Петиция за възрастов праг за получаване на помощи при бременност


Гост

#476 Re: Re: Не, не са глупости...

2014-07-06 14:55

#475: - Re:

Тези ограничения ще са само за майки до 18 го. възраст. За пълнолетните майки няма да има ограничения.


Гост

#477 Re:

2014-07-06 17:35

#78: -

Ще се почувствам виновна, че не съм го научила на отговорност. Но след като не е участвал в създаването на обществен продукт - няма и моалното право да се възползва от него.


Гост

#478

2014-07-08 07:02

Цял живот живеят на помощи и раждат деца, защото това е доход. Българите станахме малцинство. Работя, плащам си данъците и осигуровките и моето дете не е дете за тази държава,ЗАЩОТО МАЙКА МУ И БАЩА МУ РАБОТЯТ И ВЗЕМАТ ЗАПЛАТА и детски надбавки не му се полагат. За разлика от ромите. Ето затова 80% от българките сме с едно дете и след 20 години ще сме малцинство в държавата си, защото мислим как ще го изхраним. Може да е едно , но ще е полезно за държавата си - а те от 10 - нито едно няма да работи за нея. САМО ЩЕ ВЗЕМА, ЗАЩОТО ТОВА Е ВИДЯЛО И ТОВА ЗНАЕ.Продължавайте да ги толерирате и храните!!!!

Гост

#479

2014-07-08 15:43

Смятам , че не само за помощи трябва да има такава петиция - всичко трябва да е обвързано с образованието ,а именно -НЯМАШ завършено средно образование-НЯМАШ право да гласуваш , да взимаш каквито и да било помощи -за ток ,за дърва, детски...Може ли дете да получава детски за своето дете, а майка му за него това е пълен абсурд...отглеждаме си ги като домашни любимци ,а те на всичкото отгоре ни крадат и ни бият децата и БЪЛГАРСКИ дори не знаят , молбите за помощите не могат сами да си попълнят ...за какво говорим изобщо в тая "държава"
м

#480 Re:

2014-07-08 20:15

#1: Георги Мавридис -

И как така родителите на малолетната майка ще взимат детски за нея? - Евентуално ходи на училище? Защото това е изискване за получаване на детските добавки.

Неработеща  и непълнолетна майка /бяла,зелена или пембяня/ не взема ли тези пари? С изключение на тези от евромата.

Според вас само ромите раждат непълнолетни. Това не може да е вярно. Познавам толкова майки, завършили-недозавършили средно училище, без един ден трудов стаж. И това не е от днес. 16-17 годишни майки българки винаги е имало.

Смятата, че без тези пари ромите ще имат по-малко деца. Ограничаване на раждаемостта? По този изкуствен начин? И защо вие ще решавате кой колко деца ще има?

Е, ако  трябва да се внушава расова дискриминация и социално напрежение -  това е друго нещо.

 

м

#481 Re:

2014-07-08 20:21

#351: Гост -

А не се ли замисляте къде отидоха парите на вашите родители? В куфарчета в чужбина. Пари за пенсии - няма. Изядоха ги политиците. Замислете се колко работещи издържат един пенсионер.

Някой да има осъден за източване на държавата? Няма! Няма и да има, защото ни се замазват очите с помощите за ромите. А каква част са те от събиранит с години пари от удръжките на нашите родители, баби и дядовци?

Най-лесно е да кажем - ромите са виновни.

м

#482 Re: Re:

2014-07-08 20:24

#453: - Re:

Боже! Ела си събери вересиите!

Принудителна стерилизация - кой изрод би могъл да измисли това?


Гост

#483

2014-07-09 04:31

И сега в НК съществуват текстове за наказание на лица извършили полово сношение с малолетни и непълнолетни.Защо прокуратурата не работи?Умишлено ли е или поради не знание?

Гост

#484

2014-07-09 12:20

Съгласна съм и за това подписах тази петиция! По този начин ще намалим раждаемостта на непълнолетните циганки !!!

Гост

#485

2014-07-12 13:24

Това е добре, за възрастовия праг за помощите, като прибавим и ограничаване на бр. на децата/детски да се получават максимум за 3деца/ и да не се дават пари като социални помощи, а да се открият кухни за хранене на социално слабите. Който иска пари в брой да си ги заработи, а не да му дават наготово по разни чл.9 и т.н.

Гост

#486

2014-07-17 13:12

Аз съм против всякакви помощи.Който прави деца да си ги издържа,като не може да не прави.Защо с моите пари да издържам чужди деца.

Гост

#487 Re: Re:

2014-07-18 05:26

#453: - Re: ..... . ех ! Дано всичките тези твои желания се сбъднат, за да ги изпиташ лично на свой гръб !

А не искаш ли ти да изпиташ на свой гръб какво е да те бие циганин за това,че се грижиш за циганетата му?


Гост

#488 Re: Re:

2014-07-18 05:43

#480: м - Re: Смятата, че без тези пари ромите ще имат по-малко деца. Ограничаване на раждаемостта? По този изкуствен начин? И защо вие ще решавате кой колко деца ще има?

Не сме ние :) .Такива мащабни експерименти са правени през 80-те години на миналия век и са описани в книгата на Атанас Гълабов "Световната конспирация срещу здравето".Разказвам по памет: под егидата на СЗО и ООН в страни с неконтролируема раждаемост като Никарагуа,Конго, правят планови имунизации срешу тетанус само на жените в детеродна възраст от 12-49 години.Само че ваксината е била кръстосана с хориогонадотропин--хормон,който се отделя при забременяване и служи за задържане на плода.Внесен предварително, организма изработва антитела срещу него и при последваща бременност имунитета разпознава плода като чуждо тало и го унищожава.Били са инжектирани няколко милиона жени,а правителствата са приели ваксинацията без проверки,защото е била одобрена от СЗО и ООН.Така че отдавна има  разработени методи на световно ниво,от световни,уж хуманитарни организации.


Гост

#489 Re: Re: Re: Не, не са глупости...

2014-07-19 16:10

#476: - Re: Re: Не, не са глупости...

За да получава майчински и детски, една майка трябва да отговаря на следните условия:

1. Да е пълнолетна

2. Да има средно образование

3. Ако живее сама, да работи

4. Ако не е самотна майка, поне единият родител да работи

5. Майчински - за всяка бременност на работещи, пълнолетни майки. За неработещи - майчински за 1 и 2 дете.

6. Детски - за всяка пълнолетна майка, работеща или не, но за 3 деца. Без значение етнос, раса и т.н. За 4-то и всяко следващо дете - няма детски (детските на първите три деца остават).

7. Хора, които трайно не работят, не плащат данъци и битови сметки - не получават нищо. От хуманна гледна точка могат да получат СПЕШНА медицинска помощ = инфакр, инсулт, кръвоизлив и т.н.

8. Да се премахне това чудо "делегиран бюджет" в училищата

9. Ученици от 1 до 4 клас да повтарят класа, ако не са усвоили материала. Именно в първите класове, когато детето се ограмотява е нужно да остане да повтаря класа, ако не може да чете, пише и смята. Не е срамно. Но е нужно. Защото нагоре отиват неграмотни и по-нататъшното им образование се обезмисля.

10. Майките-студентки, които сега получават някакви помощи от около 2 хил лв. при загубване на студенстски права поради всякакви причини, освен болест, да върнат парите на държавата в някакъв поносим срок. Без лихви, не на куп, просто да ги върнат.

11. Майките студентки, докато са в майчинство, ако имат отличен успех, да имат право и на стипендия. Полага им се. Защото едното няма нищо общо с другото.

12. ДЪРЖАВАТА ДА ОСИГУРИ РАБОТНИ МЕСТА В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА, В СЕКТОРИТЕ ЗЕМЕДЕЛИ, ЖИВОТНОВЪДСТВО, ТУРИЗЪУМ, за да могат хората да се върнат по родните си места, а не да се тъпчат в градовете и да плащат за лудо квартири, докато къщите им на село се рушат.

13. СЪЩАТА ТАЗИ ДЪРЖАВА ДА НАБЛЕГНЕ НА ПРОИЗВОДСТВОТО, ВЪТРЕШНАТА ТЪРГОВИЯ И ИЗНОСА и временно да забарави за вноса особено на стоки, които до преди 20 години се произвеждаха у нас с високо качество. Да внасяме храни, които няма как да отглеждаме заради климатични особености.

14. Производителите на ХРАНА да бъдат държани изкъсо относно качеството на стоките си. Тези, които дават високо качество, да имат по-лесен достъп до големи хранителни вериги и изобщо до масовия пазар. Под качество имам предвид не хилядите идиотски изисквания на ЕС, а нещо простичко: искам да ям салам и кисело мляко такива, каквито бяха през 80-те години. Не ме интересува кокошките да ли са щастливи. Интересува ме дали месото им е пълно с вода и хормони.

15. По-лесна връзка между производител и краен потребител. Аман от хилядите търговци и прекупвачи. Държава, която развива предимно търговия и не произвежда, става зависима и е обречена. А у нас в последните години се наблюдава точно това. Майката му е производство, услуги и туризъм. Като услугите да се предоставят директно, а не да минават през няколко фирми.

16. ДЪРЖАВАТА да плесне през устата ЕС и да обясни на ония в Брюксел, че като искат да изравнят цените на горивото или тока, да ни изравнят доходите и стандарта.

17. Да се спре субсидирането на партии, които не са в парламента. А на оснаталите партии субсидиите да се намалят.

18. Учебниците да са безплатни до 12 клас.

19. Вместо да дават еднократни помощо на първолаците, да дават такива на кандидатстващите след 7-ми клас. Разходите на един гимназист са в пъти повече, отколкото на първокласник.

20. Ученици, които заради отсъствия, лошо поведение и лоши оценки едно време ги пращаха в ТВУ, сега да полагат обществено-полезен труд. Така хем те ще научат нещо практически полезно, хем ще има повече изкопани градинки.

21. Да върнат едновремешните бригади. Но те да са по желание. И платени, макар и символично.

22. Да има повече практически часове в училище - примерно, когато по биология се изучават птички и тревички, да се излезе сред природата. и в най-обикновена горичка или поле има какво да се види. Вместо да учат за еукариотни клетки по биология, осмокласниците е по-полезно да познаят жълтия кантарион. и да знаят как да го използват. За еукариотните щуротии да учат тези, които сикат сериозно да се занимават с тази наука. При ясно време да могат да се ориентират къде е север без компас, а не само да зубрят суха теория. И такива практически уроци да се въведат от най-ранна възраст. Защото днешните деца, особено градските, не правят разлика между теленце и агънце. Но иначе имат 6 на контролното на тема хранителна система при бозайниците.

 

... и още... и още; не е сложно, само желание да има

 


Гост

#490 Re:

2014-07-19 16:12

#483: -

Защото това за тях е начин на култура и традиции... да се онождат с малолетни и да ги заплождат. Но ако младеж на 19 оноди бяло момиче на 17 - това е престъпление.


Гост

#491 Re: Re:

2014-07-19 16:25

#480: м - Re:

Ще прщаваш, но малолетните майки от български произход са в пъти по-малко от ромските такива. Те са по-скоро изключение. Имам съседче, на 14, колкото сина ми. Вече има бебе. Не ходи на учлище. Защото е майка и защото е момиче. Тя така каза. "Бащата" е на 15г. Ходи на училище, колкото да му видят очите и да му пишат някакви оценки, без да са го изпитвали. При циганите това е масово.

И да - ако им резнат помощите, определено ще спрат да раждат. Залагам на това. Има хора социално слаби. Всеки може да изпадне в такова положение. и затова сме хора, с държавност, общество, да си помагаме. Но когато това ти стане начин на живот вече е престъпление.

Ромите са напаст. Навсякъде са. Лошо няма. Но в България има въведени някакви закони, ред, норми, правила... трябва да се спазват от всички. Ако не им харесва, да си ходят. А не да сеят беззаконие.

И да - като животни са. Има и изключения. Но масово са такива. Децата им за тях са средство за получаване на доходи. Като завее зимата, за два сопола влизат в болница и седят без причина дълго. Защото са на топло и имат безплатна храна. Всяко второ циганче е с пенсия за инвалидност. Ай сиктир, бе!!! А в същото време моето дете дълги години страдаше от тежки ларингити с дихателна недостатъчност, два пъти почти ми умря в ръцете... но нито на беплатен санаториум го пратиха, нито го хоспитализираха, за песния да не говорим.

Не съм расист. Не ми пречи, че са черни, дори се интересувам от културата и езика им. Но не ги понасям. Когато започнат да спазват правилата, нямам против да живея с тях. Но докато живеят като паразити и крадат - не ги искам, ненавиждам ги.


Гост

#492

2014-07-21 05:11

Мисля,че дори промяната трябва да бъде обвързана и с образованието на хората,които смятат че "имат право " на помощи,детски и т.н. повече от други
бай Иван

#493

2014-08-01 11:48

Мангалите са некачествен биологичен материал. За нищо не стават! Не случайно са ги гонили навсякъде от Азия докъто са се натресли в Европа и от тях няма спасение !Трябва да се спрат всякакви плащания към циганите защото в противен случай те се размножават като плъхове и стават опасни за обществата.

Гост

#494

2014-08-01 14:07

За бъдещето на децата ни!!!
Черногледецъ Храбъръ

#495 Семейството е ПЪРВОТО човешко общество, дадено от Господ!

2014-08-01 17:24

Майчинството не е бизнес, а е смисълът на човешкия живот! И е отговорност пред обществото и Бога!

Гост

#496

2014-08-02 07:42

родителите,позволили на малолетните си деца да се женят,обвързват и раждат поколение да носят отговорност за внуците си,освен в отделните случаи ,раж0дането става бизнес на един етнос и всички добри намерения за подпомагане само задълбочават проблема.

Гост

#497

2014-08-05 19:57

Напълно подкрепям. Между коментарите има добри идеи!

националист

#498 ДА

2014-08-10 08:08

Това ПП Атака го предложи в 42-то народно събрание, но беше отхвърлено с гласовете на антинародните партии от тройката ГЕРБ, ДПС и БСП!!!


Гост

#499

2014-08-15 14:23

Подкрепям предложението за възрастов праг. Логично е, издържано е, и има смисъл в него. Не съм от Атака, но ми се струва разумно.


Гост

#500

2014-08-16 17:18

надявам се тази петиция да доведе до закон, който да забрани толерирането на деца, които раждат деца! Все пак пълнолетието в България е 18 години. Според мен, помощи за раждане на дете трябва да се дават само след навършване на 18 години!!! Но май политиците не искат това, защото ако го искаха, до сега вече щеше да има закон, но тогава как ще манипулират малцинствата, а?