НЕ на безусловна подкрепа на Македония за ЕС
Свържете се с автора на петицията
Re: Re: Re: Re: попалексов лдп
#69: Панайот Хитов - Re: Re: Re: попалексов лдп
nbe sakame vo eu vo nikoj slucaj a edinstven genocid sto imaat napraveno vrz Makedoncite zasto ne sakaat da bidat tatari ste vie http://www.youtube.com/watch?v=YrjqD9sAIJ0 i http://www.youtube.com/watch?v=ipTqIm_Mfx0 i ajde Turcija neka ve unisti vekje ednas bivsa sovetska republika of bulgarostan
Re:
НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН С КАЗАНОТО ОТ ВАС! МОЛЯ, РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ СРЕД СЪМИШЛЕНИЦИ, ТАКА ЧЕ ПОДПИСКАТА ДА СТИГНЕ ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!
Re:
Ако обичате, не разводнявайте темата с разсъждения относно ползата на ЕС. В случай, че желаете, можете да си създадете собствена подписка!
НЕ ДАВАМЕ Я!
Не даваме я, не – земята мила,
земята на светите ни отци.
Не даваме праха на Самуила,
ни славата на двамата светци!
Тя наша е! Тя с нази е носила
открай ярем и търнови венци,
да, наш е Солунъ, Шаръ, Пирин и Рила
и песните на нейните певци.
Не даваме, тъй как не бихме дали
завета на бащите си заспали,
зеницата на нашите очи!
Не даваме, дар богъ стои отгоре,
дори в онез гори, поля, простори
светото слово българско ечи!
Иванъ Вазовъ
Re: Кој ја фалсификува историјата
#6: - За жал, денешните таканаречени “Балгари“ сте вие кои сте пренадоени со фалсификувана историја - за вашиот вештачки “балгарски произход“. Македонците нема што да крадат од бугарската историја затоа што тие не си се сметаат за сроден народ со азијатскиот народ-Бугарите, кои скоро и не постојат во денешната Балгарија, освем во некои од “малцинствата“ (турското, Гагаузите и сл.)
Re: Re: Кој ја фалсификува историјата
#92: Македонец - Re: Кој ја фалсификува историјата
Да дообјаснам: Македонците не си се сметаат за Бугари затоа што немаат ништо заедничко со турко-монголските Бугари. А имаат многу заедничко со истокрвните Македонци, Тракијци, “Власи“, “Добруждани“ - кои го сочинуваат мнозинското население во денешна Балгарија.
Re: Re: Re: Кој ја фалсификува историјата
#93: Македонец - Re: Re: Кој ја фалсификува историјата
Нека ми простат Помаците за ненамерното неспомнување во претходната порака. :-)
Bravo!
This comment has been removed by the site administration.
This comment has been removed by the site administration.
| This discussion has been closed. |