Да подкрепим националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев"
Свържете се с автора на петицията
Искам по-малко Митко Пайнера, повече Ансамбъл "Филип Кутев".
Здравейте! От 9 години се занимавам с народни танци и прекалено много ми харесва и подкрепям тази петиция за да може както и аз да продължа да се занимавам с това така и моите колеги, а в същото време да могат другите поколения за напред да се докоснат до българакия фолколор, защото българия има славна история която ще остане в книгите за векове напред, но нека и да не позволяваме на тъпите политици(с извинение за вулгарните думи) да ни отнемат и последното хубаво нещо в нашата страна а именно българакия фолклор.
защото това трябва да бъде и държавна политика,
защото трябва да го предадем и на бъдещите поколения.
Скъпи сънародници, нека се преборим с опитите за заличаване на нашата идентичност. Всички сме закърмени с нашите народни песни и хора, който носят радостта и топлината в семейството. Да се противопоставим на варварските намерения на продажбите ни политици. Хайде, Всички, заедно <3
Аз обичам българсия фолклор!! А най-вече народните танци. И аз играя макар и да не е в такъв голям, профисионален ансамбъл, но знам колко труд се хвъря за да се научи една стъпка, една комбинация от движения, а колко много са усилията да се научи един танц, така че да е готов да се играе пред публика. Народните танци за някой са губене на време, за други просто развлечение, но за мен те са всичко. Аз се гордея с този ансамбъл! Нека да за пазим българското!
Българския фолклор е разнасян години наред и е прославял родината ни в цял свят благодарение на ДЪРЖАВНИ АНСАМБЛИ, като Ансамбъл "Филип Кутев", ансамбъл с богата история и качества. Ако някой не си е научил добре урока по родолюбие, да иде да се научи в Гърция, Турция, Сърбия и Румъния и да види как се възпитава обществото....! С какво ?............С ФОЛКЛОР ГОСПОДА, С ФОЛКЛОР. Така един ден нашите деца и внуци ще знаят какво е било, какво е и какво ще бъде. Пожелавам на всички КОЛЕГИ от "Филип Кутев" успешен изход от тази, трогнала дори и чужденците ситуация.
С Уважение : Ангел Димитров - музикант