ЙОГА ПРОПАГАНДАТА НЯМА МЯСТО В БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ

Апологет

/ #23

2015-05-28 06:27

 

До #20 Re: Re:

Пич, що се отнася до йогата - дали е духовно учение или религия - все тая, както и да го наречеш все е далече от Истината. Красиво "гримирано" и "фризирано", това учение е за хора като теб, които просто да клъвнат на кукичката.

А относно "разсъжденията" ти за Библията, ще ти отговоря с няколко цитата, на хора, по-умни от мен и теб:

Проф. д-р Д.СВИЛЕНОВ:

"Често се поставя въпросът: Защо се ненавижда Библията и се преследват онези, които я обичат? Две са основните причини: първо - хората ненавиждат Библията не защото са убедени, че е лъжлива, а защото се боят от нейната истина - Библията изобличава грешния човек. Тя бичува греха. Вторият голям враг на Библията е невежеството и религиозният фанатизъм..."

"Един възрастен баща подарил Библия на сина си със следното посвещение: „Синко, или тази Книга ще те държи далеко от греха, или грехът ще те държи далеч от нея". В Библията се прокламира доброто и се ненавижда злото. Ако биха се спазвали Десетте Божии заповеди, то не би имало затвори, страх, изневяра, ще цари хармония между поколенията. Гьоте ни завеща, следната мисъл: „Мерилото за живота и силата на един народ ще бъде винаги неговото отношение към Библията... Тя съдържа учение за висша нравственост, култивира нравствено възпитание." И до днес си остава ненадминато библейското златно правило: ..Както искате да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях"..."

"Едно от най-нелепите твърдения на атеизма беше, че Христос не е съществувал, а бил митологичен герой, измислен от неговите последователи. На тази лъжа няколко поколения през комунистическо време трябваше задължително да вярват. Но системата рухна, а заедно с нея и лъжата...

За никоя друга личност в историята на човечеството няма толкова много доказателства за нейното историческо съществуване, както за Христос. Историята, археологията, политологията, изкуствознанието, социологията, теологията, етиката, агиологията и още много, много други клонове на човешкото познание най-убедително свидетелстват за живота, делото и учението на най-великата Личност, живяла на тази земя и променила съдбата на човека..."

"...Библията и универсалните закони на науката: Един от най-удивителните факти в характера на библейската информация е, че в Библията намират място универсалните закони на науката. Ще споменем три от тези закони, които са заложени в основата на съществуването и функцията на Вселената и живота и същевременно са фундаментът на съвременния технически и ядрен прогрес на човечеството. 1) Закон за съхранение и трансформация на масата и енергията (Първи закон на термодинамиката)..." останалите закони и повече по темата, ако ти е интересно - тук: http://hristianche.ucoz.com/etika/3.pdf

Прот.Йоан КАРАМИХАЛЕВ: „Науката ни учи какъв е животът. Вярата ни казва какъв трябва да бъде животът. Науката ни представя многообразието на живота. Вярата ни посочва неговата стойност.”

АЙНЩАЙН: "Религията е куца без науката; науката е сляпа без религията."

Стоян МИХАЙЛОВСКИ: "Християнството не натрапва нищо, ТО ПРЕВЪЗПИТАВА ДУШИТЕ, ЗА ДА МОЖЕ ДОБРОТО САМО ДА СЕ НАЛОЖИ!"

Клаус КЕНЕТ: „Бог не може да бъде доказан, но всеки за себе си може да получи доказателства за Него, затова обаче е нужна вяра.“

Блез ПАСКАЛ: „Първо — или Бог съществува, или не. Второ — аз мога да вярвам или не. Губя единствено в случая, че той наистина съществува, а аз отричам това. Така че по-добре да вярвам, защото рискът е минимален."

Бъди здрав!

П.С. Аз не съм гостът от пост #6. Просто негов непознат съмишленик.