За да има наука в България!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За да има наука в България!

агро

#76 Re:

2012-12-16 21:08

#66: -

Това е точно така! Без наука няма развитие, няма благоденствие, няма живот! Науката се подкрепя навсякъде по света, дори в страните от Третия свят. Но ние сигурно сме "Четвърти свят" - такова нещо по света няма!

Sveta i semeistvo

#77 Re: Da Spasim Balgaria!

2012-12-16 22:12

#75: Stonetrower - Da Spasim Balgaria!

"Badete jivi i zravi, i skoro ako se varna v Balgariya, neumorno shte rabotya za vazstanovyavane na Balgarskiyat duh, blizko satrudnichestvo s Rusiya i vsichky priyately,koito uvajavat i priznavat REZIPROCHNO BALGARSKOTO OBRAZOVANIE I NAUKA, toest, ako ne te priznayat za Lekar i Engineer v US, Canada, Germany, UK, i tyahnoto obrazovanie ne trabva da se prznava i TRYABVA DA SE YAVYAVAT NA OSNOVEN IZPIT za da im se priznae obrazovanieto I mogat da rabotyat v Balgaria .
ZASHTO TOVA NE GO PRIEMETE NA VASHIYAT PROTEST?"

 

Yvajaemi Stonetrower,

Az i moeto semeistvo sme napalno saglasni s Vas. V US and Canada Bulgarskoto visshe obrazovanie ne se priznava, govorya ot sobstven opit i tozi na mnogo drugi balgarski spezialisti jiveeshti v tezi strani. V tezi strani nie tryabva da se Douchvame ili da uchim oshte 2 ili 3 godini (da plashtame$$$$) za da vzemem tehni diplomi. No tova ne e vsichko, sled tova trybva da ni izberat za chlenove na saotvetnite prof organizazii ili ordeni, kadeto tryabva da plashtame visoki ta$$i i pak ne e sigurno che shte si namerish rabota po spezialnostta.... Vsichko tova se pravi s zel da se pechelyat $$$$$ i da se unishtoji vanshnata konkurenziya, koyato e na po-visoko nivo ot tehnite spezialisti...... Obrazovanieto tuk e business i se Strahuvam che i v Bulgaria neshtata c obrazovanieto varvyat v tazi posoka.....

Az lichno chetoh v canadskata pressa izyavlenieto na edna managerka na golyama corporation che ne iskat tehnite slyjiteli da sa mnogo obrazovani, zashtoto stavali tvarde nezavisimi....))))

NA obrazovanie e mnogo po-slabo ot Bulgarskoto i ot iztochno evropeiskoto kato zyalo. Kogato razkazvam kakvo sme uchili v Bulgaria oshte prez 60 i 70 god moite  NA priyateli mislyat, che sam zavarshila chastno, elitno i mnogo expensive school:)))) Taka e !!!!

Az ne znaeh, che polojenieto v SA e tolkova zle.... Da, veche e vreme balgarite ne samo da izlizat izvan Bulgaria, no i da se zapochne obratniya process = vrashtaneto:)))) Kadeto e teklo pak shte teche!!!

All the best i s uvajenie,

Sveta i semeistvo

 

Stonetrower

#78 Re: Re: Da Spasim Balgaria!

2012-12-16 23:18

#77: Sveta i semeistvo - Re: Da Spasim Balgaria!

Zdraveyte Priyately,

Povecheto v Balgariya ne znayat, kakvo unijenie sme prejively, kak sa ni kraly v chujbina.

Hora s Obrazovanie i professii (Profesory, Lekary, Enginery i dr.) da rabotime kato obshty rabotnizi, restavratory nag vagony, servityory, kasiery v Supermarcety and Take away I mnogo drugy….

Da badem( stanahme) za podigravka na prostazy s mnogo nisak intellect, obshta kultura, neznayat nishto ot Geographyya ,History, literetura, kamo ly matematika! – tova sa Americanzi, Canadzi, Anglichany, Africanery a pak da ne govorim za chernite….

Da ste jivi i zdravi!

Dancho

 


Гост

#79 ТРЕТИ ОПИТ ЗА ПРЕВРЪЩАНЕ В МИТ ИСТОРИЯТА ЗА БАТАШКОТО КЛАНЕ

2012-12-28 12:59

ДА НЕ ПОЗВОЛИМ ЗАЛИЧАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ!
Г-н Цацаров, спасете историческата-църква-костница в Батак!!!
СИГНАЛ ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР:
http://www.peticiq.com/kostnica

Гост

#80 Re: DA IZHVARLIM GNILITE DOMATY OT BALGARSKATA NAUKA

2013-01-12 21:51

#50: Stonetrower - DA IZHVARLIM GNILITE DOMATY OT BALGARSKATA NAUKA По повод на предишния коментар, мисля, че той доста добре излюстрира един от най- фундаменталните проблеми на българското общество. Никога не можем да приемем, че някой, чийто труд не е бил оценяван в родината, е получил подобаващо признание другаде. И вместо да погледнем как системата ни е възпрепятствала успеха им, или да се замислим как бихме могли да им създадем достойни условия са се върнат, ние гледаме да омаловажим постиженията им, които са признати по цял свят... Жалко е ..


Гост

#81 ДАЙТЕ ПЪТ И ПАРИ НА СПОСОБНИТЕ В БЪЛГАРИЯ!

2013-01-14 22:38

Имаме изключително много и способни учени от всички поколения. Мисля, че е крайно време просто да махнем Бойко Борисов и американският шпионин Дянков, които обслужват с политиката си СВЕТОВНАТА БАНКА, МВФ, сИ-бАНК И ДРУГИТЕ МИЛИОНЕРИ ОТ ВСЯКАКВИ ПАРТИИ И КРАДЦИ В БЪЛГАРИЯ.
Иван

#82 НЕ НА ЧАЛГАТА В НАУКАТА!

2013-01-18 09:01

Похвална инициатива на младите български учени!
Министър Игнатов да подаде незабавно оставка заради доказани нарушения при разпределението на държавните субсидии за наука.
НЕ НА ЧАЛГАТА В НАУКАТА !!!
ОСТАВКА ! ОСТАВКА!
инфо

#83 подписка

2013-02-01 16:54

Подписка за издигане на кандидатурата на проф. Емил Хорозов
за управител на Фонд "Научни изследвания"

http://www.fund.nauka2010.com/

Гост

#84

2013-07-10 08:28

Господа политици, престанете да демострирате ниския ви коефициент на интелигентнист (IQ) като продължавате тъпоглаво и упорито да следвате примитивната ЗООЛОГИЧЕСКА визия за науката като "слугиня на бизнеса" !!!

Гост

#85

2013-07-12 08:06

Е, какво има тук да се коментира! Пръстъпно забогатялата плутокрация 24 години унищожава българската наука, при това под чужда диктовка! Освен с петиции, е нужна и борба по всякакви други пътища. Нация без интелигенция и наука няма никакво бъдеще.

Гост

#86

2013-09-11 07:09

Научният престиж се гради много трудно и бавно, а се разрушава лесно и бързо от липсата на финансиране. Доказано е, че инвестициите в наука и образование имат най- висока възвращаемост в дългосрочен план. Те са най-добрият начин за стимулиране на икономическия растеж на една държава.