Апел към Народното събрание

Б. Киров

/ #7 Отворено писмо до проф. Хорозов

2013-07-12 13:32

Отворено писмо до проф. Хорозов

Проф. Хорозов, имах за Вас мнението, че сте честен, макар и мекушав човек (вместо да се борите за решаване на проблемите във ФНИ, Вие си подадохте оставката).
Но какво правите в момента? Водите една безпринципна атака срещу проф. Добрева. Голяма част от тези, които са подписали Вашата петиция, не знаят, че реалната власт във фонда никога не е била в председателя на Изпълнителния Съвет. Те не го знаят, но Вие? Вие отлично го знаете. Вие знаете, че имаше една дама, която дърпаше всички конци по онова време. Вие самият избягахте от фонда, защото не можахте да направите НИЩО. И то Вие - директорът на Фонда, с много по-големи правомощия от председателя на ИС.

Насочвайки възмущението на научната общност от злоупотребите във ФНИ към проф. Добрева, Вие съзнателно или несъзнателно отклонявате вниманието от онези, които наистина имаха власт и я използваха, за да опорочат последната сесия, онези, които по същество злоупотребиха с 14 милиона лева държавни средства. Вие участвахте активно в протестите срещу безобразията във Фонда, много след като проф. Добрева нямаше нищо общо с него, но за това вече не говорите. Защо сякаш забравихте и се опитвате да накарате и нас да забравим защо беше свален министър Игнатов, защо бяха отстранени Рангел Гюров и Христо Петров? Ще ме извините за грубия език, но това Ваше поведение ми изглежда доста подличко. Та мислех, че сте честен човек.