Да подкрепим националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев"
Свържете се с автора на петицията
Да подкрепим националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев" Свържете се с автора на петицията
Искам да останат живи красивите ни народни танци за поколения напред. Българският фолклор е богатство, красота, любов, които трябва да запазим и предадем на децата и внуците си.
Подписах петицията, защото съм съпричастна към правотата на всеки Бг гражданин поставен, поробен да живее и работи в нечовешки условия, унижават неговото съществуване, дори застрашават неговия и на ближните му живот!
Време е да кажем "не" на безумното затриване на българските ни корени!
Защото нация без самосъзнание и лична култура е обречена на заличаване. Така се е случвало и с най-големите империи, когато са прогнивали от вътре морално!
Тук въпросът е вече, не само дали има право да съществува анасамбъл ''Филип Кутев", но дали имаме право да съществуваме и като отделна нация със собствено самосъзнание или и това ще ни се отнеме.
Това е най-добрият ансамбъл за народни песни и танци,той е визитката на България,той е част от националната ни памет и култура.Какво ще бъде България без него?
Защото съм българка!
Подкрепям тази петиция,защото съм българка,защото обичам безкрайно нашата народна музика,защото е свързана с най-скъпите ми спомени от детсвото,защото съм племенница на великата Надка Караджова,защото без нашата уникална народна песен и фолклор България ще загине!
Срамно е това, което става!
Една държава ако не държи на културата си ,значи че е загинала безвъзвратно!
Закриването на националния фолклорен ансамбъл " Филип Кутев" би било национално предателство!!!