СПРЕТЕ ГЛАДНАТА СТАЧКА! ОТГОВОРНОСТТА Е НА ВСИЧКИ НАС

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията СПРЕТЕ ГЛАДНАТА СТАЧКА! ОТГОВОРНОСТТА Е НА ВСИЧКИ НАС


Гост

#1

2013-07-16 11:17

Дълг на всички хора, които приемат нравствеността като чисто човешко качество, да пренебрегнат личните си пристрастия, партийните си предразсъдъци, дребнавите обиди, ефимерните преценки и да се обединим около една хуманитарна кауза: ДА НАПРАВИМ ТАКА, ЧЕ ЕДВИН СУГАРЕВ И НИКОЛАЙ ГЕНОВ ДА СПРАТ ГЛАДНАТА СИ СТАЧКА! С общи усилия, с постоянство, с непреклонност - да изгоним веднъж-завинаги комунистите от властта! Оставка на този кабинет на най-отвратителната бандитска част от олигархията! Нови избори! В борбата за очистване на българския обществен живот е истинското място на Едвин Сугарев, чието Слово е по-силно и по-стряскащо нечистите съвести, отколкото саможертвата.

Гост

#2

2013-07-16 11:43

Всички сме отговорни за това, че допуснахме това правителство, съставено от същите... отново, отговорни сме заради безсилието си да го спрем и заради безсилието си да го свалим... но ако и да има шанс да успеем с мирни протести след някакво неизброимо време, шансът този протест да има все пак жертви започва да надделява... А не бива да става така!


Гост

#3

2013-07-16 12:34

Жертвата на Еди не заслужават тези ,срещу които протестира,но най-вече тези от бившите му съмишленици,които ехидно и гузно мълчат...А младите хора вече оцениха...на кого могат да се доверят!

Гост

#4

2013-07-16 12:40

Нина Господинова написа: Искам да пожелая много сили и кураж на близките на Едвин Сугарев и на Николай Генов! Вярвам, че Господ ще чуе молбите ни!


Гост

#6

2013-07-16 12:58

Те нямат съвест ,те нямат чест ,те нямат достойнство...няма да ви видят ,чуят и разберат....не се погубвайте ,намерете други начини за борба ,защото можете
Мариана

#7 Мариана Тодорова, издател (издателство ”Карина-Мариана Тодорова”) написа:

2013-07-16 13:01

Изпитвам потрес като чета някои от коментариите против антикоминистическата и антиолигархическата позиция на Едвин Сугарев. Всенародният изблик на любов в метафората „червени боклуци” би бил твърде лек упрек спрямо тези коментатори...Затова ще отмина снизходително мненията им. Слава Богу, съществуват достатъчно много и точно противоположни мнения – на изявени интелектуалци, с чиито постижения се гордеят българите по света. И точно те сега са в защита на самоотвержената позиция на Сугарев. Разбирам обаче голямата им тревога от животозастрашаващата опасност пред стачкуващия. Разбирам молбите им да споделят каузата му. Родът Сугареви е дал твърде много за страната ни и за световния елит, това са потомствени строители на България (проф.Делчо Сугарев, чичото на Едвин е един от проектантите на „Борисовата градина”,”Национален стадион „Васил Левски”, „Кайлъка” и мн. др., ; тук са и имената на проф. Стефан Сугарев, Музикална академия, проф. Здравко Сугарев, Икономически институт, всички те от средата на миналия век градят имиджа на България по света.) Затова доблестта на Едвин Сагарев да защити чрез собствения си живот хуманните принципи на съвремието е обяснима и разбираема. Достатъчно е да прочетем книгите на Едвин Сугарев за Николай Райнов, за Вутимскии или за Далчев, неговата поезия и проза… Създаващият човек, градящият човек, има право да протестира, за да защити честта и достойнството си от ония, които Партията никога не научи да кажат дори леко”извинете”, а знаят само едно:”кръв повръщам, власт не връщам”! Това са двата полюса. И нищо по средата.

На комунистите „експерти” в днешното правителство генно не им е присъщо да върнат властта на народа. Засрамването е привилегия на духовния, на извисения човек. А ние ? – ние не можем да си позволим да сме хладнокръвни пред загубата на надежда за хуманитарните умове на България. Умолявам ви хора, които можете да се наречете Човеци, погледнете в дълбочина и перспектива каузата на Сугарев – призовете го да застане в редиците на протестиращите, да прекрати гладуването, което беше предостатъчно дълго и рисково, малцина имат смелост да се подложат на такова изпитание. Нека Едвин продължи стачката си с таланта на своето перо. С интелекта и познанията си за света на злото, но и на хуманността, Едвин ни е нужен сега.


Гост

#8

2013-07-16 14:13

Neobhodimi ste ni tuk i sega i utre!Dumite ostavat,da,no ,molia,varnete se pri nas!

Гост

#9

2013-07-16 14:32

Това правителство няма сетива за подобни жестове. То разбира, изглежда, само от политически сметки (явни и тайни), а тук не става дума за такива.

Гост

#10

2013-07-16 15:13

Не си струва да умираш за комунист

Гост

#11

2013-07-16 16:03

"Не с гняв, а със смях убивай!", казва Ницше - т.е. протестите имат генерално ницшеански характер.
Саможертвата не им отива - тя е ИЗЛИШНО и прекалено камикадзенска демонстрация - т.е. :
СПРЕТЕ ДА ГЛАДУВАТЕ И ДА СЕ САМОЖЕРТВАТЕ!
РАДОСТТА ДЕЙСТВА МНОГО ПО-ЕФИКАСНО!

Гост

#12

2013-07-16 16:19

Нека всички български интелектуалци с борбена непримиримост погребем завинаги БСП /БКП/, но не в Орландовци, а като допринесем за окончателното й изтриване от паметта на изстрадалия ни народ!

Гост

#13

2013-07-16 18:06

Дано прочетете призивите ни, г-н Сугарев, г-н Генов.

Благодаря за силата на духа Ви.
Благодаря Ви за жертвоготовността.
Благодаря Ви за позицията.

ПОДКРЕПЯМ ВИ!

ИМАМЕ НУЖДА ОТ ВАС!

СЪХРАНЕТЕ СЕ!

ХРАНЕТЕ СЕ!
Надеждата

#14

2013-07-16 18:22


Едвин и Николай, спомнете си стиховете на Дамян Дамянов!
КОГАТО СИ НА ДЪНОТО

Когато си на дъното на пъкъла
Когато си най тъжен и злочест
От парещите въглени на мъката
Си направи сам стълба и излез
Светът когато мръкне пред очите ти
И притъмнява в тези две очи
Сам слънце си създай и от лъчите
Създай си стълба и по нея се качи
Когато от безпътица премазан си
И си зазидан в четири стени
От всички свои пътища премазани
Нов път си направи и сам тръгни
Трънлив и зъл е на живота ребуса
На кръст разпъва нашите души
Загубил всичко, не загубвай себе си
Единствено така ще го решиш


Гост

#15

2013-07-16 18:26

Тези ПОМИЯРИ не заслужават такава СВЯТА жертва!
Българи, да се вдигнем, да защитим достойнството си!
ИЗЛЕЗТЕ на улицата и да вървим след ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА СИ, срещу ПРОСТАЩИНАТА, НАГЛОСТТА и ВМИРИСАНИТЕ БСП и ДПС!
Мариана Т.

#16

2013-07-16 18:48

Eдвин написа за Вутимски това, което е особено валидно сега: "Мисията – реално високата мисия на поета – е да бъде открит и раним, да бъде рана върху все по-загрубяващата кожа на света. Вутимски изпълни с достойнство и чест тази мисия. Много повече ранимост му бе дадена, и много повече кураж да върви срещу течението на този свят. Тази ранимост и този кураж са насъщни и днес."

Гост

#17

2013-07-16 20:16

Няма гьон сурат, нито сред политиците от БСП и ДПС, нито от т.н. контрапротести, който заслужава подобна саможертва. Няма да им гладуваме! Няма да им умираме! Няма сами да си носим въжетата, да ни бесят! Няма да сме нещастни и потиснати! Просто няма да спрем, докато не ги изметем. Не ви умолявам да спрете. Гневя ви се, че давате повод на бездуховни овце и тъпоумни говеда да злорадстват. Спрете! Трябвате ни живи и здрави! Ние няма да спрем!

Гост

#18

2013-07-17 01:36

Ако те биха прекъснали гладната си стачка само защото вие се чувствате зле за тях, то тя е просто безмислена заплаха без реално намерение да бъде изпълнена, и така или иначе ще се откажат преди да са умрели от глад.

А ако реално имат намерение да стигнат до края, вие не им давате достатъчно добра причина да спрат, а само предлог да се поддадат на изкушението.

Супер малоумната петиция имхо.

Гост

#19

2013-07-17 06:04

!

Гост

#20

2013-07-17 09:23

Говедата не разбират от гладни стачки!

Гост

#21 Re:

2013-07-17 09:42

#19: -

Подкрепям спирането на гладната стачка!

Христо Йоцов


Гост

#22

2013-07-17 13:29

ne oporozavaite hubavoto nazinanie s prisiv sa sponsorirane!

Гост

#23 Re:

2015-10-05 08:16

#4: -