Да спасим от посегателства конната база в Борисовата градина

Албена Аладжова
Гост

/ #2 Да спасим от посегателства конната база в Борисовата градина

2013-06-11 11:32

Връзката на коня с човека е толкова дълголетна, колкото дълголетен е света, в който живеем. Тя е искрена, дълбока и завинаги. Това е приятелство, което ни прави по-добри, по-спокойни, по-толеранти, по-благородни, по-отговорни за околните и за средата, в която живеем. Конният спорт е единственият, в който мъже и жени се състезават наравно с конете. Конният спорт е единственият, в който състезателите нямат таван на възрастовата граница и могат да го практикуват цял живот. А затова, какво е положителното въздействие на конете при хората с увреждания, попитайте родители на деца със синдрома на Даун за преобразяването на децата им само след няколко урока по хипотерапия, за което конвенционалната медицина е безсилна!
Живея до Борисовата градина и всеки път, когато има футболен мач виждам как едни тълпи от хора, които мразят други тълпи от хора отиват на стадиона. След края на мача те още повече се мразят! Моите уважения към г-н Бербатов за успехите му в английското първенство. Но къде е заслугата му към българския национален отбор, от който демонстративно се отказа преди три години? Г-н Бербатов, защо искате да рушите създадена и действаща спортна база? Това ли е спортсменското Ви отношение към другите спортове?
Нека да се обединим и да запазим Конната база в Борисовата градина – място на толератност, уважение, спокойствие и отговорност към самите нас и към животните!