Петиция към главния прокурор Борис Велчев


Гост

/ #1676 ДРУГИТЕ ЗА НАС - НЕТОЛЕРАНТНАТА ИСТИНА

2011-06-11 11:39

"....Гангстери, главорези и мутри (съмнителни бизнесмени) със скъпи коли демонстрират престъпно придобитото си богатство. Те се промъкват с лекота през тромавата и корумпирана съдебна система (нито един емблематичен член на организираната престъпност не е бил в затвора за значителен период от време).

Някои младежи дори гледат на мутрите като пример за подражание:

готини, страшни и над закона. Наблюдава се закоравяване на обществото. Уморени и цинични по отношение на правителствените институции и политиците, българите са стигнали дотам, че приемат корупцията като част от нормалния ландшафт и им е по-лесно да се примирят с нея отколкото да я променят. Най-вероятно това настроение ще доминира и по време на изборите през лятото.
Младите хора считат мутрите за "готини пичове" над закона, с пари и статус - привлекателен пример за подражание. В комично интервю, което невинно утвърди, че само мускулите и парите имат значение, новата "Мис България" говори открито, че не е "евтина проститутка" и как нейният приятел -- руски "бизнесмен" -- й помага да се сдобие с хубави неща -- и това е нещо, което се счита за предварително подготвено и избрано.

Като цяло отношението се свежда до лична облага и обществено безразличие.

Обществените служби - престъпно нехайство
органите на закона и реда, вървят от лошо към по-лошо.

Все още не се забелязват значителни промени в огромното и тромаво вътрешно министерство, макар че мина почти година след насилствената оставка на опозорения му министър Румен Петков.

Нещата не се развиват по-добре и в новосъздадената Държавна агенция национална сигурност (ДАНС). Тя беше основана с цел борба срещу организираната престъпност и корупцията, а вместо това е политизирана, а някои нейни представители се свързват с престъпници и със съмнителен бизнес.

Междувременно старите скандали си отминават и се появяват нови
Еднанова партия - ЛИДЕР, личен проект на съмнителен бизнесмен (абсолютно неизвестен до преди пет години, а сегa втори по богатство в България - Христо Ковачки - бел.ред.) има истински шанс да влезе в парламента. Въпреки, че е създадена на принципа, че е по-евтино да притежаваш партия, вместо да плащаш на други политици, хитроумните лозунги на ЛИДЕР, популизмът и национализмът са привлекателни за отчуждените гласоподаватели "
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3877951