По повод почитане паметта на жертвите на Холокоста

Тайна

/ #18 Досадна история на поредните български дупедавци

2013-03-14 22:22

Другари, за някои евреин е професия и от нея падат пари. Хленчещите за евреите също печелят пари от своя хленч и така изобщо унищожават човешкия аргумент. Тук са се подписали само сто и нещо професионалисти как се изкарва поминък от това, че съществуват евреи, а за едно камъче в обувката в една петиция се подписват хиляди. Леа Коен - дъщеря на съдия от Народния съд. Вечно недоволният, че не му се обръща внимание като на велик евреин, Анжел Вагенщайн - професионален идеологически бояджия и международен комбинатор, подписал ли се е, не знам. Валери Петров с неговото "дело на живота" да преведе Шекспир от руски и всички да се правят на балами за това. Но той поне не говори по въпроса, само при едно предложение да получи награда за поет евреин беше казал, че не е евреин. Еми Барух ще се обади от Германия, също в душевна трагедия за македонските евреи. Това са ви изтъкнатите евреи, и те са именно от спасените.

Онези нали искат да са македонци, а не българи, да са си ги спасили! Ние да не сме келнери на повикване нещо, че да сме виновни, че не сме обслужили цял свят!

Защо не питате и не искате извинение от Франция, Англия, Германия, Холандия, Полша (числото на депортираните там е гигантско)? Защо???!!! Защото сте мазници и мазници ще си останете. Защото най-лесно се продава чуждото (за вас), към което сте се прилепили, тоест българското съчувствие и помощ към българските евреи, към които е могло. Защото сте... евреи. Ама не от свестните, а от ония, от които е произлязло подмятането "остави го тоя евреин".

С вашите мазни и когато има пролука натрапчиви вопли правите така, че човек, който няма нищо против евреите, накрая да си каже: "Ами щом е така, следващия път няма да ви спасим и няма да сме виновни."

Човешкото е друго, но вие нямате нищо общо. Вие сте просто един огромен куриоз как може човек само с един хленч от пет общи приказки за свободата на човека и правото на живот да направи кариера, че даже и богатство да натрупа.

И да ви питам, макар че Хелзинки вече на никого нищо не говори, подписвано е какво ли не в кой ли не град: вие поискахте ли някого извинение за изтребените десетки хиляди българи в Македония, Сърбия и Гърция?! И също: защо ние трябва да спасяваме първо евреите, а не първо българите?! Защото са по-хубави ли? Не е вярно, ние сме по-хубави и по-наши, затова сме първи за спасяване, а нататък - който когото иска и може, толкоз.

По въпросите за извинението съм ви написъл към кого да се обърнете.