Peticiq.com

Против забраната за къмпингуването

Свържете се с автора на петицията

Гост#401 Mar 14, 2016, 14:02
Природата на България остана единственото хубаво нещо в държавата. Няма право никой да ме задължава да отсядам в противозаконните им пошли бетонови сгради. За тях трябва да излезе закон за събарянето им. Те пречат на природата, не ние - любителите и.
Гост#402 Mar 14, 2016, 14:04
Искам още повече места за свободно къмпингуване.
Гост#403 Mar 14, 2016, 14:04
Имам право,като жител на планетата,да отсядам където искам,без да нарушавам правата на собствениците ма земя,като съм длъжен да я пазя чиста!
Гост#404 Mar 14, 2016, 14:32

Подписах петицията, защото съм къмпингуващ и държа да се запази възможността на нормалните хора, които имат нужда да контактуват с природата, да почиват на къмпинг близо до морето и в планината. Няма как да видите къмпингари, които да замърсяват природата. Напротив, всички ние ежедневно почистваме местата и плажовете около нашите палатки, като изхвърляме и боклуците на онези от хотелите. И невръстните деца на къмпинга знаят къде трябва да се изхвърля боклука и не се редки милите сцени, в които може да се видят 2-3 годишни дечица, които отиват до контейнера или плика с отпадъци, за да изхвърлят обвивката от бонбон или дъвка, която старателно стискат в малката ръчичка. И дано се намери някой, който в прав текст да каже на хората от кабинетите на властта, които творят абсурдни закони, че няма хора, по-загрижени за природата от нас, къмпингарите. Защото ние я обичаме наистина, а не само на книга.

Гост#405 Mar 14, 2016, 14:32
Омръзна ми правителството да използва тази изтъркана манипулация, едно общество срещу друго. Ако не е пушачи срещу непушачи , то ще е лекари срещу пациенти , ако не е таксиметрови шофьори срещу шофьори, ще е рак срещу риба. Това е поредното отвличане на вниманието от нещо скрито незаконно, което ще минат на първо четене без да разберем.
Гост#406 Mar 14, 2016, 14:51
Опитват се да отнемат на хората и последните, сравнително безплатни удоволствия в Живота. Аргументите им са неоснователни..
Гост#407 Mar 14, 2016, 15:04
Има места в България, където няма хотели, няма хижи. Къде да спи един турист? Има хижи, които нямат определени места за палатки, например хижа Рилски езера с изключение на месецът, когато празнуват дъновистите. Случвало ми се е да стигна до хижи, в които няма останали места за спане. Тогава просто си се разполагам в моята палатка. Виждала съм и хижи, толкова препълнени, в които туристите спят в столовата на голи дюшеци, като в бежански лагер. Палатката е решение в много случаи, тя ме е спасявала и в лошо време, в планината не може да се предвиди всичко.
Гост#408 Mar 14, 2016, 15:04
Мисля, че всеки
Гост#409 Mar 14, 2016, 15:20
Вече трябва да ги спрем-уляха се!
Гост#410 Mar 14, 2016, 15:21
Защото няма да почивам на българското черноморие ако се забрани къмпингуването. Не харесвам хотелите. Смятам, че трябва да има закони срещу извхвърляне на битов отпадък, а не да ни отнемат къмпингуването.
Гост#411 Mar 14, 2016, 15:23
Защото не съм съгласна да се ограничава правото на хората да почиват свободно.Не може да се сравни почивка в хотел с почивка сред приподата.
Гост#412 Mar 14, 2016, 15:30
Всеки има право на избор, за това къде да почива и какви средства да влага за това!
Гост#413 Mar 14, 2016, 15:33

''Палатката е решение в много случаи, тя ме е спасявала и в лошо време, в планината не може да се предвиди всичко.'' Без палатка, топли дрехи, манерка с вода, нож и малко, но калорична храна, не тръгвай в планината. Това знаем и ние и това се е  правило от векове. А сега изглежда и събиранията на Дъновистите ще бъдат забранени..Не се подигравайте с Хората мръсници. 26 г вече ви търпим да се гаврите с нас, да ни експлоатирата, лъжете, прогонвате от родните ни любими места. Крайно време е да ги сменяме. Те обаче няма да се дадат доброволна....значи ще трябва да се ...

Гост#414 Mar 14, 2016, 15:52
za6toto obi4am prirodata obi4am da spq na palatka....tova e edinstveniqt na4in na po4ivka koito moga da si pozvolq.......
Гост#415 Mar 14, 2016, 16:30
zashtoto sum protiv zabranata za kumpinguvaneto
Гост#416 Mar 14, 2016, 16:33
Подписах се , защото и моето семейство е потърпевшо от случващото се . За нас няма по-прекрасна и пълноценна почивка от тази сред природата. Надявам се , че
" умниците горе " ще се вразумят . Иначе ... жална им майка.
Гост#417 Mar 14, 2016, 17:08
Работих в системата на БТС, имам квалификация екскурзовод, дълги години съм водил походи и еекскурзионни летувания. Старали сме се да възпитаваме туристите в опазване на природата и определено имаме успехи . След нашите групи и лагери не оставаше следа от пребиваването ни!!! Това е начинът да се опазва природата , а не със забрани за бивакуване! Това е най-голямата глупост, която са измислили умните ни глави от министеството!!
Гост#418 Mar 14, 2016, 17:11
Смятам, че къмпингуващият човек е свободен човек и не бива да му се отнема това право.
Гост#419 Mar 14, 2016, 17:15
Искам по-малко бетон и повече възможност за почивка сред природата
Гост#420 Mar 14, 2016, 17:18
Защото обичам природата и се чуствам добре сред нея!!!
Гост#421 Mar 14, 2016, 17:28
Защото с тези абсурдни закончета,вече направо са за разстрел,бива ли да отнемат и малкото удоволствие от почивка на народа?
Гост#422 Mar 14, 2016, 17:28
Най-глупавото,което можаха да измислят,на мен това е единствената почивка !
Гост#423 Mar 14, 2016, 17:33
Къмпингуващите са тези които пазят и почистват местата за къмпингуване! Това е един прекрасен начин за релакс, различен от хотелското сборище от човек до човек върху човек.
Гост#424 Mar 14, 2016, 17:51
Заради тъпите малоумници, пак си губим времето и парите!!!!
Гост#425 Mar 14, 2016, 18:16
Защото това е скандално нарушаване на човешките права, затова !!! И само някой да посмее да ме глоби, ще се видим в Страсбург, сигурно е !!!!