В защита на отец Василий Зографски и на зографското книжовно дело

Православен

/ #229

2014-02-02 08:21


#228 Обичайте враговете си (Лук. 6:27)
2014-02-02 09:05

Господ е казал “Обичайте враговете си”. Много от тях празнуват днешния 2 февруари като “петльов ден”, а не според църковния календар. В знак на обич към тях и в помощ на засегнати братя и сестри, с позволението на автора на петицията, смирено искам да предложа изход от една от съвременните и коварни дяволски примки – порнографията и зависимостта от нея.
По публично достъпни данни от проучвания, 70 % от интернет потребителите - мъже (и 25% от жените) употребяват редовно сексуална и порнографска продукция. Стотици милиони интернет потребители – стотици милиони уловени души. Пристрастяването към интернет-порнографията може да бъде опустошително за човешката личност. Взаимоотношенията с хората около нас могат да бъдат разрушени, житейските цели да се размият, работата да бъде загубена, съпруги да страдат, а бракът да бъде осакатен – всичко това като дължим данък на порнографската зависимост.
Инсталирайте на домашния си компютър (компютрите на обителта) филтрираща програма за интернет (напр. безплатната K9 Web Protection) и изключете от браузъра си настройката за показване на изображения. Идеята е интернет да стане изцяло текстови, а ако все пак искате да отворите снимка, кликвайте с десен бутон на мишката върху нея и изберете Show picture/Load image.
Използвайте рестартирания си живот и свободно време за да търсите Господ и да четете светоотеческите писания (книгите на Зографския манастир). Прилагайте наученото в живота си, адаптирано към условията на 21 век.
Ако атаката, от която се появяват сълзи в очите, се усили прекалено - от цапаща статия на “конкуренцията” научих, че православните книги са издадени и на руски език. Действително, немалко фундаментална светоотеческа православна литература е качена в интернет на руски език – ако имате добрия дял да го говорите, четете там.
Моля подкрепяйте според възможностите си отец Василий Зографски, зографското книжовно дело, а също и настоящата петиция.
С.