ДА или НЕ за Камерен Ансамбъл "СОФИЙСКИ СОЛИСТИ"

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията ДА или НЕ за Камерен Ансамбъл "СОФИЙСКИ СОЛИСТИ"


Гост

#1

2014-02-26 07:48

Kakto na vsichki e izvestno Ansambıl "Sofiyski Solisti" e litzeto na Bılgariya na vsichki mejdunarodni szeni v Evropa i sveta. Gostuvali sa mnogo pıti i v İstanbul, Turziya. Smyatam che povishenieto na zaplatite im e nay-malkoto s koeto mogat da bıdat udostoeni.
Н. Ковачев
Гост

#2

2014-02-26 12:39

Крайно време е българските политици  ( ако се смятат за такива)  независимо на какво ниво ,  да се ангажират с решаването поне на най-наболелите проблеми на измъчената ни Родина! Ако разгледаме конкретния случай , с безкрайна болка ще установим ,  че става въпрос за ансамбъл,  които е символ на България по Света, емблема и понятие за безкрайно число Колеги и Музиканти по целия Свят!

В крайна сметка `Софийски Солисти`е ЗАПАЗЕНА МАРКА, която представя България по възможно най -добрия начин по всички краища на Земята в продължение на повече от 50 години - нещо , за което българските псевдополитици и подобни безкрайно бездарни и съмнителни дипломати-апаратчици, обслужващи единствено московски и свои интереси , могат само да си мечтаят и завиждат на тези достойни Българи И Музиканти , доказали изключителните си Професинални качества по възможно наи-добрия начин !Така че,повишението на заплатите е най-малкото и неотложно нещо,кото може и трябва да се направи!

Класически музикант

#3 Re:

2014-02-26 15:39

#2: Н. Ковачев -

Абсолютно съм съгласен с исканията на ансамбъл "Софийски Солисти".

Но!

Не мога да приема Вашето мнение,относно това, че единствено "Софийски Солисти" са музиканти,които представят България по света и заслужават по-високи заплати.

Ами какво да правим ние останалите музиканти?

Аз също съм музикант,учил близо 17 години за да придобия квалификация артист-изпълнител.

Работя в държавен оркестър за около 400 лв. месечно.

Не ми харесва поредното разделение (типично по Български) тези и онези......всеки да се спасява по единично.

Крайно време е всички музиканти да се сплотят и обединят, въпреки страховете си да не изгубят смехотворното си възнаграждение с което не могат да покрият дори сметките си за ток.

Нашите колеги в Европа отдавна извоюваха своите позиции и излязоха на протести по площадите,но най-важната дума е ОБЕДИНЕНИ!

Надявам се,че кампанията която поемат "Софийски Солисти" ще бъде последвана и от останалите им колеги-музиканти и само тогава ще можем да кажем,че България е на прав път.


Гост

#4

2014-02-26 16:14

Предтечите на сегашните управляващи - комунистите, избиха, изгониха или вкараха в затвора интелектуалците. А сегашните просто унизяват финансово, но идеята е същата.

Тъжно е... всичко, което се регулира от държавата, е плачевно. Моята професия (учен-изследовател) също е държавно регулирана и в Отава ми плащат достатъчно, за да живея не охолен, но достоен живот (т.е. имам за наема и не гладувам). В БАН - 400 лв. Успех някой да оцелее с тези пари да си плаща наема и храната. А онзи от ГЕРБ се оплакваше, че 2000 му били обидно малко. Обидно е това... а после малките чалгарчета и мафиотчета се присмиват на честните и интелигентни хора: „като си толкова умен, къде са ти парите“...

Дано успеете! Желая ви го от сърце.

Гост

#5

2014-02-26 19:57

Срамно е, че в България класическите музиканти са едни от най-ниско платените.

Гост

#6

2014-02-27 05:36

Намирам, че петицията е основателна. В този състав свирят от дълги години елитни музиканти водени от елитни диригенти с върхови концерти в страната и чужбина. Те са прославили България с техните постижения в областта на музикалното изкуство!На добър час за каузата ви!

Гост

#7

2014-02-27 07:13

Подкрепяте хора, които вземаха хонорар за участие в благотворителен концерт? И да не отварям уста за чистачите, които премахват нашите мърсотии

Гост

#8

2014-02-27 08:03

Тези елитни музиканти са изграждани с десетилетия упорит и всеотдаен труд на всеки от тях(което събрано дори най-грубо прави столетия!)Но освен него те имат и безспорен талант - с който са родени и призвани да ни радват и вдъхновяват ,(за което само можем да сме им благодарни), но който и с пари не може да се купи - а те ни го подаряват! Затова е толкова страшно унизителна общинската оценка на дейността им, изразена в цифрата на заплатата им-по-малка от тази на боклукчиите! Това обаче не е само Софийски, но и национален позор и мен лично ме е срам от "моята" държава с такава скала на ценностите ни!
Ивайло Дешков
Гост

#9

2014-02-27 09:27

Наскоро ми се наложи да коментирам сходни кощунства от страна на Плевенска община спрямо финансовата подкрепа за Плевенска Филхармония и част от коментара ми там е много подходящ и за тук, под формата на обръщение към общинарите:
Общината, както останалите държавни институции, е легализиран инструмент за присвояване парите на данъкоплатеца. Единственото задължение, единственият ангажимент на културните институции е към обществото и публиката, не към общинската управа. Единствено общината има задължение, пряко и безпрекословно към културните институции и тяхното финансиране, защото обществото има право на култура и вече е платило данъци, не за да ви хрантути на вашите постове и постчета, а за да получи нещо в замяна. Защо не дойдат полицаите гратис да ви слугуват, а ние трябва гратис концерти да свирим? Каква е тази безочливост? Защо не ходите гратис вие на сесиите и заседанията? Да служиш на народа в Швейцария например не се заплаща, хрантутници безсрамни!
Музиката и изкуствата като цяло не са за удоволствие, те са единственото, което ще остане след нас и вас. И ако не ви изнася, налягайте си парцалите!#оставка

Ивайло Дешков

#10 Re:

2014-02-27 09:41

#7: -

Благотворителността на културните събития, уважаеми анонимни коментаторе, е нещо, което се определя от ПЕЧАЛБАТА на конкретния концерт, изложба, продажба на диск, книга и т.н. В никакъв момент благотворителност не означава да отиде музиканта да плаща от джоба си инициатива, която е подкрепена ансамбъла за който работи. За да Ви го направя по-лесно и по-разбираемо - няма безплатна работа, дори и в благотворителността. Във фондациите, в Грийнпийс и ОНГ се вземат заплати. За да се изплащат заплати, трябват приходи и субсидии, дарения... След заплащане на разходите около такова събитие, (сред които е хонорара на музикантите в случая), парите, които остават като печалба, се насочват към обекта на подпомагане. Нали не смятате, че охраната, озвучаването, осветлението на това благотворително събитие са отишли да работят гратис? Вие самият, колко и каква благотворителност направихте безвъзмездно в последния месец?

А боклукчиите са си боклукчии, ако си вършеха работата както трябва, градовете нямаше да са сиво-кафяви, а цветни. За боклукчия не трябва нито образование, нито специални умения придобивани с години, нито талант. Да получават хубави заплати боклукчиите, аз съм за. Но културните дейци да получават 3 пъти по-големи заплати от тях, защото така трябва да е.


Гост

#11

2014-02-27 12:59

Преди години бях член на камерен ансамбъл "Софийски Солисти".И до днес съм горд с това и си спомням, че и цялата общественост,а и политиците се гордееха с нас! Това унизително за един артист положение днес ми напомня по-скоро ситуацията на артистите през средновековието! Срам за политиката,срам за ръководството на културата-т.е. за политиците!Да живее културата и да живеят "Софийски Солисти"!
С много обич и солидарност:-) Марио Серяков

Гост

#12

2014-02-27 15:51

Един състав с традиции, представил ни успешно в цял свят.

Гост

#13

2014-02-27 19:43

СРАМ!

Гост

#14

2014-02-28 16:41

За съжаление в областта на културата се вихрят много, много ала Нина Чилова и други неизвестни Калинки....
Мила Родино!....

Гост

#15

2014-02-28 16:43

Защо тези изключителни музиканти трябва да заминат в странство, за да се прехранват?
Обич за всичли

#16

2014-02-28 16:44

Защо тези изключителни музиканти трябва да заминат в странство, за да се прехранват?
Евлоги Илиев

#17 Re:

2014-03-01 05:01

#9: Ивайло Дешков -

Ивайло, много точно и силно си го написал! Нещата са сходни, музикантите, особено тези които съм към общините са силно притискани, мачкани, унижавани от властимащите партии! Почти навсякъде е едно и също - явен, неприкрит, жесток ГЕНОЦИД към българското музикантство!


Гост

#18

2014-03-01 15:53

Мисля, че държавата България не заслужава кадърните си хора.
В подкрепа на това твърдение са всички дела на властимащите през последните 60-70 години - "По делата ще ги познаете".
На "Софийски солисти" изказвам искрената си подкрепа и им пожелавам здраве и щастие.

Гост

#19

2014-03-02 10:12

Да им се удовлетворят всички искания и да продължат да съществуват.

Гост

#20

2014-03-02 17:20

разбира се, че съм за Софийски солисти, та те са най-добрият ни камерен ансамбъл!
Милена Димова
Гост

#21

2014-03-05 12:55

Искам градът, в който живея, да продължава се гордее с чудесния си ансамбъл "Софийски солисти". Музикантите, които от дълги години допринасят за духовния живот на столицата, заслужават нашето уважение. Част от това уважение е и достойното заплащане на труда и таланта им.


Гост

#22

2014-03-09 09:03

Отлични професионалисти , заслужават европейски заплати!

Гост

#23

2014-03-09 20:43

Настоявам за нормално заплащане на тези отлични музиканти , по европейски стандарти .