Против наредбата на Община Варна за домашни и бездомни животни

amynka

/ #125 Re: Re:

2013-06-07 08:45

#118: Ael - Re:

Аз няма да те нападам, аз ще ти отговоря обективно.

1. На никой не му "хрумва" да гледа 10 котки в апартамента си. Още повече, че ако му "хрумне" този човек трябва да е милионер или поне мазохист и да лишава себе си, за да храни толкова животинки. Ако някой гледа 10 котки в апартамента си, то защото сигурно "до всяко добро същество не е застанало поне още едно" - не е успял да намери кой друг да се грижи за тези животинки. Човекът в неговата същност, която го различава от животните, а именно ХУМАННОСТ и РАЗУМ, е ДЛЪЖЕН да се грижи за животните, а не да ги обрича на гибел, заради собственото си его.

2. Алергията е кофти - и аз имам. Но в крайна сметка минаваш покрай вратата на комшията 2-3 пъти на ден, покихваш, покашляш и си гледаш животеца безгрижен, а никога не си си задавала въпроса "как живее този човек, дето храни 10 котки в апартамента си?". Дали му е лесно, дали му е трудно, и все пак има ли някакъв избор?

3. Хигиената наистина е важно. Аз смея да кажа, че обичам да ми е чисто, да се храня на чисто и да спя на чисто. Ама я си представи... Тоя човек трябва да работи за да ги гледа тия животни. Работния ден в България е 8 часа и му трябват минимум 7 часа сън на тоя човек за да може да работи всеки божи ден и да изхранва котешкото си семейство. Кога да чисти след 10 котки, преди или след двата часа свободно време с които разполага между работа и сън? Ами тоя човек нали трябва да храни и себе си? Хигиена може да се постигне, кастрирайки вскички животни и привиквайки котките към човешката тоалетна. Те котките не миришат. Мирише котешката тоалетна, която стои цял ден непочистена, докато човекът работи.

4. Храната на пътя: и в купички да им се слага пак ще се вмирисва, ама във Варна май имате разделителни системи. Ела да видиш в малките градове на кого (най-малко на кмета или спечелилата конкурс фирма за извозване на отпадъци) им пука за вмирисани контейнери и площите около тези. Но щом има храна, която е необходима за живота на едно невиновно същество, и излишна за човека, защо да не я предоставим? Защо да сме егоисти? Защото ще ни мирише ли? Ми, няма да минавам покрай контейнера и няма да ми мирише.

Заключение: безгрижния, ако щеш - волния, човек е винаги с много претенции да бъде още по-безгрижен. Ако си добре, не се оплаквай, не издребнявай. Ако не те е жал за животинките, нека те е жал за човека, който си прави труда да им помага с каквото има. Той си е прежалил апартамента - не ти.