За зачитане на правото на глас на българите в чужбина

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За зачитане на правото на глас на българите в чужбина

Подписалият

#1 Предложение за по-добро оформление на петицията

2012-11-29 01:50

Не знам дали може да се променя вече написания текст на петицията, обаче аз имам някои предложения. Първо, да се изпрати текстът от петицията и на президента, защото той назначава членовете с указ (съответно ги контролира).

Второ, изрично да се запише, че считате решението за „незаконосъобразно и неправилно“, като се позовете, че „е налице несъответствие с целите“ на Конституцията (чл. 10) и на Избирателния кодекс (чл. 2) да се осигури право на глас на всеки български гражданин и, че „не отговаря по същество на разпоредбата“ на § 2 от ПЗР на ЗПУГДВМС (Преходни и заключителни разпоредби на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление) във връзка с чл. 74, ал. 4, т. 2 на Избирателния кодекс за образуване на избирателна секция при наличие на не по-малко от 100 избиратели, заявили желание да гласуват. По принцип това са основания за оспорване по чл. 146 от АПК (Административнопроцесуален кодекс), обаче не съм много сигурен доколко решенията точно на ЦИК се определят като административен акт. Плюс това вече е изтекъл и 14-дневният срок по АПК.

Трето, главните букви в имената, пич, това не е английски. И Избирателен кодекс, а не Избирателен Закон.

Иначе, подкрепям, подписвам и пиша тоя коментар и на самата петиция.
Живко Желязков
Авторът на тази петиция

#2

2012-11-29 13:27

Петицията беше преработена въз основа на коментара, благодаря.

Гост

#3

2012-11-29 20:09

Подписах тази петиция с ясното съзнание, че не ме интересува ядрената енергетика на България защото за мен България = мафия. Не ме интересува и правото ми на глас защото зад това мое право пак тая България = мафия си препира страшно много пари, та подписах защото искам да подкрепя някой който има цели и идеи и се бори с каквото може срещу горепосоченото равенство.
рапончо

#4

2012-11-30 12:58

Идеята за петицията е чудесна по същество. Само една малка забележка - да се обърне повече внимание на езика в текста на петицията. Например: названията на месеците на български език се пишат с малка буква.
Nikiman

#5 В Турция да няма урни

2013-01-22 00:27

В Турция не трябва да има урни защото гласуват двойно!