Петиция до Омбудсмана на Р. България срещу МВР-Хасково
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Петиция до Омбудсмана на Р. България срещу МВР-Хасково
|
Тодор Бойчев Авторът на тази петиция |
#12011-07-12 12:45Драги български граждани, изповядвам религията на правовата държава и върховенството на закона, като основа на една просперираща България. Без отстояването на личните права и буквата на закона за всички български граждани не можем да изградим съвременна демократична държава. Един от пътищата за налагане на правовата държава е подаването на петиции съгласно чл.45 от Конституцията на Република България.
мобилен телефон 0878766530 |
|
| |
|
Гост |
#22011-07-12 13:38Един народ-една държава-едни права. Стига сме пълнили джобовете на тези, които не заслужават! |
|
| |
|
Гост |
#32011-07-12 14:56Всички граждани на България трябва да знаят и да изискват спазването на своите конституционни права. МВР е една от най-закостенелите институции в България, а последните месеци се оказа, че е и най-коропмпиранарта. |
|
| |
|
Гост |
#42011-07-12 15:19Подписвам петицията като смятам, че е общовалидна за всички МВР-та в страната, а не само в Хасково...защото положението навсякъде в страната е едно и също, а не само в Хасково. С уважение към автора на петицията, когото подкрепям. |
|
| |
|
Гост |
#52011-07-12 15:38Омръзна ми да коментирам неспазването на Закона от държавната администрация, в т.ч. и от съда! |
|
| |
|
#6 Re:2011-07-12 15:55Така е, но сега спорих с една участничка от Фейсбук, че нещата не са толкова прости. Иска се факти, а в Хасково това ми коства близо месец увъртания по Закона за достъп до обществена информация. Пробие ли се в Хасково, пада Пловдив, Варна и т.н. Сега изследвам хасковските съдилища, тях ги почвам, но се иска време. Помагайте, като подавате заявления за достъп до обществена информация. В Хасково мвр-то си "легна" само. :-)) Ама трябва писане на заявления, жалби, сигнали, което отнема време. |
|
| |
|
Божидар Спасов |
#7 Уважавам борбеността ти подписах петицията2011-07-13 00:27Когато преди време ми трябваше служебна бележка от НССл за подновяване на право да притежавам лично оръжие заради таксата от около 2 лв. платих в близката банка... 8лв за да я преведат. Нямах време да се инатя - платих. после описах случката и я изпратих на началника на НССл-беше Бойко Рашков. Точно по закон във времето получих отговор - безсмислия, но в законоустановения срок. След месеци, може и след година в една телевизия, в едно предаване на живо този проблем беше повдигнат пред масовия зрител и аз се зарадвах, че ще се реши. Когато Николай Личев - бил старши офицер, ми изплати информация за борбите на Тодор Бойчев да плати на държавата с държавна гербова марка, останах с впечатление, че колегата е победил. След още време разбрах, че не е победил. Финансовата тайна и възможността зад нейното було да печелиш много на гърба на бедността на масите е бич на времето ни. Банки трябва да има, но да бъдат озаптиени. "Вилката" между богатство и бедност трябва да бъде свита - не знам как, освен с народна революция. Но 45 години след такова нещо, пак имахме проблеми. Демокрацията си е демокрация. Демокрация, но за кого? „по памет цитирах Ленин". Не ща демокрация, искам народовластие. Държавата се изплъзна от контрол, като слузеста риба бяга от онези които са я създали за да защитава интересите им. Оставила ни е на прозивола на всякакви типове и организирани измамници. Тук са и банките. А чуждите са още по-нежелани - изнасят парите от бедна България към богати страни и държавите им. Божидар Спасов - bozhidar_spasov_sofia@abv.bg 0889432360] 028716918 |
|
| |
|
Гост |
#82011-07-13 14:40 МИСЛЯ ЧЕ Е ПОЛЕЗНА ЗА ПРЕАВИЛНОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛАГРИЯ И БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО В ЧАСТНОСТ.. |
|
| |
|
#9 Re:2011-07-13 14:57Полезна е! Това е начинът, от който можем да теглим ползи за развитие на граданското общество. |
|
| |
|
Гост |
#102011-07-14 12:58Банковото лоби трябва да бъде спряно от нови политици, които работят за благото на народа, а не за банкерите! Ние протестираме, пишем, съдим, но крупцията в защита на банковите печалби е толкова силна, че обхваща всички длъжности във властта. |
|
| |
|
Гост |
#112011-07-14 14:23Нека, заедно се борим срещу банковия грабеж! |
|
| |
|
#12 Re:2011-07-14 17:48Аз бих допълнил от нови граждани :-) И аз се промених. Станах по-отговорен, не че не съм бил. Иска се повече дързост, драги съмишленици. Не е лесно, да показваш характер. Аз го показах, когато започнах втората година от офицерската си служба, и така минах през неодобрителните очи на колеги и началници. Смея, да кажа, че съм чувствам комфортно, но не е лесно, да показваш позиция. И така беше в Легия "Раковски". Искахме да бъдем граждани в униформа, но по-скоро в нашата армия все повече се насажда раболепието, и така... Благодаря ви за подкрепата! Нужна ми е! |
|
| |
|
Гост |
#132011-08-02 16:43Браво на човека който се е сетил за това нещо! |
|
| |
|
#142011-08-02 19:30Драги българи, Къде е законното ми право, да избирам как да заплащам държавните такси, с таксови марки или в брой? А, къде остават правата ми на български гражданин, г-н Борисов, г-н Дянков и г-н Цветанов? Ами, г-н Дянков спрете издаването на държавни таксови марки? Що правите излишни разходи, като обременявате гражданите с комисионни към частни банки? Къде е правото на свободен избор в страна, "доказала" се като свободна пазарна икономика? |
|
| |
|
гражданин |
#15 Re:2011-08-17 09:38Тази петиция трябва да е не само срещу МВР Хасково, а срещу държавните институции въобще. Това, което се случи в Хасково, се случва в която и да е държавна или общинска институция. |
|
| |
Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)
2011-08-17 14:32- Date of removal: 2011-08-17
- Причина за премахване:
|
#17 Re: Re:2011-08-17 14:35Така е. Съгласен съм с вас, но "разработката" е за МВР-Хасково, и тук установих "батаците". Когато тръгнах за тази петиция, аз си задодадох въпроса-как? Така, че успеем ли тук, ще успеем и на други места. Благодаря ви за позицията
|
|
| |
|
Божидар Спасов Гост |
#18 гербовата марка-приход за държавата2011-08-27 20:01Гербовата марка доколкото разбирам е директен приход към държавата. каквато и да е в момента и преди, каквато и да е в бъдеще, това е нашата държава, която сме създали и която издържаме заради нас си. И ето - веднъж я издържаме чрез данъци, втори път тя ни иска... такси, сякаш е някакъв частник, който ни прави услуга, сякаш държавните чиновници не получават заплатите си от нас, не оборудват работните си места от нас, не получават консумативите си от нас! И сега пак за гербовата марка - тя е директен внос към държавата, внасянето на такси чрез банките е озаконено, но това е богатеене на частни лица за сметка на масите т.е. за наша сметка. Ако искате прочетете предния ми коментар още веднъж. |
|
| |
|
#19 Re: гербовата марка-приход за държавата2011-08-28 22:31#18: Божидар Спасов - гербовата марка-приход за държавата Ето потвърждение на Вашите думи, г-н Спасов. http://www.minfin.bg/bg/pubs/1/4218 Данните показват, че приходите са много, много повече от разходите за отпечатването на държавните таксови марки. |
|
| |
|
Васил Борисов |
#20 Re: Re: гербовата марка-приход за държавата2011-11-06 09:10#19: Тодор Бойчев - Re: гербовата марка-приход за държавата Отговор Няма положителен коментар.Това е геноцид над масите , започнат от пишман революционерите преминал през Костов,царя и върха на хунтата Борисов.Липсата на конкуренция между държавите в капитализма води до жестока експлоатация от държавата, картелите и корпорациите.Безогледното вдигане на акцизите и данъците,планираните печалби не са пазарна икономика,Дянков да го д....Да вземе да си ходи при господарите си . Близо 50% от цената на тока отива при МВФ и само това ли.Защо никъде не се коментира отказа на Исландия да плаща на МВФ и разни други финансови групи ,който е направил дългове да си ги плаща.Забравяте , че сега трябва да платим близо 1 милиард заради брокера Велчев.25 години кражби , то не остана какво да се краде.Остават магистралите,ще ги направят на наш гръб , ще сложат светофари и 30 - 40 години вуйчо или който и да било ще печели без да е дал и стотинка. Така наречената демокрация е узаконяване власта на крадците мошениците и лихварите. |
|
| |
|
#21 Re: Re: Re: гербовата марка-приход за държавата2011-11-08 10:11#20: Васил Борисов - Re: Re: гербовата марка-приход за държавата Така е, но държавите на Запад, а и пазарно ориетираните икономики са повече от социалистически т.е. държавно регулирани икономики. Резултатите показват, че все повече започва да избледнява националната икономика, и се върви на към регионалната икономика, каквато е европейския пазар. По-важното, че нашите правителства не се ориетират към обособяване на националния капитал, а се върви към нов "интернационализъм" на труда и производството. Още не сме стигнали дъното, и да сключим нов обществен договор с нова вуътрешна и външна икономика! |
|
| |
|
Гост |
#22 правилно2013-01-06 23:37трепане му е майката |
|
| |
|
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ОСТАВКА! Вън Борисов и Пеевски от властта!
83544 Създадено: 2025-12-02
СПАСИ ЗАПЛАТАТА СИ! "ПРОТИВ" вдигане на данъците и осигуровките с бюджет 2026
33535 Създадено: 2025-11-09
ПЕТИЦИЯ ДО МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В ПОДКРЕПА НА МАЛКО БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ И УЧИЛИЩЕ „МАЛКАТА БЪЛГАРИЯ“ – ЧИКАГО
3657 Създадено: 2025-11-25
Петиция за превеждането и издаването на ✨Zodiac Academy ✨
503 Създадено: 2025-12-01
Петиция за промяна на учебния час от 45 на 40 минути в Първа езикова гимназия – Варна
453 Създадено: 2025-12-03
За оставката на депутатите от ППДБ
426 Създадено: 2025-12-05
Настояване на незабавни действия, прозрачност и поемане на отговорност от ВиК “Йовковци” - град Лясковец и община Лясковец, относно смъртната трудова злополука на Кирил Петев
393 Създадено: 2025-12-01
ПОДПИСКА ЗА ИНИЦИИРАНЕ НА НОРМАТИВНИ ПРОМЕНИ В МЕХАНИЗЪМ ЛИЧНА ПОМОЩ
363 Създадено: 2025-12-07
За 6 детски кардиохирургични легла в Бургас
272 Създадено: 2025-12-02
10 мерки за възстановяване на нормалността в Изборния процес!!!
1202 Създадено: 2024-06-13
Да поставим Васил Левски на мястото на Альоша в Бургас
289 Създадено: 2025-11-30
ИСКАНЕ ЗА ОСТАВКАТА НА РАЙОННИЯ КМЕТ НА ''ПОДУЯНЕ'', СТОЛИЧНА ОБЩИНА
231 Създадено: 2025-12-03
Петиция срещу увеличаване на местни данъци и такси в община Поморие
277 Създадено: 2025-11-29
За премахване на мантинелите на околовръстното шосе на град Пловдив, поради опасност от ПТП
2961 Създадено: 2025-11-26
ДА ЗАЩИТИМ И ОТВОРИМ ИСТОРИЧЕСКАТА СГРАДА НА УЛ. „СЕРДИКА“ 32
173 Създадено: 2025-12-03
Справедливост за Мая – по-строги мерки срещу жестокостта към животните
226746 Създадено: 2025-11-09
Да се премахне Efrem4oVurti emote-ът от Twitch
115 Създадено: 2025-12-07
В защита на Любомир Жечев и срещу насилието над журналистите в България
104 Създадено: 2025-12-05
Спрете евтаназията на спасените питбули от Варна – нека им дадем шанс за живот
3059 Създадено: 2025-11-19
Ограничаване на агресивната реклама на хазарт в град Варна