Връщане на казармата в България

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Връщане на казармата в България

czc

#126 Re: Re:

2016-02-09 11:23

#105: Гергана - Re:  

 Като сте възпитала пияница, лентяй или мека китка, госпожо, не чакайте на казармата да ви го оправи. 


Гост

#127

2016-02-09 17:48

Смятам, че е навременна
азис

#128 Re:

2016-02-19 17:39

#3: -  

 


Гост

#129 Re: Re: Re:

2016-02-19 17:40

#126: czc - Re: Re:  

 не на казармата и загуба на време

Българин

#130 Смешници сте с тая петиция

2016-02-21 00:01

Да ви еба и тъпаците. В казармата само гаври стават и после луди хора излизат. На които му се ходи да ходи. Има платена армия. Ако се наложи тогава ще се бия. Но не бих се бил за прости хора като вас.


Гост

#131

2016-02-22 20:35

Възмутен съм, че има хора, които казват Да.... не го проумявам!

Гост

#132 Re:

2016-02-23 00:46

#1: -  

 В КАЗАРМА ДА ВЛИЗАТ САМО ПСИХИЧЕСКИ И ФИЗИЧЕСКИ ЗДРАВИ МОМЧЕТА, ВСИЧКИ НЕ МОГАТ ДА ИЗДЪРЖАТ НА ТОВА ИЗВРАЩЕНИЕ; ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА ; ЕДНО ВОЕННО ОБУЧЕНИЕ В УЧИЛИЩЕ Е ДОСТАТЪЧНО, КОЙТО ПОКАЖЕ ДАННИ ДА ВЪРВИ ДА УЧИ ВЪВ ВОЕННО УЧИЛИЩЕ И ПОСЛЕ В АРМИЯТА КЪДЕТО ДА МУ ПЛАЩАТ ДОСТОЙНА ЗАПЛАТА

За военна подготовка

#133

2016-02-28 20:56

Трябва да има казарма. Дълг на всеки мъж е да има елементарна военна подготовка за да защи дома си и семейството си. Парите които се плащат за членzaство в НАТО не са по малко от необходимите за издръжка на армия от 80 или 100,000 човека. Нека се огледаме какво се случва на границите ни и при съседите ни.

За казармата

#134 Re: Re: Re: Re:

2016-02-28 21:02

#129: - Re: Re: Re:  

 Сега младежите си заемат времето с бира и като карат пияни. Много малък в % на заетост или такива които учат. Има много успешни момчета, но една част не са в България а тези които са не са достатъчни за да изпълнят дълга си достойно.

Далекомерист от запаса

#135 Re: Смешници сте с тая петиция

2016-03-01 11:37

#130: Българин - Смешници сте с тая петиция 

 И как точно ще се биеш ако се наложи?С камъни ли?Смешник си ти...И кротко с псувните.Не си на нивата с магарето си.Ако не минеш обучение,как ще знаеш от къде излиза куршума?Видях един такъв професор като теб в казармата.Умника на полигона обърна автомата срещу себе си,вкара патрон в цевта и си каза доклада,че е готов за бой.А това с гаврите,явно си чул някой да ти разправя за извращения и сега продължаваш песента му.А обикновенно за извращения говорят слабаците.Останалите просто не се оставят да ги мачкат.Така се става войник.Като си отстояваш позицията и не се страхуваш че ще поемеш някой юмрук.Когато влезеш в стая с 20 пияни български турци и им спреш музиката (кючека) и излезеш навън невредим,тогава мога да повярвам че си готов да се биеш ако се наложи.Но до тогава-по добре мълчи и продължавай да си лакираш ноктите.Педалчетата първи бягат от битка.Лошото е че бягат при другия отбор и издават тайни,само и само да ги чукат по нежно.

асдфгг

#136

2016-03-01 18:28

няма да ида в казарма ако ще цялата държава да се срине , който му се ходи прав му път и сега може да иде даже и пари ще му дават но като гледам никой се не е залетел , а защо ли? - кой иска да си изгуби 6 месеца или дори повече от живота си да ходи да яде някакви боклуци които му дават  да спи с още 20 пръча в една стая , да го юркат разни бастуни които са си повярвали че са голямата работа , а и какви войски какви 5лв от кой и от какво да се пазим ??? русия , америка , китай ... ако решат точно 10 секунди и  нашата държава вече няма да я има на картата  , ако ще и цялата държава да стане една голяма войска пак сме една голяма нула

DEBILI

#137 Re:

2016-03-04 21:09

#1: -  

 PROTIV ARMIQTA, DEBILI STE VSI4KI

Чичо

#138 А готови ли сте?

2016-03-11 17:43

Значи всеки подписал тази петиция е готов утре като му кажат "Стягай си багажа, заминаваш за Драбишина да стреляш по бежанците и да пазиш българската граница." да зареже работа, дом, жена и деца и да потегли? Всяка "заплаха за националната сигурност" може да провокира военнна намеса. Подлежиш ли на мобилизация вече си роб на властта. На кого вярвате достатъчно за да му поверите живота си, да му станете пешка, бойна единица? Ако издействате задължителна казарма поне се постарайте преминалия военно обучение да НЕ е подлежащ на мобилизация. Участието във война трябва да е доброволно. Нямам ли аз право да реша за какво да умра и за какво да се превърна в убиец?


Гост

#139

2016-03-18 10:23

Blgariya trebva da ima voyska stoto nie trebva dase gordeyem sas nasata rodina

Гост

#140 Re:

2016-03-18 10:25

#1: -  mnogo tocno trebva da imame armiya 

 

патриот

#141 Re: Смешници сте с тая петиция

2016-03-21 21:32

#130: Българин - Смешници сте с тая петиция 

 Смешник си ти. 

Явно не знаеш какво е казарма.

Когато хиляди мъже служиха в редиците на родната казарма, не излизаха нито луди, нито педераси.

Ставаха мъже.

Всички глупости за извръщения и гаври са глупости. 

"Меката китка" си остава такава и в казармата естествено, чудеса не стават.

Мъж, който не е служил и жена, която не е раждала не са нито мъж, нито жена- така казваше баба ми.

И знаеш ли какво именно защото няма армия в България затова все още има такива като тебе - смотаняци. 

ISTORIK

#142

2016-03-22 16:58

Всички, които биха искали да се пробват като войници в БА, могат да погледнат тези сайтове - за конкурси за кандидатстване за свободни места в поделенията на БА.

http://www.md.government.bg/bg/documents_obiaviKonkursi.html

http://www.mod.bg/bg/

http://www.comd.bg/

ISTORIK

#143

2016-03-22 17:02

Ако някой си мисли, че с връщане на казармата нещо ще се промени в положителна насока, се е излъгал много жестоко. Който е бил боклук и преди казармата, ще си остане същият и след нея. За пример може да вземете затворите, където е далеч по-тежко от казармата и въпреки това малко са хората, които са си взели поука и са се поправили.

Единственото нещо, до което ще доведе задължителната казарма, е всички млади момчета в България масово да се изнесат в чужбина! Ако политиците искат да доубият българската нация и да имаме тотален демографски срив, да въведат пак казармата!

След 26 г. преход и опити да направим България (уж!) демократична държава стигнахме пак до опити да се върнат задължителната казарма и задължителното гласуване. До задължителните ученически бригади (да помогнем на народното стопанство!) и задължителните манифестации (да изразим всенародната си любов към управляващите!) остава твърде малко.

Категорично против съм! Абсолютна загуба на време е.

Който предлага такива идеи, сам да даде личен пример и да отиде запас за поне една година! Ще му се отрази добре на физиката! Ама онези, които най-силно призовават за казарма, най-много гледат да се скатаят. И може даже и да не са били войници!

От друга страна, последните няколко поколения младежи са такива лигльовци и мърди, че ще изкарат казармата в карцера!

ISTORIK

#144

2016-03-22 17:07

България губи първата световна война, защото мобилизира твърде голяма армия и не й достигат средства да я облече и изхрани. Заради недостиг на ресурси са загубени много повече войни, отколкото - заради битки: Наполеон и Хитлер губят от руската зима, а много български крепости са се предали на турците, когато им свършили храната и водата.

Тъй че, ако се увеличи армията, не ни трябва някой да ни напада. Няма да има нито с какво да бъде хранена, нито пари за патрони. В такива случаи се стига до тактиката на "Ципрас" - развява се бялото знаме и се приемат всички условия на врага.

Някои си мислят, че в казармата обучението е като във Френския чуждестранен легион, като в манастира "Шао Лин" или поне - като в лагер на скаути. Е, не е така. Патроните се пестят, стреля се изключително рядко и по съвсем малко! Ученията на полигоните са пълни пародии, само мизерията не е пародийна. Но ако сте живели на общежитие като студенти, в казармата нищо не би могло да ви учуди.

След края на военната си служба много хора носят камуфлажни дрехи. Едни - бившите военни - по навик. А други - понеже никога не са носили. Примерно - онези, които сме били обличани в униформи от времето на балканските войни, от времето преди появата (в нашата наборна армия) на камуфлажните дрехи и бронежилетките.

ISTORIK

#145

2016-03-22 17:09

Моето начално военно обучение (НВО) в училище беше на по-високо ниво, отколкото обучението, с което (доколкото!) ни занимаваха в казармата. Е, в казармата аз бях метеоролог, бях радиосондист и изчислител - ВОС 53 (изчислявах данните в метеорологичните бюлетини, необходими за стрелбата на артилеристите). Моето обучение беше по-различно от това на редовия войник. Но чисто военната част беше пълна пародия. Твърде малко стрелби, малък брой наряди (около 35 за година и половина). Добре, че се сдуших с хора, с които тренирахме фитнес (доколкото уредите го позволяваха) и бойни изкуства.

Аз четях книги, списания и вестници в библиотеките в поделенията. Това, да четеш нещо, също убива времето, прекарано на място, което не харесваш, и сред хора, които не харесваш. Освен съня, разбира се.

Имам няколко човека, добри мои приятели, които нямаше да познавам, ако не се бяхме срещнали във военните поделения, на полигона и във военните болници. В казармата (1995-1996 г.) най-противното нещо за мен беше да се бръсна по три пъти на денонощие, понякога - и по четири пъти. След като излязох оттам брадясах като муджахидин. Момчетата от моя взвод едва ме познаха, когато се видяхме "в цивилизацията"!

Но част от "войниците", с които служехме заедно, не бих искал да ги виждам даже и на снимка! Не мисля, че бих могъл да разчитам на повечето от тях в случай, че ни се наложи да воюваме рамо до рамо. Те и сами не могат да разчитат на себе си. Вероятно ще дезертират при първия удобен момент. Ако не го направят, ще полудеят.

Казармата е повод за безкрайни разкази на преминалите през нея. Въпросът е обаче дали това е достатъчно оправдание, за да я има.

ISTORIK

#146

2016-03-22 17:10

Навремето, преди 1944г., когато се е внасял някакъв законопроект, е трябвало да се посочи откъде ще се вземат пари за реализацията му. Ако не е посочено или предложението за източника на пари не се харесвал на депутатите, проектът се отхвърлял, дори да е бил прекрасен относно своята си материя. После нещата се променили - започнали да се приемат закони без да е ясно откъде ще се намерят пари за реализация. И най-често битието на тези закони се свежда до това да са едни пожелания.

Сега се задава въпросът откъде ще се вземат пари за тази армия. Отговорът е - ще се намерят. Откъде - не е ясно. Значи трябва да се вземат отнякъде. Примерно - от детските. Така ще имаме армия, но няма да се раждат деца, което ще рече, че ще имаме армия без войници.

Пита се кой ще иде да служи. Отговаря се, че имало мераклии, ама всеки от отговарящите изключва себе си от групата на мераклиите.

Икономическите последици за държавата ще са много лоши. Тъпата идея е да се въведе задължителна военна служба с опция който не желае да се откупи. Ако държавата е Белгия или Израел - добре. Защото ако някой избяга оттам, може да загуби гражданство в държава с високи заплати, високи пенсии и големи социални помощи. Не се прави сметка обаче дали доходите в България са като в тези държави. И какво ще загуби българинът, ако получи повиквателна, но вместо в казармата, отиде в чужбина? Ще го лишат от българско гражданство - удоволствието да работи за заплата от 400 лв и да има право на пенсия от 100 лв седем години след като е умрял?

А какво ще загуби? Разходите за една голяма армия също са големи - трябват униформи, трябва храна, трябва отопление, трябва поддръжка на сградите, оръжия, техника, боеприпаси, заплати... Сметнете при дневен порцион от 30 лева на човек за 100 000 души колко прави само храната?

Но загубите за държавата ще са много по-големи. Защото в чужбина ще се изнесат тези, дето работят и плащат данъци. И ако се опасяват, че ако са отишли в друга държава от ЕС може лесно да бъдат върнати в родната казарма, вероятно ще изберат друга дестинация като САЩ, Австралия или ЮАР. Това вече е доста зле, защото ако поне са в ЕС, докато го има десятъкът, има шанс тези, дето са с доход над необлагаемия в някоя западна държава, да си плащат данъка тук. Но изнесат ли се извън ЕС, това означава, че държавата ще загуби точно семействата, които са изрядните данъкоплатци. Ще останат пенсионери, болни и малцинства, които по правило не плащат данъци. Тъй че държавата ще трябва да търси пари за тях, макар че не е известно кой ще ги дава, а освен това, какъвто народ събере от малцинствата за казармата, ще трябва да го издържа и там с още по-високи разходи.

България губи войните не заради политиците, а защото не е правена сметка колко голяма армия може да понесе страната. В двете войни при които губи територии - Междусъюзническата и ПСВ - има изключително висок процент на мобилизация спрямо населението на страната. Затова и двата пъти България просто издъхва. А икономическият възход на България и Германия е точно по времето, когато заради договорите с победителите след ПСВ армиите им са драстично ограничени. Сиреч една икономически развита държава винаги може да си направи добра армия, но една стопански каталясала държава може да капитулира, без да даде и един изстрел.

БАБА ЯГА

#147

2016-03-22 17:11

Да се откупуват от военна служба! Ето това е скритият замисъл. Така ще се въведе още един данък, за да има още парички за усвояване.

Само че едва ли ще им стиска да въведат казармата. Все пак, идват избори. Пък и да я въведат, много ми е интересно какво ще ги правят всички вкарани вътре, като няма пари за нищо (униформи, храна, гориво, патрони, оръжия...)

Ще ги държат в казармата, но ще ги пускат да закусват, да обядват и да вечерят вкъщи или в близките заведения - за собствена сметка. В банята няма да има топла вода, може да им спират чат-пат тока и водата... Те ще стрелят с бракувани бойни и халосни патрони... Ще тренират фитнес, ще тичат голи по плаца, докато ги вали дъжд и сняг... Ще шият копчета, якички, кръпки, ще си слагат партенки, ще си имат скатка, ще гладят униформи, ще маршируват в пълно бойно снаряжение или в парадна униформа... Ще дават караул с празни пълнители (пари и патрони няма, действайте!!). Единият ще носи празните пълнители, вторият - автомата, третият - щика. Онези, които нямат военна подготовка, ще бъдат ползвани като живи щитове или като примамки и пушечно месо. Или пък ще обезвреждат минни полета. Като видят надпис, на който пише "Мини", ще минават точно оттам.

С една дума - да се готвят за живота на фронта!

Petkov

#148

2016-04-06 12:56

Народ които не храни своята армия ще храни чужда армия !!!

Спирт

#149 Re:

2016-04-09 17:57

#148: Petkov -  

 Ами хайде да храним наша си, но професионална армия, защо да пращаме млади момчета с обучение граничещо до никакво да воюват срещу обучени кадрови войници ?


Гост

#150 Re:Лолте сте прости.

2016-05-06 09:29

#22: -  

 БЕ3 каэарма ше станат педерасти и гейове. На служба се учат да стават мъже.