Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

Робин Худ (разумът има граници - глупостта е безгранична)

/ #24 Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-28 20:11

#22: добронамерен приятел - Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера 

 Г-н/г-жа "доброжелател", от самолет се забелязва, че сте от писачите-автори на този проект. Питам Ви в прав текст, вие наистина ли сте такива дебили или само така изглежда?

Инициативата ви не е лоша и никой не я оспорва по принцип, но сте избрали грешното място за осъществяването й и още по-грешен подход. Едно е да искаш да пишеш проекти, друго е да можеш да го правиш умно, а трето и четвърто е да го осъществиш законно.

Утре като ви вкараме в съда, там ще ви разяснят "кон боб яде ли", а съдът не се трогва от вашите дефиниции за "социално включване" и "неравностойно положение".

Ичера не е мястото за този проект. Ичера е с качества на архитектурен резерват - място подходящо за хора на изкуството, за културен и етно-туризъм, но не е подходящо място за вашите проекти.

Думите ви са кухи и нелепозвучащи в контекста на средата.

В момента се чувстваме като забременели девственици. Ма как така, ма защо, ма кой беше, ма какво и пр.

Не знаем кой е "насилника" защото не е имало "контакт", че да му видиме очите поне (черните). "Половият отбор атлети" е действал "под прикритието" на услужливата воайорска власт и се е случило едно истинско "чудо" - бременни сме с "младежки център", а не го искаме. Искаме аборт. Защо ли? Защото не си подхождаме "генетично" с "бащата", който се явява малко нещо като кукувица снесла яйцето си в нашето гнездо и сега като й казваме на кукувицата да си го вземе и да търси по-подходящо гнездо тя се прави едновременно на ощипана мома и на депутат(дебил) от ДПС - върти суче, ама не казва КОЙ предложи Д.Пеевски за председател на клуба по "спортни танци".

Ето че пак ме накарахте да си послужа с метафора и да ви припомня една "ромска" (циганска) мъдрост: "Ром, ром пале ром". Приблизителния превод е: "Вари го печи го, ама циганина си е циганин", т.е. ние ви обясняваме каква е ситуацията, а вие продължавате да увъртате. Не е важно на колко езика ще бъде интернет страницата ви и какви безумия сте заложили като програма в проекта си. Ние не сме слепи и виждаме какво става около нас. Информационни табели никнат като гъби след дъжд, а нищо ново не се ражда. Същата полуразрушена среда. Само парите "усвоени" и проблемите се увеличили.

Проектите трябва да се правят от грамотни хора в екип от широко скроени специалисти. Това ви липсва и затова нещата няма да се получат в Ичера. Ще го правите нещото в Сливен и когато идват "норвежците" на инспекция, да може сливенскя кмет да ги посреща с минимални разходи на гърба на местните данъкоплатци.

Би било чудесно на всеки чукча да подарим по едно Ферари, за да не се чувстват изолирани от големия свят, но това би бил един безумен проект, защото там няма пътища. (Е има пътища - 11 месеца в годината, като замръзнат реките и блатата). И това е метафора (в случай, че нещо не разберете откъм правилната му страна)

Живея в Сливен и съм съгласен този "център" да се организира в града, но в никакъв случай няма да се съглася това да стане в Ичера. Младите хора имат нужда от контакти с други млади хора, а в Ичера има само възрастни люде приключили своя основен житейски период и намиращи се във властта на прекрасната пенсионерска свобода

Сега очаквам да се "идентифицираш" с поредния си кух пост, като "будната гражданска съвест" на "тайното" гражданско общество.