Да спасим от посегателства конната база в Борисовата градина

Албена Аладжова

/ #6

2013-06-11 14:51

До
Г-жа Йорданка Фандъкова
Кмет на Столична община

Копие:

До
Министерство на младежта и спорта

До
Българска НационалнаТелевизия

До
Българско Национално Радио

До
Български Олимпийски комитет

До
Българска федерация по конен спорт



ОТВОРЕНО ПИСМО

ОТ ГРУПА ГРАЖДАНИ СЪПРИЧАСТНИ КЪМ КОННИЯ СПОРТ

Уважаема Госпожо Фандъкова,
Във връзка с представения от г-н Димитър Бербатов и г-н Емил Данчев в Столична община проект за футболна академия на мястото на старата конна база в Борисовата градина и във връзка с обяснението на главния архитект на София г-н Петър Диков, че за академията са оглеждани терени на НСА и в “Зона Б5”, но те не са били подходящи, а конната база отдавна не се ползвала и сега там имало само няколко животни,
НИЕ, ГРУПА ГРАЖДАНИ СЪПРИЧАСТНИ КЪМ КОННИЯ СПОРТ ЗАЯВЯВАМЕ СЛЕДНОТО:
Твърдението на главния архитект на София не отговаря на истината. Конната база се ползва активно, като на нейна територия тренират активно състезатели държавни шампиони на страната с елитни коне. Стотици деца в почивните дни имат възможността яздейки да се допрат до благородните животни. Много граждани собственици на коне са избрали базата за дом на техните любимци.
Нелепи са твърденията, че мястото е западнало и няма интерес. Факт е, че конната база е част от облика на Борисовата градина и предоставя възможност за отдих, спорт и развлечение. Мястото е единствено по рода си, атрактивно и добре поддържано.
Връзката на коня с човека е толкова дълголетна, колкото дълголетен е света, в който живеем. Тя е искрена, дълбока и завинаги. Това е приятелство, което ни прави по-добри, по-спокойни, по-толерантни, по-благородни, по-отговорни за околните и за средата, в която живеем. Конният спорт е единственият, в който мъже и жени се състезават наравно с конете. Конният спорт е единственият, в който състезателите нямат таван на възрастовата граница и могат да го практикуват цял живот.
НИЕ, ДОЛУПОДПИСАНИТЕ ГРУПА ГРАЖДАНИ ЗАЯВЯВАМЕ:
Считаме, че конната база в Борисовата градина следва да запази предназначението си. Не е редно нещо създадено веднъж да бъде унищожено с лека ръка. Още повече едно превръщане на конната база във футболно игрище би било съпроводено с унищожаването на ценни, многогодишни дървесни видове.
Що се отнася до предлагания от г-н Димитър Бербатов и г-н Емил Данчев проект за футболна академия, смятаме, че идеята е прекрасна, като за целта в рамките на Борисовата градина има достатъчно пустеещи места, които с изграждането на една детска футболна академия ще бъдат осмислени и ще намерят своето предназначение.
С уважение,
Албена Аладжова
Мобилен: 0988807866

Приложени:

Списък на граждани в защита на Конна база „Спортна София – 2000” АД, гр. София, 2013 год.

Група:
Да спасим конната база в Борисовата градина
https://www.facebook.com/groups/530538493666810/

Петиция:
Да спасим от посегателства конната база в Борисовата градина
http://www.peticiq.com/httpswwwfacebookcomgroups530538493666810