Не допускайте закриването на обсерваторията в Стара Загора!

Не допускайте закриването на обсерваторията в Стара Загора! / Съобщения / Разлепяне на плакати искащи запазване на независимостта на обсерваторията / Коментари


Гост

#1

2013-07-23 01:20

Здравейте Калоян! Аз не съм от Стара Загора и никога не съм била във въпросната Обсерватория. Но това е така защото не съм знаела за съществуването й. Като дете са ни водили в обсерваторията във Варна. Лекцията и видяното там бяха впечатляващи за детската ми главица и още ги помня. Смятам, че наред с търсенето на обществена подклепа трябва да се търси и начин за популяризация и финансовото й оздравяване за да оцелее. Не са толкова много обсерваториите в България, но ако се приеме образователна извънучилищна (в рамтике на часа на класния ръководител)програма и бъде осъществена само от половината училища(а другите ги "домързи")- няма да има нужда да се закрива това ценно съоръжение за града.

Гост

#2

2013-07-23 07:57

Плакатът може да се разпространи и по друг начин. Аз го качих във Facebook и се надявам повече хора да го видят.

Гост

#3

2013-07-23 08:29

Има и друг вариант може да се принтира и да се залепи на стъклата на автомобилите,преди когато имаше протести за горивата как се разкарвахме с такива плакати.Та и това е начин драги колеги.

Гост

#4

2013-07-23 09:16

Да се изиска (с митинги и протести) управляващите да генерират идеи за повишаване на приходите на града, за "рестарт на икономиката", а не да орязват разходите, което всъщност генерира по-голяма бедност. Изглежда не разбират че "пестенето е майка на бедността и мизерията", което са разбрали техните прадеди, но не и те! Ако нямат идеи - да си подават оставката! И за кандидати за едни бъдещи избори - да се приемат кандидати не с голи обещания (хората не сме простаци), не само с голи идеи, а с конкретни стъпки за реализацията на всяка една идея във взаимовръзка както помежду си, така и с една цялостна концепция за развитие. Да си управляващ е не само "мераклия да властваш", а да си творец!!!
(коментар от Г.В.Шарланов)

Гост

#5

2013-07-23 12:53

Подкрепям ви и съм с вас, аз съм от София.Успех на благородното начинание! Весела

Гост

#6

2013-07-23 13:09


Здравейте, мога да разлепя 100 плаката.
Истината е, че не могат да се разлепват N на брой плакати , а само на определени места. Ако се разлепват на непозволени места (стълбове, стени, дървета), общинска полиция може да глоби хората , които го правят или НАОП.Свързано е и с почистването им след това. Според мен е по-добре да се напечатат флаери А6(1/4А4) и да се раздават в центъра на ръка.
Калоян Пенев
Авторът на тази петиция

#7 Re:

2013-07-23 13:59

#2: -

Благодаря. Аз нямам Facebook, та дори не се сещам за подобни неща.


Гост

#8

2013-07-23 14:47

Благодаря за информацията и прикачената бланка на плаката.
Ще се включва в инициативата с друга идея за разпространение. Ще разпечатам плакатите по 2 броя на А4 и ще ги оставя в няколко хранителни магазина и нон-стопа. Така човек може да вземе листовката с информацията със себе си и да се включи в инициативата.
Харесвам и идеята за поставяне на плаката на прозорците на колите. Ще го направя на моята кола.
Калоян Пенев

#9 Re:

2013-07-23 15:33

#6: -

Здравейте,

Благодаря за предлаганата помощ. Поръчахме плакати които би трябвало да пристигнат в Стара Загора до 1-2 дена. Само един въпрос. Как можем да се свържем с вас? Не бих искал да слагам на публично място телефона на човека който ще получи плакатите, та ако искате, от следния линк (има го долу на петицията):

www.peticiq.com/contact/55002

можете да напишете частно съобщение до мен, което няма да се вижда публично където можете да дадете телефон или електронна поща. Също можете да се свържете с мен по e-mail: kpenev (at) gmail точка com.

Калоян Пенев
Гост

#10 Re:

2013-07-23 15:33

#6: -

Ограниченията за места където могат да се лепят плакати наистина трябва да се вземат на сериозно, особено имайки предвид че това са плакати директно срещу общината и може и да решат да се заядат ако има за какво. Намерихме два документа от общината които може би се прилагат за нас, но може би не, но най-добре да действаме все едно важат:

http://www.starazagora.bg/images/stories/municipality/adm_acts/naredba_reklama.pdf

и

http://www.starazagora.bg/images/stories/municipality/izbori2013/Zap_mesta_agitatsia2013.pdf

За да няма глобени, нека се ограничим до местата предназначени за такива неща (например гъбите в СЗ и т.н.) и строителните огради. Според двата документа по-горе това не би трябвало да е проблем. Със сигурност нищо по стълбове, ел. табла. и други подобни.

Астроном

#11 Образец за мейл до "народните избранници"

2013-07-23 17:58

Дами и Господа,
Умишлено пропускам обръщението "уважаеми", защото трябва да го заслужите, дори когато към вас се обръщат с формално писмо, по повод на вашите служебни задължения.
НЕ ЗАКРИВАЙТЕ ОБСЕРВАТОРИЯТА !!!
Вие сте на постовете си временно. Назначени сте по волята на народа и ще останете там, докато Той не оттегли доверието си от вас. Съдейки по досегашните ви действия, това ще се случи по-скоро рано, отколкото късно. Не е нормално да получавате заплати от данъците на народа, за да съсипвате това, което Той е построил. Не е нормално да пречите на развитието на науката, образованието и народната просвета от постовете, които заемате. Ако не сте в състояние да проумеете тези прости истини, НАПУСНЕТЕ ПОСТОВЕТЕ СИ ДОБРОВОЛНО, ПРЕДИ НАРОДЪТ ДА ВИ ПОИСКА ОСТАВКИТЕ СЪС СИЛАТА НА СВОЯТА МНОГОБРОЙНА МАСА И ЖЕЛЯЗНА ВОЛЯ да защитата правото си на наука и просвета.
За последен път разговаряме с вас като с хора: НЕ ЗАКРИВАЙТЕ ОБСЕРВАТОРИЯТА!
Ако игнорирате писмата, които получите, ще дойдем пред кабинетите, които народът ви е дал, за да му служите и ЩЕ ОСТАНЕМ ТАМ, ДОКАТО НЕ ГИ НАПУСНЕТЕ!
Не изпитвайте повече нашето търпение. Ние ясно знаем какво искаме и сме готови да отстояваме исканията си докрай, с всички достъпни средства, включително МИТИНГ, ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ И БЛОКИРАНЕ НА НОВАТА МАГИСТРАЛА СОФИЯ-БУРГАС, ДОКАТО НЕ ПОЛУЧИМ ВАШИТЕ ОСТАВКИ!

За да ни вземат насериозно, би било добре стотина души да отидат да пият кафе на магистралата с плакати в защита на Обсерваторията, засега без да блокират магистралата.

Гост

#12

2013-07-24 09:14

Според може да се направи друго.Организаторът да ми пише на e-mail stefanibarutova@abv.bg

Гост

#13 Стефани-астроном-любител

2013-07-24 09:15

#6: -

може и така може да се съберат десетина хора и да събират подписка в центъра на града,както се събира подпис за подкрепа на правителството