Заедно против закриването на културните ни наследства-гр.Сливен
Свържете се с автора на петицията
Както повечето колеги и аз мисля,че точно в трудни времена културата е острова на спасението!
П.П Снимката на оркестъра от страницата на петицията е с невярно съдържание,не бива да се ползва снимка на Classic FM,вместо на съответния оркестър.Доста от нас свирим в Classic FM и не е редно да се откриваш в редиците на друг оркестър.
Против. Нека се опитаме да НЕ направим поредната крачка към всеобщото оглупяване.
Недопустимо е да закрием една традиция, едно светилище за раждане на култура и светлина за душата! Поредната глупост, в която отново важен фактор играе нечии политически възгледи!
Защото аз зная какво са Симфоничния оркестър и Ансамбъла за народни песни и танци, но не зная какво е Стефан Радев.
От първата седмица господин кмета показа, че е готов да съсипе града. То не бяха по-високи данаци и какво ли още не.Сега иска да сложи ръка и на културата. Като иска да има печалба да усигори изяви на тези талантливи хора.
Пълно безумие , за се разруши културното наследство на един град,градил се с годините! !!!
Не мога да намеря разумно обяснение, защо нашият "управленски елит" така целенасочено се грижи, щото идващото поколение да е още по-премазано, дезориентирано, безпътно и бездуховно.
Естествено, прост народ, без самосъзнание за значимост, без самочуствие и без мечти, цели и културна идентичност се манипулира много по-лесно.
Закриването на културни институции със значим принос в културния облик на страната е всъщност неприкрито толериране на масовата неграмотност, ниската култура, простащината, некадърността и некомпетентността, които и без това ни заливат от всякъде.
Да кажем, че сме ПРОТИВ лекомисленото посегателство над обществено-значими културни средища и да се опитаме да създадем обществено мнение като коректив на безобразията е наш дълг - дълг на всеки здравомислещ човек!
Подписването на петицията е всъщност моето ПРОТИВ:
- процеса на целенасочено опростачване на българската нация;
- дефицита на елементарна справедливост и държавническо мислене;
- разрушаването и разграждането на създаденото през десетилетия с ума, таланта и енергията на поколения творци културно наследсво!
Това е безумие и няма да позволим да се случи
Абе какъв олигофрен трябва да си да искаш да затваряш фолклорен ансамбъл... В чуждите страни където нямат грам история и фолклор се молят всеки ден историците да открият нещо дори и камъче , за да могат да напишат едно изречение за него в учебниците по история, ние тука - държавата с най-богатата 1300 годишна история и фолклор ще бъде убито всичко това за има няма 10 години.
Не евала, ами направо машала на кмета...
| This discussion has been closed. |
Re:
#17: -
На мене по-скоро на циганин беше ми заприличал...