Връщане на казармата в България
Свържете се с автора на петицията
Младите мъже на България не целуват вече българското знаме и не се кълнат във вярност към Родината, защото майките им ги скриха под полите си, а те си замълчаха страхливо.
Сега и да искате - няма къде! Няма танкове, няма самолети, няма кораби...
Що се отнася до това как момчетата стават мъже - това е работа на родителите. Казармата учи на дисциплина и ред други качества, но не е редно с нея по-старите поколения да чешат его, че виждаш ли тези, които не са били в казарма, не са мъже. В много зали по някои силови спортове се води такъв спартански живот, какъвто може да бъде описан като ''кошмар'' от всеки, бил в тежката казарма. :) Казвам това, защото някои се унасят относно превръщането на момчетата в мъже, в което казармата е капка в морето, а има и друг проблем..и то голям - избухна утре конфликт > ставаме за посмешище. Не само срама от провал... самото ни съществуване като нация е под въпрос. От армията зависи нашата независимост като самостоятелна държава и ако нямаме такава, то часовникът ни тиктака.
Армията освен като гарант за нашата сигурност е и огромен фактор в самочувствието на народа. Ако един народ няма силна, голяма и модерна армия, то този народ се чувства несигурен, незначителен.
Re: Re:
Извинете, може ли да погледнем на военната служба и от друг ъгъл?
Защо да не се даде възможност на ЖЕЛАЕЩИТЕ? И сега има много млади мъже, пък и девойки, които ИСКАТ да отбият военна служба. Ако държавата организира прием, който предвижда около 70-80% от желаещите, ще има и възможност да се направи отсявка и да бъдат приети само най-годните и способни млади хора. Така след няколко години вече ще имаме създадена народна армия от високомотивирани и професионално обучени българи.
Знам, че е нестандартно решение, но защо да не се обмисли? След като има младежи, които искат да преминат през военно обучение, защо държавата да спира тези родолюбиви български граждани? Явно е, че има и външен натиск, но тук говорим за нашите държавни интереси и цели, за България на българите.
http://politolog.blog.bg/politika/2013/06/07/nujdata-ot-naborna-armiia.1118018
Мисля, че ще ви е интересна и от полза!
Бягайте не става нищо.
Нямам думи!!!... А какво представлява сегашните ни войници?-косят трева, метат с метлите, убиват времето и вземат повече от един учител и лекар завършил висше образование! СРАМ !!!!!
Re: Бягайте не става нищо.
#47: Томас - Бягайте не става нищо.
Прав си! Напълно те подкрепям!
#41: А тези, които ИСКАТ казарма? - Re: Re:
Ама моля ви се! За какви високомотивирани и професионално обучени ми пишете?!? Професионалистите ги изритаха и сега заработват като пазачи. Това са смешки, които чета...Явно не сте запознат с професионализма на висшите офицери от бойните поделения. Знам- има служби и службички... Ако стотина са работили, двеста са живуркали. Много кадърни напуснаха по тази причина-не можаха да се примирят с простотията и простащината.
А нима не е същото и в другите армии?!
| This discussion has been closed. |
Re:
#24: -
Eeеей, един най - накрая да разбере за какво става въпрос . Евала !