Да подкрепим Ивайло Кортезов!
Свържете се с автора на петицията
В последните години всички разбират от математика и вечно виновни са хората, които се занимават с децата, които пишат задачи и ги учат да мислят.
Много е лесно да се трупа медийна изява на гърба на някого като се правиш на обиден и засегнат.
Чудя се защо не се засягате, като в задачите бъка от не български герои - Хари Потър, Дъмбалдор, хобити и други. Или тази действителност е по-добра от реалната?
Скъпи родители - като уронвате авторитета на учителите не правите никому добро.
http://www.webcafe.bg/id_1185698359_Zadacha_s_povishena_trudnost
На първи април майката на Мая открила, че някой е изял приготвената от нея торта. При започналото разследване били дадени следните показания:
Таткото: ,,Аз изядох тортата.''
Мая: ,,Баба изяде тортата.''
Баткото: ,,Котката не е яла тортата.''
Бабата: ,,Не съм изяла аз тортата.''
Котката: ,,Мая-у!" (в превод от котешки: ,,Мая беше!'').
Известно е, че всички разпитани, освен един, са излъгали. Кой е изял тортата?
Безумна ситуация...
Все още не мога да проумея ситуацията. В първите дни, прецених, че няма никакъв смисъл да взимам отношение по толкова незначителен въпрос и да надигам глас в защита на Кортезов.
С всеки ден, абсурдът се надува прогресивно, сега четох, че и в Парламента щяли да обсъждат казуса.
Парламент, вестници, телевизия... се занимават с 2 изречения в една задача, в които няма нищо скандално, просто изява на по-нестандартен вкус. Преди седмица, две се върнаха децата от ЕСПА, които защитаваха името на България на WMTC - никой не написа един ред за тях. Дотук тази година имаше няколко национални математически надпревари, никой не написа нищо и за тях. Не знам дали е тъжно или смешно. Честно казано, мен ме напушва истеричен смях.
Евалла на Кортезов!
Доста интелект се изисква, за да се подиграеш по този начин.
Жалкото е, че тези, към които е насочена подигравката, нямат дори близък до неговия.
Добавям:
Фактът че пиша под тази/такава петиция е доказателството за правотата на Кортезов.