Комитет на българското достойнство
Свържете се с автора на петицията
Не зная защо всички приписват този арте-акт на младите?... Според мен художественото решение е твърде концептуално и принадлежи на човек (или хора) със зряла политическа позиция и богата визуална култура. Съмнявам се, че младите въобще са забелязали присъствието на паметника...
Re:
Имате основания за подобно твърдение: това дори в известен смисъл повишава стойността на акта!
Re:
Съгласна съм - зрялата политическа позиция не е присъща на младото българско поколение, и ако паметникът е изрисуван от човек 18-30г. то той по-скоро е изключение потвърждаващо правилото :) Освен ако зад художника не стоят други "мозъци"
За съмнението ти, че паметникът не е забелязан от младите - реално паметникът сега е много по-забелязан от "младите" :)
Re: Re:
Да, на децата за първи път им стана интересен! А те са важен критерий!
Ха ха ха
Като Ви чета коментарите и какво изкуство е този акт на неуравновесен психически индивид се сетих за един актуален по кината филм: "Ергени за седмица"! Та там една мацка като кихна и опръска стената с лайна!!! Беше много красив акт на изкуство! Та и този е същия... Някой се е изсрал, а Вие сте готови веднага да го величаете! До къде я докарахме! С тази деградирала младеж нищо чудно и когато започнат да се изхождат по улиците без всякакъв срам да Ви се вижда изкуство. Няма го вече онова културно и възпитано поколение!!!
Боже пази България!!!
Re: Ха ха ха
Въй въй въййййййййййййййййййй мар пенкеле :))))))))))))))))))))))))))))))0
Re: Ха ха ха
АКЦИЯТА е не само художествена провокация, но и идеологическа!... Най-ви боли заради осмиването на социалистическата пропаганда...
Целият този спор ме върна в началото на 50-те години, когато майка ми ме доведе за първи път в София и си направихме снимка пред една от фигуралните скулптури около въпросния паметник. Някъде тогава умря и другарят Сталин и цяла Стара Загора беше изкарана по заповед в сивата вечер на сивия площад... Тези два спомена са най-тягостните и мрачните в живота ми! И завинаги оставиха сянката на нещо посърнало и безнадеждно в съзнанието и сърцето ми! Това е извън всякаква политика - бях само на 7-8 години...
| This discussion has been closed. |