Против забраната за къмпингуването
Свържете се с автора на петицията
къмпингуване
Аз лично не ходя на къмпинг, но подкрепям всички ентусиазти.
Re:
защото си плащат, то вероятно затова и забраняват- за пари, не че толкова са се загрижили за природата
,
За чистотата трябва общината и горските да си вършат работата.. Да има бригади да чистят ивицата, защото тя се цапа и от боклуците хвърляни от кораби.. И да се учат децата в училище да пазят чистота
Като идея мога да предложа следното: Да се въведе някаква нормална такса -годишна, която всеки къмпингуващ да може да си позволи. Както е при рибарите и ловджиите. Парите от такси и глоби ще отиват за поддръжка чистотата на природата. Естествено, че ще има нарушители - без платена такса или недобросъвестни къмпингуващи - замърсители. Да плащат глоби. Контрол, естествено трябва да има. Но този вариант ми се струва приемлив.
а там почти всичко е защитено :) и все пак е разрешено освен ако не е изрично забранено определени зони.
Типичният за съвременния български управник подход... Понеже да се регламентира адекватно една дейност, и да се култивира отговорно и културно общество е трудно, тя се забранява и "монетаризира" (кашлюк). Тази реалност е тъжна по много начини и всички сме виновни за нея. Ако ще подписвате, имайте предвид, че с подписа си ПРЕДИ ВСИЧКО поемате отговорност да се разграничите от дерибейството. Казвам го, защото както е очевидно и от политическия ни елит, доста кривундели могат да четат и пишат... Ще ми се да не си мешаме капите с тях из прелестната ни природа. Ако обаче, въпросното мешане на капи все пак настъпи (а то неизменно ще) - за когото и да е - научете пазвантина как да пази и да се наслаждава, защото той затова е отишъл, но може би 20-30-тина години барове, в които се осира, а после други метат след него за минимална заплата, са му заоблили приоритетите.
..
По цялото крайбрежие имаше къмпинги с ток , вода и тоалетни. СЪСИПАХА ГИ ЗА ДА СТРОЯТ ХОТЕЛИ! Защо никой не говори за това? Да ги възобновят и след това да творят идиотски закони!!!!!!!!!!!!!!!!!! Съсипаха природата с бетон и никой да не се чуди / Б. Борисов/ , защо хората избират къмпинги в чужбина! НИКОЙ, НИКОГА НЯМА ДА ПОЧИВА ИЛИ ДА СЕ ВЪРНЕ да учи или живее в БЪЛГАРИЯ!
Не можете да ни отнемете това,което природата ни дава!Не може заради единици да страдат всички!Значи страната ни е известна с забележителната си природа,а вие искате да ни лишите от правото си да ходим и да й се възхищаваме!Съгласна съм,че има хора,които оставят страшна мръсотия след себе си!Да се измисли начин,който да е удобен за всички!Да глобяват тези,които заслужават!И без това живота ни е труден,а вие искате да ни отнемете единственото удоволствие и разтоварване!Не всеки има възможност да ходи по хотели!А дори и да имам никога не бих заменила караваната си с хотел!Искам да се любувам на природата,да дишам чистият въздух,да слушам шума на морето,да гледам делфините как скачат,да се любувам на звездното небе......защо искате да ми отнемете въздуха,който дишам,защо????!!!!!
| This discussion has been closed. |