Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на връщането на цигарения дим в заведенията


Гост

#4726

2015-01-25 07:26

 изнасяме се към Сърбия за да пушим когато сме в заведение,а не защото много ни се иска или е по-евтино и по-хубаво.В Сърбия клиента е цар,там няма да ни изкарат на улицата да пушим като проститутки,в Гърция също.Няма сила която да ме накара да отида на заведие да си плащам сметката и по-голямата част от вечерта да си я изкарам на улицата мръзнейки.

ването

#4727

2015-01-25 13:46

да изпушим по една цигара за пенсията на баба.да това е истина от акциза който плащат пушачите се заделят пари за пенсии и здравеопазване. питам с какво марулките заслужават някакво уважение след като не участват в тези плащания , а най много лаят да остане забраната.

newage

#4728 Re:

2015-02-02 06:11

#4: Пушач -  

Вижте, като искате да се тровите - тровете се. Но никой не е длъжен да умира заедно с вас, само защото ви е кеф да си седнете в заведението. Ние, с бременната ми жена сме обикаляли с часове града, за да намерим поне едно заведение в което спокойно да седнем без дишаме отрови. Който има желание да се трови - негов избор е, но не тровете другите!

Асоциация на пушачите в България

#4729 Re: Re:

2015-02-02 09:46

#4728: newage - Re:  

 благодарете на "България без дим" и лично на д-р Гешанова затова че не можете да си намерите заведение в което не се пуши.когато асоциацията настояваше да се разделят заведенията за пушачи и за непушачи тя надменно отговаряше НЕ. ние пушачите също не сме си намерили здравето на пътя та да ни заставят да се разболяваме мръзнейки по тротоарите.решението на въпроса е супер просто, но нарочно не го правят за да създават антагонизъм сред обществото.


Гост

#4730

2015-02-10 10:33

Мда... Пак ме избива на мисли... Ако наистина непушачите са поне 50%, то всяка втора кола трябваше да е червено Ферари от спестените пари за цигари... Обаче не е...


Anonymous

#4731

2015-03-23 19:09

Защо подписахте тази петиция? Pusheshti ubuvat nepusheshti.
anjela

#4732 Re:

2015-03-24 14:31

#4731: -  

я стига с тази фалшива петиция колко пъти да ви го доказваме- 30 40 подписа от един и същ ай-пи адрес 50 60 с един и същ е-майл какво си мислите че сме расли в саксия и са ни поливали със шампанско. и още безобразия админите крадат Е-майл адреси на абонати от търговските сайтове и ги постяват тук. хората даже не знаят че участват в такава петиция.като сте се заели да правите фалшификати поне не ги правете така дърводелски.


Гост

#4733

2015-04-09 08:29

Изведнъж в салона се появява мъж с пистолет в ръка и казва:
-Дами и господа!Превзех кръчмата.Можете да пушите!

дано това един ден да стане и в България.

николай

#4734

2015-05-31 16:16

вече трета година чакаме д-р Ангелова да дойде за експеримента с гараж с кола и гараж със 5 пушачи и един доброволец който ще бъда аз.приготвили сме и кола и гаражи чакаме само нея за да проведем експеримента въпреки че крайния резултат е ясен. май не и държи да го направи а плещи само празни приказки. 

anjela

#4735

2015-06-25 17:14

ДА СЛОЖИМ ТОЧКА НА СПОРА ВРЕДА ОТ ПУШЕНЕТО-това доказва всичко:

Американски съд е установил, че статистиката за вредата от тютюнопушенето е била поръчвана от фармацевтичните компании. На международния „цигарен фронт“ възникна събитие, което издърпа килимчето изпод краката на всички онези, които се борят яростно с тютюнопушенето.

Тези хора бяха лишени от най-скъпото - статистиката за вредата от тютюнопушенето (особено пасивното). Това рано или късно щеше да се случи така или иначе, но навярно не толкова драстично!

Кой е плащал и защо?

Столичният съд на окръг на Колумбия, САЩ, постанови да се премахнат от списъка на продуктите, разпространявани от Food & Drug Administration (ведомство, занимаващо се и с тютюн), няколко доклада на американското министерство на здравеопазването за вредите от пушенето за пушачите и околните, както и да бъдат изключи от състава на съветниците на FDA трима експерти, участвали в изготвянето на тези документи.

Защо? Защото тези експерти, както е установил съдът, са били на издръжка на фармацевтичните компании Glaxo и Pfizer, които получават директна парична облага от факта, че хората се отказват от пушенето: например, като произвеждат препарати, помагащи да се откажат.

Тези компании са активни поборници на средства за борбата с тютюнопушенето в световен мащаб чрез фондации и други канали, като важно е да се отбележи, че продажбата на препарати, особено без рецепта, е многомилиарден бизнес, в пъти повече от цигарения.

И какви са тези доклади?

Един от тях, от 1998 г., е за никотиновата зависимост. Някога чували ли сте, че никотинът създава по-силна зависимост на хероина (въпреки че очевидните факти говорят за друго), както и че всички пушачи са наркомани? Е, няма повече такъв доклад.

Сега - кои са тези трима експерти. Поименно и на английски: Jonathan Samet, Neal Benowitz и Jack Henningfield. Тези и още няколко други герои, оказва се, около 30 години са получавали грантове, премии и други пари от двете корпорации, непосредствено и материално заинтересовани от ограничаването на тютюнопушенето, от това хората да вярват, например, във вредата от пасивното пушене, да досаждат и принуждават пушачите да "потърсят медицинска помощ, за да се откажат от пушенето".

И ето че се появява съдията Ричард Леон ... Какво означава неговото решение: то е доказателство за това, че кампанията срещу тютюнопушенето (в своята американска версия) е започнала и е била финансирана с изцяло користни цели от американското медицинско лоби. Което в крайна сметка не е никаква тайна - достатъчно е да се разгледа списъкът на тези, които финансират кампанията срещу тютюнопушенето, при това по целия свят.

Откъде са цифрите?

Решението на съда означава преди всичко и това, че много от сведенията за вредата от пушенето са боклук и с тях не може да се борави.

Не че и това е откритие. Пак в САЩ, както и в други страни, има много статии и книги, написани за това с какви методи са получени стряскащите цифри за въздействието на цигарения дим върху околните непушачи.

Измислен е дори термин - "наука за боклуци". Тя се разглежда, например, в творбите на класика в жанра, американският статистик Майкъл Макфаден (най-новата му книга на немски, с позоваване на бореца срещу тютюнопушенето Хитлер, се казва Tobacconacht.

Майкъл е уникален човек, той още преди решението на съдия Леон, е проучил почти всички първоизточници, прочел е и най-дребния шрифт, и разбрал, че изходните доклади на тази тема са само шест. Ето какви са неговите открития…

Така например, добре познатата история за това как "в САЩ", веднага след забраната за пушене, в много проценти е намалена смъртността от инфаркти. По-късно се оказва, че е взета статистика, публикувана след забраната, но направена преди това. Но цифрите се разхождат из информационното пространство.

Има такава история и за появата на рак на белия дроб. Тя е съставена в Калифорния преди забраната, а не след това.

Или идеята, че пасивното пушене може да предизвика пародонтоза. Оказва се, че са правени експерименти не с хората, а с плъхове. За целта плъховете са поставяни в малки кутии, където са вкарвали дим. Според изчисленията на Майкъл, това е, примерно, като дим от около десет хиляди цигари в телефонна кабина (ако там стои един човек).

Плъховете са оцелели, но на венците им се образувало нещо странно: стискали зъбите си?

Толкова за науката.

Има подобни проблеми и за активното пушене, т.е. вредата за тези, които пушат. Като пример е цифрата за 400 000 смъртни случая годишно от пушене (отново само в САЩ).

Оказа се, че половината от включените "жертви" са били на повече от 72 години, а 20% - на повече от 80. Починали са от болести, за които се "смята, че са свързани" с пушенето. Въобще, дойде време за разглеждане на първоизточниците.

Сега възниква въпросът, какво следва. Бюджетът на антицигарените организации в САЩ е (според Майкъл) до 900 милиона долара на година, за тези пари се прави мощна кампания за разпространие по целия свят на подобни данни.

Към тази хранилка са привлечени хиляди хора. Задействана е Световната здравна организация, правителства, направени са редица изявления на най-високо ниво, приети са закони за забрана на тютюнопушенето - и всичко въз основа на тези доклади.

Очевидно американското медицинско лоби е било убедено, че номерът ще мине, че никой няма да проверява статистиката. Е, дойде време да се провери.

Източник: nbox.bg


Гост

#4736

2015-08-18 10:28

Само да допълня предното мнение и с още едно обяснение защо фармацевтични компании са заинтересувани от борбата с пушенето. За съжаление колкото и да ни убеждават бездимните, спирането на цигарите далеч не е свързано само с цветя и рози. Ето едно изследване, което интересно защо не се споменава по масмедиите -

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11230270

Извадка от абстракта - "...These trends among weight losers, as well as gainers and maintainers, were similar. We observed progressive increases in blood pressure with the prolongation of cessation in men, although at this time the mechanism remains unknown and must be clarified. This study implies that the cessation of smoking may result in increases in blood pressure, hypertension, or both."

Или преведено - ""Ние наблюдавахме прогресивно увеличение на кръвното налягане с удължаването на срока на спиране при мъжете, въпреки че до този момент механизмът остава неизвестен и трябва да се изясни. Това изследване показва, че спирането на тютюнопушенето може да доведе до повишаване на кръвното налягане, хипертония, или и двете."

 

николай

#4737 Re:

2015-08-21 12:19

#4736: -  

в Русия разрешават преобразуването на ресторанти и кафенета в клубове на пушача. законопроекта е изработен от Сергей Калашников председател на комисията по здравеопазване и одобрен от Държавната дума.Русия бързо изтрезня от еуфорията на забраните. 

ването

#4738 Re: Re:

2015-08-21 12:50

#4737: николай - Re:  

 

Всички сме свикнали да мислим, че цигареният дим води до онкологични заболявания.Данните на базата на резултати от тестове и изследвания, проведени от австралийски медици обаче, въобще не се вписват в тази теория. Същността на изследванията се свеждала до това, че тютюневите листа или казано по-точно – тютюнопушенето, предотвратяват развитието на злокачествени тумори. Такъв е неочакваният обрат, коментират изследователите!Експериментите са провеждани в Австралия, в лабораториите на института Ла Троб. Учените открили, че освен никотин и канцерогени, в тютюна се съдържа и молекулата NaD1, която има свойството да ограничава ръста на тумора, а в някои случи води и до регрес на заболяването.

anjela

#4739 Re: Re: Re:

2015-08-24 14:27

#4738: ването - Re: Re:  

 държавата ми забрани да посещавам заведения а аз и' го връщам с лихвите повече от мене пари за акциз и ДДС няма да види .отдавна съм пуснала домашната цигарена фабрика и удоволствието да пуша ми товари семейния бюджет максимум с 20лв. на месец. не става въпрос за икономии а затова че не желая да плащам пари за услуга която не получавам.


Гост

#4740

2015-08-24 15:13

Нямам против пушачите, но да го правят в домовете си! Аз нямам намерение да се съобразявам с пороците им, изборът се и техен, не могат обаче да ми го налагат и на мен. По този повод се сещам, че ми се иска да напиша на г-н министъра на зравеопазването - пациент, прекарал инфаркт и продължаващ след това да пуши и пие дори, да заплаща всяко следващо влизане в болнично заведение, след като не може да се лиши от наркотика си!
стоил
Гост

#4741 Re:

2015-08-25 15:10

#4740: -  

 най първо докажи че пушенето вреди в което дълбоко се съмнявам пък после давай акъл кой за какво да плаща. баща ми е на 76 години пуши откакто го помня и е по здрав от много непушачи дори още работи. какво излиза че с неговата здравна осигуровка се ползват други сигурно и непушачи защото той почти не боледува а това справедливо ли е? да плаща за лечение на други.

мария

#4742

2015-08-28 15:03

в моя град вече на вратите на доста заведения се появи следния надпис :"внимание заведението е за пушачи забранено влизането лица под 18 години" и съответен стикер че там се пуши. значи при добро желание можело пушачите да не мръзнат по тротуарите а да си имат заведения където да си прекарват свободното време.


Гост

#4743

2015-09-06 20:32

Тютюневият дим е вреден не само за хората, които пушат активно, а и за тези около тях, в случая други клиенти или самия персонал на заведението т.е. пушейки в заведение човек застрашава здравето и на околните, което е несправедливо. И въпреки че аз самият съм пушач, съм твърдо против връщането на циг. дим в заведенията!

Гост

#4744 Re:

2015-09-09 05:49

#4743: -  

 против или не факта е че вече има заведения в които се пуши официално.какво те бърка след като в тези заведения непушачи не влизат или ако някой влезе си е за негова сметка. не ти харесва не влизай в такова заведение има и за непушачи.


Гост

#4745

2015-09-28 17:52

Защото не намирам НИЩО смислено в тютюнопушенето!!!
Вредно е за пушещия, за околните хора, за околното пространство (Колко пушачи изхвърлят фасовете си в коша за боклук? И колко време трябва за разграждането на затлачените в треви и храсти фасове???)...
Защото вместо да се подпомага тютюнопроизводството в определени райони на България, със същите суми може да се подпомага производство на други селскостопански продукти - плодове, зеленчуци, млекодобив, месодобив, технически култури... само НЕ тютюн!!! НЕ на ТЮТЮНА!!!
НЕ на ОТРОВАТА!!! Ако знаете какво е ХОББ, НИКОГА НЯМА ДА ПРОПУШИТЕ!!! АГОНИЯТА Е ДЪЛГА И СТРАШНА!!!
антония

#4746 Re:

2015-09-29 12:00

#4745: -  

не се прави на гуру за пушачите не си толкова умен за колкото сe мислиш. всеки сам си избира начина на живот който живее. по добре да иазпитам всички удоволствия от живота и да си отида от този свят тогава когато реши Всевишния отколкото да живея толкова дълго в страх от болести и накрая да се превърна в едно растение приковано към инвалидна количка което си е изгубило разсъдъка и вече не живее а съществува. пък и живота е доказал съвсем друго има и пушачи които доживяват до доста прилична възраст можете да ги видите пред всеки блок с цигарата и кафенцето.


Гост

#4747 Re:

2015-10-01 16:48

#4745: -  

 Следейки коментарите, имам чуството, че непушенето води до затъпяване. Според теб, как умират непушачите, мога да ти кажа, точно както и пушачите - инсулти, инфаркти, рак, че и ХОББ, не си мисли, че като не пушиш си застрахован и ще живееш вечно.  А за тровенето - направи едно изследване, кой трови повече, един пушач или един собственик на Фолксваген дизел :)

Богдан Гарвански
Враца

#4748 Моля да отделите внимание на петицията ми

2015-10-15 10:59

Здравейте моля ви да отделите една минута от вниманието ви за моята петиция ако вникнете по-дълбоко във текста мисля че ще ви допадне БЛАГОДАРЯ!

http://www.peticiq.com/127534

георги

#4749 Re: Re:

2015-11-06 10:47

#4747: - Re:  

 

Британски учени твърдят, че са намерили отговора на загадката защо някои закоравели  и дългогодишни пушачи са с практически здрави дробове, съобщава Би Би Си.Проучването, в което са взели участие повече от 50 хиляди човека е  установено, че в някои случаи се наблюдават  полезни мутации в участъците на ДНК, отговорни за функционирането на дихателната система, които могат да компенсират негативните ефекти от тютюнопушенето.Известно е, че много, но не всички, пушачи с течение на времето развиват белодробни заболявания. Въпреки това, подобно заболяване може да се появи и у  хора, които никога не са докосвали цигара.


Гост

#4750

2015-11-29 13:19

protiv cigareniya dim v zawedeniya za obshtestweno hranene