Да подкрепим националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев"
Свържете се с автора на петицията
За да имаме един Национален фолклорен ансамбьл, който да ни представя пред чуждите гости, както и да изнася концерти в цялата страна и по света .Бьлгарските институций да сьдейства за това .Да не забравяме богатото си фолклорно наследство.
Като танцьор,хореограф,учител педагог изказвам моето най - голямо възмущение от самата мисъл и решение на органите достигнали до това безумно решение..Единтсвеното изкуство което не може да бъде копирано от другите страни ( като сиренето или киселото мляко), да бъде унищожено..Срамувам се от името на Българските управници,срамувам се от името на нещастната душа достигнала до това решение...Аз разпространявам Българският фолклор в чужбина и го уважават,а в собствената ми Родина го убиват...Оставете и малкото което е запазило нашето самосъзнание през вековете..Оставяте малцинството да се погрижии да представя България ??, на Международни Фестивали, на ЕХСПО ??..Срам...От самото създаване на Ансамбъла са се намирали пари за съществуването му ..Докато беше удобен...Срамувам се от вас.
И защото с моя ансамбъл "Загорче" от Стара Загора сме в същото положение от 1992 година до днес!
Подкрепям петицията,като човек, който по-вече от 20 години съм работил в тази сфера и мога само да заявя на нашите управници, че да се опитваш да унищожиш институция с национално значение мога да го сравня единствено с убийство. А ако имат намерение да го подменят с някой самоназовал се "национален" /нищо лично / или нещо подобно - колорита и уникалността, която има Ансамбъл "Филип Кутев" няма кой да я пресъздаде. Мога да говоря още много - но предлагам да организирате една отворена среща с Министъра и да присъства всеки, който желае да Ви подкрепи. /Хора стига сте се крили зад цифри и точки! /
Чл. 23. Държавата създава условия за свободно развитие на науката, образованието и изкуствата и ги подпомага. Тя се грижи за опазване на националното историческо и културно наследство.
Спешно трябва да бъде спасен от Изгубените Души, които са на власт в момента!!!
Защото не е нормално бездарните футболисти/ които вместо да прославят България, те я посрамват / да получават по 8000-11000 евро заплати , а тези които съхраняват и популяризират българщината, да мизерстват с по 400 лева. Наистина "Няма такава държава" за едни-майка, а за други - мащеха!
Господ да те съди!