В метрото с велосипед
Свържете се с автора на петицията
Гост#2 Jul 02, 2011, 22:53
Не само в метрото, автобусите по по-далечни линии трябва да имат багажници за велосипеди.
Гост#3 Jul 03, 2011, 01:08
Имали желание ще се намери и начин как да се организира превозването на велосипеди в метрото така че да е безопасно и да не се ощетява никой пътуващ. Определено трябва да се мисли не само за метрото, но и за линиите на градския транспорт, които обслужват периферните села(квартали). Тази петиция е добро начало. Поздрав!
Гост#5 Jul 03, 2011, 12:14
Ако ни приемат някой ден в метрото с колелета (дай боже), може да се направи така че, да речем само последният вагон да е само за велосипедисти. по този начин ще се намалят търканията нас и пешеходците, което би било проблемът в случая.
Гост#6 Jul 03, 2011, 12:21
21 век с мотриси от предишния ... не се вписва с днешният начин на живот..
Гост#7 Jul 03, 2011, 12:46
Нека не само на приказки да сме европейци, а и по действия да сме такива.Предвижването с велосипед в големите градове и столици в Европа е практика. Нека и тук да става така и нека да се позволи да се влиза в метрото с велосипеди.
Гост#8 Jul 03, 2011, 13:42
Страхотна идея, имайки предвид препятствията, които среща един велопедист в София
Гост#9 Jul 04, 2011, 11:24
трябва да се стимулира ползването на велосипеди в иначе толкова задръстената София!
Гост#10 Jul 05, 2011, 18:25
Това е недопустимо!
Гост#11 Jul 05, 2011, 19:38
Но трябва да има изискване колелата да се разполагат само в последният вагон!!!
Гост#12 Jul 06, 2011, 18:12
Надявам се с пълна сила, да направим промята! Голям проблем е за мен от много години, че не ме пускат с колелото в метрото!!! Нечовешко е от Люлин до центъра :((( Само шофьори-калъфи, два пъти са ме засичали и съм падала на пътното платно, да не споменавам тези, които съм видяла как минават на червено! Помогнете ни, като поне можем да се придвижим с метрото през най-опасните места!
Гост#13 Jul 06, 2011, 19:59
Много добра идея!
Във всички Бели държави, в които съм бил, съм се качвал с колелото в метрото!
Във всички Бели държави, в които съм бил, съм се качвал с колелото в метрото!
Гост#14 Jul 07, 2011, 11:10
Ето това: http://goo.gl/PMGu0 е моя коментар!
По-добро решение, освен веловагон няма и затова да се поръчва! :)
По-добро решение, освен веловагон няма и затова да се поръчва! :)
Гост#15 Jul 07, 2011, 12:52
Re:
Евала! Но нали всички се сещаме, че 20 такива вагончета са на цената на няколко къщички в Бояна, така че отново задружно ще го духаме :-(
Гост#16 Jul 07, 2011, 13:17
Карам всекидневно велосипед от около 5 години и напълно подкрепям, в метрото да може, да се пътува с велосипед.
Гост#17 Jul 07, 2011, 15:44
В Германия и др. страни има специален вагон за ползващи колел а в метрото и влаковете,може да се почерпи опит
Гост#18 Jul 07, 2011, 17:22
Едва ли ще се намерят пари за цял вагон-струва невероятно много, наистина, и това е достатъчно добър аргумент да ни откажат.
Номерът е с малко пари да се постигне целта - примерно с премахване на 1 ред седалки и поставяне на някакъв механизъм за закрепяне на колелата, като на вело паркингите.
Номерът е с малко пари да се постигне целта - примерно с премахване на 1 ред седалки и поставяне на някакъв механизъм за закрепяне на колелата, като на вело паркингите.
Гост#19 Jul 07, 2011, 17:40
Вярвам, че така ще бъде насърчено използването на велосипедния транспорт в нашия град, което ще доведе до по-малко задръствания, замърсяване и повече хора, водещи здравословен начин на живот.
Гост#20 Jul 07, 2011, 18:29
Подкрепям петицията!
Гост#21 Jul 07, 2011, 22:10
Лееееееко е тъпичко в раздрънканите софийски автобуси да може да се пътува с колело, а в метрото да не може - ПОДПИШЕТЕ ПЕТИЦИЯТА !!!
Гост#22 Jul 08, 2011, 10:09
Подписвам тази петиция, защото вярвам, че ще доближи София до това да се превърне във Виена на Балканския полуостров (където по улиците почти няма коли и има доста велосипедисти).
Гост#23 Jul 08, 2011, 10:51
Смятам че е добре да се разреши превозване на велосипеди в метрото, но само извън пиковите часове. Не всеки велосипедист би се съобразил да не се тъпче с многото хора сутрин и вечер.. поне не и в България, а това би станало още един повод за конфликти в метрото.
Гост#24 Jul 08, 2011, 11:09
Добре е да се осигури такава възможност, но да има ясно ограничение за броя велосипеди във вагон - ако се превиши, да има глоби. Или да бъде в специален вагон.
Казвам го, защото понякога се случва, особено в тийнейджърска възраст, да се кара в големи групи и ако такава група се озове извенъж с велосипедите си в метрото, ще е почти равнозначно на хулиганска проява.
Казвам го, защото понякога се случва, особено в тийнейджърска възраст, да се кара в големи групи и ако такава група се озове извенъж с велосипедите си в метрото, ще е почти равнозначно на хулиганска проява.
Гост#25 Jul 08, 2011, 12:08
В началото дори няма нужда от кой знае какви инвестиции. Определя се един вагон, който може да се ползва от обикновени пътници и от велосипедисти, слага му се една табелка и готово. Когато няма колоездачи вътре, метрото се връща в стария си вид, а когато някой влезе с велосипед вътре, никой не може да спори с него, че се вози на определеното за целта място.
| This discussion has been closed. |
This comment has been removed by the person who wrote it.