ДА или НЕ за Камерен Ансамбъл "СОФИЙСКИ СОЛИСТИ"

Ивайло Дешков
Гост

/ #9

2014-02-27 09:27

Наскоро ми се наложи да коментирам сходни кощунства от страна на Плевенска община спрямо финансовата подкрепа за Плевенска Филхармония и част от коментара ми там е много подходящ и за тук, под формата на обръщение към общинарите:
Общината, както останалите държавни институции, е легализиран инструмент за присвояване парите на данъкоплатеца. Единственото задължение, единственият ангажимент на културните институции е към обществото и публиката, не към общинската управа. Единствено общината има задължение, пряко и безпрекословно към културните институции и тяхното финансиране, защото обществото има право на култура и вече е платило данъци, не за да ви хрантути на вашите постове и постчета, а за да получи нещо в замяна. Защо не дойдат полицаите гратис да ви слугуват, а ние трябва гратис концерти да свирим? Каква е тази безочливост? Защо не ходите гратис вие на сесиите и заседанията? Да служиш на народа в Швейцария например не се заплаща, хрантутници безсрамни!
Музиката и изкуствата като цяло не са за удоволствие, те са единственото, което ще остане след нас и вас. И ако не ви изнася, налягайте си парцалите!#оставка