НЕ на проектите "ТРАКИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ" и "ЕВРОРЕГИОН ТРАКИЯ"

Б.Д.

/ #66 Re: Re:

2013-11-25 17:08

#65: гост - Re:

Нищо лично, но когато патриотичната идея се смесва с политически интереси, мисля че се опорочава. И това се официализира със създаването на Политически клуб "Тракия", за който самите му създатели имат следната обосновка:

"Идеята за участие на тракийци в предизборните борби, не е нова. Още през 1931г., във връзка с предстоящите избори за Народно събрание, ръководството на  Комитета за свободата на Тракия (КСТ) разпраща Окръжно №31/11.03.1931 г., в което подчертава необходимостта от влизането в парламента на тракийски депутати за защита на специфичните интереси на тракийската емиграция.

Създаването на ПК „Тракия” през 2001г., е практическа реализация на идеята за необходимостта от участие на тракийци в парламентарни и местни избори."

И тук следва да се зададат въпросите: Какви са тези "специфичните интереси на тракийската емиграция", които са различни от българските интереси?! И какви са по националност и етническа принадлежност тези "ТРАКИЙЦИ"- не са ли българи?! И защо смятат, че техния интерес  е специфичен и трябва да се защити? От кого да се защити и в името на какво?!

Разбира се изключвам въпроса с изплащане на обезщетенията на тракийските бежанци от други държави, който не е вътрешнодържавен, а междудържавен.