ДА или НЕ за Камерен Ансамбъл "СОФИЙСКИ СОЛИСТИ"
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията ДА или НЕ за Камерен Ансамбъл "СОФИЙСКИ СОЛИСТИ"
Гост |
#12014-02-26 07:48Kakto na vsichki e izvestno Ansambıl "Sofiyski Solisti" e litzeto na Bılgariya na vsichki mejdunarodni szeni v Evropa i sveta. Gostuvali sa mnogo pıti i v İstanbul, Turziya. Smyatam che povishenieto na zaplatite im e nay-malkoto s koeto mogat da bıdat udostoeni. |
Н. Ковачев Гост |
#22014-02-26 12:39Крайно време е българските политици ( ако се смятат за такива) независимо на какво ниво , да се ангажират с решаването поне на най-наболелите проблеми на измъчената ни Родина! Ако разгледаме конкретния случай , с безкрайна болка ще установим , че става въпрос за ансамбъл, които е символ на България по Света, емблема и понятие за безкрайно число Колеги и Музиканти по целия Свят! В крайна сметка `Софийски Солисти`е ЗАПАЗЕНА МАРКА, която представя България по възможно най -добрия начин по всички краища на Земята в продължение на повече от 50 години - нещо , за което българските псевдополитици и подобни безкрайно бездарни и съмнителни дипломати-апаратчици, обслужващи единствено московски и свои интереси , могат само да си мечтаят и завиждат на тези достойни Българи И Музиканти , доказали изключителните си Професинални качества по възможно наи-добрия начин !Така че,повишението на заплатите е най-малкото и неотложно нещо,кото може и трябва да се направи! |
Класически музикант |
#3 Re:2014-02-26 15:39Абсолютно съм съгласен с исканията на ансамбъл "Софийски Солисти". Но! Не мога да приема Вашето мнение,относно това, че единствено "Софийски Солисти" са музиканти,които представят България по света и заслужават по-високи заплати. Ами какво да правим ние останалите музиканти? Аз също съм музикант,учил близо 17 години за да придобия квалификация артист-изпълнител. Работя в държавен оркестър за около 400 лв. месечно. Не ми харесва поредното разделение (типично по Български) тези и онези......всеки да се спасява по единично. Крайно време е всички музиканти да се сплотят и обединят, въпреки страховете си да не изгубят смехотворното си възнаграждение с което не могат да покрият дори сметките си за ток. Нашите колеги в Европа отдавна извоюваха своите позиции и излязоха на протести по площадите,но най-важната дума е ОБЕДИНЕНИ! Надявам се,че кампанията която поемат "Софийски Солисти" ще бъде последвана и от останалите им колеги-музиканти и само тогава ще можем да кажем,че България е на прав път. |
Гост |
#42014-02-26 16:14Предтечите на сегашните управляващи - комунистите, избиха, изгониха или вкараха в затвора интелектуалците. А сегашните просто унизяват финансово, но идеята е същата. Тъжно е... всичко, което се регулира от държавата, е плачевно. Моята професия (учен-изследовател) също е държавно регулирана и в Отава ми плащат достатъчно, за да живея не охолен, но достоен живот (т.е. имам за наема и не гладувам). В БАН - 400 лв. Успех някой да оцелее с тези пари да си плаща наема и храната. А онзи от ГЕРБ се оплакваше, че 2000 му били обидно малко. Обидно е това... а после малките чалгарчета и мафиотчета се присмиват на честните и интелигентни хора: „като си толкова умен, къде са ти парите“... Дано успеете! Желая ви го от сърце. |
Гост |
#52014-02-26 19:57 Срамно е, че в България класическите музиканти са едни от най-ниско платените. |
Гост |
#62014-02-27 05:36Намирам, че петицията е основателна. В този състав свирят от дълги години елитни музиканти водени от елитни диригенти с върхови концерти в страната и чужбина. Те са прославили България с техните постижения в областта на музикалното изкуство!На добър час за каузата ви! |
Гост |
#72014-02-27 07:13Подкрепяте хора, които вземаха хонорар за участие в благотворителен концерт? И да не отварям уста за чистачите, които премахват нашите мърсотии |
Гост |
#82014-02-27 08:03Тези елитни музиканти са изграждани с десетилетия упорит и всеотдаен труд на всеки от тях(което събрано дори най-грубо прави столетия!)Но освен него те имат и безспорен талант - с който са родени и призвани да ни радват и вдъхновяват ,(за което само можем да сме им благодарни), но който и с пари не може да се купи - а те ни го подаряват! Затова е толкова страшно унизителна общинската оценка на дейността им, изразена в цифрата на заплатата им-по-малка от тази на боклукчиите! Това обаче не е само Софийски, но и национален позор и мен лично ме е срам от "моята" държава с такава скала на ценностите ни! |
Ивайло Дешков Гост |
#92014-02-27 09:27Наскоро ми се наложи да коментирам сходни кощунства от страна на Плевенска община спрямо финансовата подкрепа за Плевенска Филхармония и част от коментара ми там е много подходящ и за тук, под формата на обръщение към общинарите: |
Ивайло Дешков |
#10 Re:2014-02-27 09:41Благотворителността на културните събития, уважаеми анонимни коментаторе, е нещо, което се определя от ПЕЧАЛБАТА на конкретния концерт, изложба, продажба на диск, книга и т.н. В никакъв момент благотворителност не означава да отиде музиканта да плаща от джоба си инициатива, която е подкрепена ансамбъла за който работи. За да Ви го направя по-лесно и по-разбираемо - няма безплатна работа, дори и в благотворителността. Във фондациите, в Грийнпийс и ОНГ се вземат заплати. За да се изплащат заплати, трябват приходи и субсидии, дарения... След заплащане на разходите около такова събитие, (сред които е хонорара на музикантите в случая), парите, които остават като печалба, се насочват към обекта на подпомагане. Нали не смятате, че охраната, озвучаването, осветлението на това благотворително събитие са отишли да работят гратис? Вие самият, колко и каква благотворителност направихте безвъзмездно в последния месец? А боклукчиите са си боклукчии, ако си вършеха работата както трябва, градовете нямаше да са сиво-кафяви, а цветни. За боклукчия не трябва нито образование, нито специални умения придобивани с години, нито талант. Да получават хубави заплати боклукчиите, аз съм за. Но културните дейци да получават 3 пъти по-големи заплати от тях, защото така трябва да е. |
Гост |
#112014-02-27 12:59Преди години бях член на камерен ансамбъл "Софийски Солисти".И до днес съм горд с това и си спомням, че и цялата общественост,а и политиците се гордееха с нас! Това унизително за един артист положение днес ми напомня по-скоро ситуацията на артистите през средновековието! Срам за политиката,срам за ръководството на културата-т.е. за политиците!Да живее културата и да живеят "Софийски Солисти"! С много обич и солидарност:-) Марио Серяков |
Гост |
#122014-02-27 15:51Един състав с традиции, представил ни успешно в цял свят. |
Гост |
#132014-02-27 19:43СРАМ! |
Гост |
#142014-02-28 16:41За съжаление в областта на културата се вихрят много, много ала Нина Чилова и други неизвестни Калинки.... Мила Родино!.... |
Гост |
#152014-02-28 16:43Защо тези изключителни музиканти трябва да заминат в странство, за да се прехранват? |
Обич за всичли |
#162014-02-28 16:44Защо тези изключителни музиканти трябва да заминат в странство, за да се прехранват? |
Евлоги Илиев |
#17 Re:2014-03-01 05:01Ивайло, много точно и силно си го написал! Нещата са сходни, музикантите, особено тези които съм към общините са силно притискани, мачкани, унижавани от властимащите партии! Почти навсякъде е едно и също - явен, неприкрит, жесток ГЕНОЦИД към българското музикантство! |
Гост |
#182014-03-01 15:53Мисля, че държавата България не заслужава кадърните си хора. В подкрепа на това твърдение са всички дела на властимащите през последните 60-70 години - "По делата ще ги познаете". На "Софийски солисти" изказвам искрената си подкрепа и им пожелавам здраве и щастие. |
Гост |
#192014-03-02 10:12Да им се удовлетворят всички искания и да продължат да съществуват. |
Гост |
#202014-03-02 17:20разбира се, че съм за Софийски солисти, та те са най-добрият ни камерен ансамбъл! |
Милена Димова Гост |
#212014-03-05 12:55Искам градът, в който живея, да продължава се гордее с чудесния си ансамбъл "Софийски солисти". Музикантите, които от дълги години допринасят за духовния живот на столицата, заслужават нашето уважение. Част от това уважение е и достойното заплащане на труда и таланта им. |
Гост |
#222014-03-09 09:03Отлични професионалисти , заслужават европейски заплати! |
Гост |
#232014-03-09 20:43Настоявам за нормално заплащане на тези отлични музиканти , по европейски стандарти . |
|
За максимална ефективна присъда за Габриела Сашова и Красимир Георгиев, и за законодателни промени, предвиждащи по-тежки наказания за престъпления, извършени срещу животни!
Отворено писмо против ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО религиозно обучение
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
ПЕТИЦИЯ В ПОДКРЕПА НА ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК КАТО КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКИ ОБЕКТ С ОБРАЗОВАТЕЛНО-ПОЗНАВАТЕЛНА СТОЙНОСТ ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ
Борба срещу насилието над животни: За по-строги наказания и защита
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
Призив за спиране на незаконно изграждане на огромен фотоволтаичен парк и защита на околната среда в община Сухиндол
1756 Създадено: 2025-04-29
В подкрепа на въвеждането на Религия-Християнство-Православие като редовен предмет в българските училища.
11680 Създадено: 2025-02-13
ПЕТИЦИЯ В ПОДКРЕПА НА ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК КАТО КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКИ ОБЕКТ С ОБРАЗОВАТЕЛНО-ПОЗНАВАТЕЛНА СТОЙНОСТ ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ
785 Създадено: 2025-05-08
БЕЗ СТРАХ ОТ КУЧЕТА-УБИЙЦИ В БАНСКО/NO FEAR OF KILLER DOGS IN BANSKO
923 Създадено: 2025-05-02
Защита на светския характер в българското образование
372 Създадено: 2025-05-07
Промяна на 45-минутните часове
379 Създадено: 2025-04-09
За превръщане на сградата на Руското консулство във Варна в Културен дом
908 Създадено: 2025-04-30
Да превърнем изоставения терен на бившето военно поделение над магазин Алати в обществен парк.
982 Създадено: 2025-04-08
Отворено писмо против ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО религиозно обучение
8554 Създадено: 2025-02-08
Петиция с искане за средства за проектиране и изпълнение на воден цикъл в квартал Коматево
778 Създадено: 2025-04-10
За съхраняване на брега на „Варненско – Белославско езеро“ в обхвата на с. Страшимирово
143 Създадено: 2025-05-04
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
1640 Създадено: 2015-10-22
Петиция срещу строежа на две нови сгради пред блок 61 в кв. „Запад-3“, Търговище
123 Създадено: 2025-05-05
Петиция за забрана управлението на електрически тротинетки, е-мотори, мотопеди, АТВ и е-колела от лица под 18 години
102 Създадено: 2025-05-05
За максимална ефективна присъда за Габриела Сашова и Красимир Георгиев, и за законодателни промени, предвиждащи по-тежки наказания за престъпления, извършени срещу животни!
203060 Създадено: 2025-03-14
В ПОДКРЕПА ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ФИНАНСИРАНЕ НА ПОНЕ 100 ДНИ В КРАЯ НА ЖИВОТА -100 ДНИ ПАЛИАТИВНИ ГРИЖИ - 100 ДНИ ДОСТОЙНСТВО.
475 Създадено: 2025-03-17
„Да спрем зарята в България – в защита на хората, животните и природата“
61 Създадено: 2025-05-07
В защита на бъдещето на българския футбол
60 Създадено: 2025-05-04
Природа без клетки! Граждани ПРОТИВ изграждането на зоологическа градина в град Пловдив!
881 Създадено: 2025-04-14
Не! На задължителното споделено родителство
1929 Създадено: 2025-03-05