ЗА обвързването на майчинските 2ра година и детските с МРЗ
Свържете се с автора на петицията
Размера на детските щеше да е смешен ако не беше трагичен...подигравка,особено при положение,че се отпускат с много условия!Би трябвало да бъде поне 30% от МРЗ!Успех!
Е защо съпругът ти е в отпуск, при положение че теб не те вземали на работа?
Седите си двамата вкъщи и чакате някой да ви храни децата?
Никога няма да се оправи тази държава, никога. С такъв народ...
"Швейцарците отхвърлиха на референдум предложението платеният им годишен отпуск да стане шест седмици вместо сегашните четири, предадоха световните агенции...
Известни с трудовата си етика,
швейцарците изглежда са се вслушали в предупрежденията на правителството и бизнеса, че по-дълъг отпуск би увеличил разходите за труд и би изложил икономиката на риск, коментира Асошиейтед прес."
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4638091
Re:
#190: - Ами да те младите, трудоспособни хора избягаха в чужбина, а тези които останахме тук хрантутим, многодетните, малолетни ромски семейства, които живеят от тези детски надбавки, "колкото повече деца толкоз повече пари". Никой не мисли, че тези деца растат, 35лв. почват да не стигат и освен да просят и крадат няма от къде да се изхранват.Безработните вече са повече от работещите. Получава се един омагьосан кръг. Защо никое правителство досега не обърна внимание на проблема"роми" защото колкото и да не се дава гласност това е проблема на държавата. Трябва да се забрани със закон деца да раждат деца. Да не говорим, че настоящото правителство толерира монополите, с което съсипва бизнеса, увеличава безработицата, монополистите от своя страна увеличават цените, хората нямат работа- нямат пари-мизерстват.
Re:
#187: - Мисля че госпожата като е казала принудителен, е имала предвид наистина принудителен отпуск на съпруга й. И че той би могъл да гледа бебето, а не че затова си е взел отпуск. Стига нападки!
Re:
Да, аз се върнах на работа втората година,но знаете ли ,че ходя на работа по 7 дена в месеца, а останалите съм болничен.Защото детето ми се разболява.И паричките ,които вземам като заплата не ми стигат за лекарствата,а за таксата на яслата да не говорим която е 55лв.Не е забранено майката да работи докато детето навърщи 2 години,но вие ако сте в моето положение как бихте постъпили?
Ако бях на ваше място, щях да се подпиша или създам петиция, в която да искам безплатно здравеопазване за малките деца, с безплатно лечение, с безплатни лекарства например.
Парите могат да не ви стигат и когато детето е на пет, както и когато е на 15, това си е ваш проблем, вие сте големи хора и трябва да намерите начин да го разрешите, ако тябва и на по две работи ще работите, както правят сънародниците ни из Европа.
Разбирам да искате от държавата нещо от гореизброеното, това според мен е работата й - да подпомага тези, които не могат сами да се грижат за себе си - бебета, деца, инвалиди, пенсионери...
Но да дава кеш на здрави и прави жени, които да дремат по няколко години вкъщи е безобразие.
Истината е, че вие просто искате пари.
Не искате работа, не искате места в ДГ, не искате по-ниска такса, не искате данъчни облекчения, не искате безплатни лекарства за децата...просто искате да не работите и да получавате кеш.
Представям си швейцарския референдум, проведен в България и резултатите от него.
Наистина никога няма да стане от това държава, на всяка държава и трябва и народ, тук зачатъци на такъв няма.
Re:
Голяма част точно това правят.
А за тези, които не искат да мамят не би трябвало да е проблем това, че периодът е две години, нали?
| This discussion has been closed. |