Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на връщането на цигарения дим в заведенията

gost

#826

2012-12-13 11:03

За каква толерантност говорим. Да не би да се спазваше досега забраната. Защо някой глупак трябва да ограничава мен и семейството ми да отидем на заведение, защото не иска да спазва забраната. Аз пуша повече от 20 години, но не искам там където се храня и там, където са децата ми да има цигарен дим. Трябва ли като искам да излезна навън да обиколя повече от 10 заведение /факт/, докато срещна такова при което забраната се спазва. За строги санкции и недопустимост на това явление трябва да се грижи държавата, а не да угажда на капризите на една малка част от обществото, т.нар. ресторантьори. А повечето пушачи, с които съм говорил са за забраната и не им пречи, че ще изпушат някоя цигара навън.

Гост

#827

2012-12-13 11:04

Крайно време е да нанесем ПР контраудар на тютюневото лоби. Стига е млял Рагин глупости за работните места. По-важно е здравето, включително и на тези, които работят в заведенията.

Гост

#828 Re:

2012-12-13 11:11

#47: -

И защо бяха празни? Замислете се колко е глупаво това с отделните зали. Винаги компаниите са смесени, няма как да контактуваш само с пушачи или само с непушачи. И тогава, както винаги непушачите правихме компромис да сядаме в отделенията за пушачи. Но вече не!

тед

#829 Re:

2012-12-13 11:17

#4: Пушач -

Никой не Ви взема правото да пушите. Пушете където искате .. но не и където има малки деца или хора непушачи. Защо пушачите не проявяват и те толерантност към нас , както ние към тях. Ако в компанията има и 2 пушаи всички сядат в залата за пушачи за да се тровят за да може пушачите да си пушат. Скоро се чаких в такси в което макар всички стикери по стъклата шофьора шушеше. Макар и моя апел да си загаси цигарата, това не се случи, трябвало да си почъчам шофьор непушач. Мен не ми пречи шофьора да е пушач, стига да не пуше в мое присъствие в колата при затворени прозорци. Ако отида в банката да ме обслужват да очаквам ли и там да ми запалят цигара, или в магазина на касата???

Общественик

#830 Тютюнопушене

2012-12-13 11:20

Какво става с правата на РАБОТЕЩИТЕ в ресторантите, нощните клубове и заведения? Бармани, DJ, сервитьори, Управители, охрана, стриптизьор(к)и, танцьори и т.н., и т.н... Кой ще защити тези хора, те права НЯМАТ ли???
Ил

#831 Re:

2012-12-13 11:26

#1: ivo_rachev -  

 Който не пуши-на кафево!!!


Гост

#832 Re:

2012-12-13 11:28

#4: Пушач -

Та все пак за какви точно права става дума?

Диди

#833 Живот без дим!!!

2012-12-13 11:32

Искаме здрави деца, не трябва да позволяваме и да бъдем част от лобизма и борбата с интереси. Не трябва да позволяваме единственият добър закон да бъде променян или отменян.

Гост

#834 Re: Re:

2012-12-13 11:34

#829: тед - Re:

Ами защото сте такава компания- явно толкова са ти "приятели". Аз съм пушач, но винаги съм се съобразявала с непушачите, както и те с мен- ако сме повече пушачите в компанията- в залата за пушачи, ако другите са повече- ние сядаме при тях и от време на време отиваме в залата за пушачи да изпушим по цигара. Това се нарича толерантност и разбиране, приятелсво и възпитание.


Гост

#835 Re:

2012-12-13 11:38

#4: Пушач -

Твоето Право да Пушиш не е отнето!!!! Никой не ти казва да не пушиш и не ти го забранява!!! Набий си го в малоумната окъдена глава!!! Не са ти забранедни цигарите!!! НО, като всяко нещо което засяга не единствено и само  теб си има правила за прилагането му. Всеки има порок, всеки има апетит към нещо, което не е полезно за околните. Това значи ли че вски един човек има право да прави, каквото си иска и където си иска. Можеш ли да си представиш какво би станало?Ето ти един пример : има хиляди хора които изпитват удоволствие от употребата на наркотици. Те имат право да сами да решават, какви субстанции да употребяват, имат право дори по закон да притежават определени количества, без да са обект на сериозно наказание. Те се крият къде ли не за да не бъдат видяни че употребяват забранени вещества и са принудени да  закупуват на много високи цени обекта на желанието си и то от криминално проявени лица ..... Та да обобщим : 1. Нарушено е правото им на избор, като харесваните от тях вещества се водят забранени. 2. Нарушено е правото им на свободен достъп до нерегулиран пазар . 3. Нарушено е правото им да употребяват желаните от тях съставки в желаните от тях места. 3. Нарушено е правото им на свобода на избор, като разни хора им казват и правят неистови усилия да ги откажат от наркотци, вкарват ги в затвора заради тях,тоест огранмичават личната им свобода........... мога да напшиша още много , което значи ли че трябва да легализираме хероина, да позволим употребата му, където и както си искат и да не правим нищо, защото ще нарушим правата им?

Въпроса е , трябва ли да толерираме всяко една вредна привичка на хората за да не нарушим правата им особенно, когато засяга други хоря които не я харесват? Разбира се че не, ще настане пълна анархия! Когато и до колкото  е възможно двете страни се поставят в равнопоставена позиция! В случая с цигарите ти искаш да пушиш а аз не. Всички знаем че когато на публичните месат има сектор за пушачи и не пушачи дима си е навсякъде и в двете помещения. Тогава справедливото е, а и в случая по-здравословното, да не се пуши на публични метса. Което не значи че ти е отнето правото да се тровиш, просто е ограничено на определени места, с цел равнопоставеност и обществен интерес.

И стига с тази теза че има много по- вредни неща от цигарите!

Значи ли че като има по - голямо зло трябва да приемаме по- малкото ?

Ами тогава да отменим наказаниета за кражби защото има изнасилвания или пък да приемем изнасилванията защото има убийства ! Абсурдно е ! Наличието на много по - лоши неща не оправдава по- малко лошите!

Правилата са за да осигурят устойчива и нормална  среда за живот за всички!!!Понякога трябва да приемем че трябва да ограничим част от личния си интерес заради общия - това се начрича обществена отговорност!!! Искаш да живееш в среда която да правиш каквото си искаш , ОК, - събираш си торбичката слагаш я на рамо и заминавай някъде из джунглите да живееше по закона на " имам право да правя каквото си искам"!!!


Гост

#836 ТВЪРДО НЕ НА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО

2012-12-13 11:42

ТВЪРДО НЕ НА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Който е на зор за своята наркомания просто да иде някъде, където няма хора и да се трови. СМЯТАМ, ЧЕ ПУШЕНЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ И ПО УЛИЦИТЕ!!! Какво е това някакъв селяндур да ми дими в лицето на спирката, или да ходи и аз след него да му дишам смрад та?!?!?!
Larry

#837 Re: Re:

2012-12-13 11:46

#49: Just Me :) - Re:

Ти си уникален с примера който даде, повечето тук са дебили като теб.

Еди кой си

#838 Re: Извинявай много, аз с моето право да НЕ пуша, не ти вредя по никакъв начин.

2012-12-13 11:51

#4: Пушач -

Друг е въпросът, че ти можеш да пушиш, можеш и да НЕ пушиш - аз го нямам този избор.


Гост

#839 Не

2012-12-13 11:54

Твоето Право да Пушиш не е отнето!!!! Никой не ти казва да не пушиш и не ти го забранява!!! Набий си го в малоумната окъдена глава!!! Не са ти забранедни цигарите!!! НО, като всяко нещо което засяга не единствено и само теб си има правила за прилагането му. Всеки има порок, всеки има апетит към нещо, което не е полезно за околните. Това значи ли че вски един човек има право да прави, каквото си иска и където си иска. Можеш ли да си представиш какво би станало?Ето ти един пример : има хиляди хора които изпитват удоволствие от употребата на наркотици. Те имат право да сами да решават, какви субстанции да употребяват, имат право дори по закон да притежават определени количества, без да са обект на сериозно наказание. Те се крият къде ли не за да не бъдат видяни че употребяват забранени вещества и са принудени да закупуват на много високи цени обекта на желанието си и то от криминално проявени лица ..... Та да обобщим : 1. Нарушено е правото им на избор, като харесваните от тях вещества се водят забранени. 2. Нарушено е правото им на свободен достъп до нерегулиран пазар . 3. Нарушено е правото им да употребяват желаните от тях съставки в желаните от тях места. 3. Нарушено е правото им на свобода на избор, като разни хора им казват и правят неистови усилия да ги откажат от наркотци, вкарват ги в затвора заради тях,тоест огранмичават личната им свобода........... мога да напшиша още много , което значи ли че трябва да легализираме хероина, да позволим употребата му, където и както си искат и да не правим нищо, защото ще нарушим правата им?

Въпроса е , трябва ли да толерираме всяко една вредна привичка на хората за да не нарушим правата им особенно, когато засяга други хоря които не я харесват? Разбира се че не, ще настане пълна анархия! Когато и до колкото е възможно двете страни се поставят в равнопоставена позиция! В случая с цигарите ти искаш да пушиш а аз не. Всички знаем че когато на публичните месат има сектор за пушачи и не пушачи дима си е навсякъде и в двете помещения. Тогава справедливото е, а и в случая по-здравословното, да не се пуши на публични метса. Което не значи че ти е отнето правото да се тровиш, просто е ограничено на определени места, с цел равнопоставеност и обществен интерес.

И стига с тази теза че има много по- вредни неща от цигарите!

Значи ли че като има по - голямо зло трябва да приемаме по- малкото ?

Ами тогава да отменим наказаниета за кражби защото има изнасилвания или пък да приемем изнасилванията защото има убийства ! Абсурдно е ! Наличието на много по - лоши неща не оправдава по- малко лошите!

Правилата са за да осигурят устойчива и нормална среда за живот за всички!!!Понякога трябва да приемем че трябва да ограничим част от личния си интерес заради общия - това се начрича обществена отговорност!!! Искаш да живееш в среда която да правиш каквото си искаш , ОК, - събираш си торбичката слагаш я на рамо и заминавай някъде из джунглите да живееше по закона на " имам право да правя каквото си искам"!!!

Гост

#840 Re:

2012-12-13 12:03

Хайде пак се хванахте за "члена" :-)
j

#841

2012-12-13 12:07

Няма какво да се коментира, цигарите са отвратително нещо което трови живота на хората. И пушачите биха се подписали на нея, ако не бяха просто зависими от цигарите, ест че не им е приятно и на тях, просто им е навик.

Гост

#842 НЕ ЗАБРАНАТА ЗА ПУШЕНЕ ПРЕЧИ НА БИЗНЕСА

2012-12-13 12:09

Аз вземам 1950 лв заплата имам заем и кредитна карта плащам си сметките сам живея в София, повечето ми приятели са от сферата в коят работя а именно фармацевтичен бизнес. Всички вземаме заплати около 1900 лв къде повече къде по малко. През 2010 2 пъти ходих на екскурзия в чужбина, ходих на море и около 10 уикенда ходих на хотелче някъде в България, редовно , поне 3 пъти седмично излизах вечер на заведение, театрър кино с консумация разбира се с приятели. Презю 2011 отново ходих на 2 пъти в чужбина но едини япът беше фирмено, ходих 3 пъти на уикенд почивка , съкратих с 5 дни морето. През 2012 не съм ходил в чужбина , бях 5 дни на море и на 1 уикенд . Срещаме се с колеги и приятели по обед като посещаваме заведения с ДОБРЕ ПРИГОТВЕНО ОБЕДНО МЕНЮ, НОРМАЛНО ОБСЛУЖВАНЕ, И НОРМАЛНИ ЦЕНИ!!!! Вечерно време излизам май много 1 седмично. Защо ?
Защото това Цените на всичко се вдигнаха разходите се увеличиха и съответно бюджета за развлечение намаля. Не изгарям от кеф да си стоя в къщи но ми се налага , това важи и за приятелите ми.
Вече когато излизам търся атрактивни оферти.
Не си мислете че заведенията ще се напълнят заради цигарите и сега има пътлни заведения ама е защото са атрактивни и привлекателни за потребителите а не защото се пуши вътре/

Гост

#843 Re: Предложение.

2012-12-13 12:10

#809: - Предложение.

Напълно подкрепям !
Защо моите осигуровки да потъват в лекуване на алкохоло/никотино/нарко зависими?
Защо като ида при личния лекар да имам проблем с даването на направления?

Не на пушенето на обществени места!!!

Подкрепям, и се надявам, че правителството ще прояви разум, едно от малкото полезни неща, направени на последък!!!

Васил Трайков

#844

2012-12-13 12:13

Пушачите сами са избрали зависимостта си! Да намерят начини и сами да си я задоволяват! Никой не им е длъжен.
Matchkov

#845

2012-12-13 12:23

Срам и позор за Нас, които сме си избрали този
Парламент. Няма място за дискусия, при положение, че
има действащ закон. Ако променим сегашното положение с тютюнопушенето, ще докажем,че сме далеч от ценностите на цивилизованите държави в това число и нашите съседи Турция и Македония.
Любо

#846 Факти

2012-12-13 12:24

1. Факт - в една компания обикновено има по равно пушачи и непушачи. Често непушачите са повече.

2. Факт - когато има отделни зали - всички отиват в залата за пушачи, за да могат пушачите да си запалят

3. Факт - аз като съм отказал цигарите, когато някой пуши до мен, ми се припушва и също запалвам ... от неговите :)


Затова съм против да има зали за пушачи и непушачи - точка!

Kemwtd'

#847 Re: Не на връщането на цигареният дим в заведенията

2012-12-13 12:24

#10: ск - Не на връщането на цигареният дим в заведенията

Който иска да пуши, да си пуши там, където не пречи на никой!

Desi

#848

2012-12-13 12:26

Нека да се помисли за здравето на хората и най-вече това на пасивните пушачи,а не само за хотелиерите и ресторантиорите .
бивш пушач

#849 Re:

2012-12-13 12:35

#3: Гост -

Всеки има тои избор. Никой не ви е забранил да пушите. може да си пушите у дома, може да пушите навън. Защо не си се събирате на сбирки у дома и да си пушите 20 души? Защото знаете какви са последстията и как смърди. Пушенето е гнусен навин. Не само, че не давате добър пример на децата си, ами и с подкрепата на тзи протест срещу забраната им внушавате и показвате грешни ценности. Така вие не давате избор на децата си. Защото, когато те отидат на кафе/ресторант/клуб/дискотека, заради егоизмът ви, се налага да пушат пасивно, понеже видите ли, пушачите се чувстват дискриминирани. Никой няма да ви чуе, защото исканията ви са беумни. 100 години ни торвехте, време е да си се приберете по домовете и да си пуфтите на воля.

mila

#850 Re:

2012-12-13 12:36

#28: TAfricanski -

nikoj nqma da ti ia chete, zashtoto izraza ne idvai w burgas za da ne te biq,e dostaty`no slaboumen za da chete nqkoj oshte takiva