ЗА обвързването на майчинските 2ра година и детските с МРЗ

Уважаеми граждани,

Инициираме тази петиция с цел обвързването на майчинските за втора година и детските надбавки с минималната работна заплата за страната. Това на пръв поглед елементарно и логично обвързване се оказва много трудно постижимо, а всъщност крайно необходимо от гледна точка на майките. След като минималната работна заплата беше увеличена от 01.09.2011 на 270лв. и се планира ново увеличение от 01.05.2012 на 290лв., майчинските за втора година (240лв.) и детските (35лв.) остават замразени за пореден път.

Ние настояваме да се внесе и гласува промяна в Кодекса за социално осигуряване за удовлетворяване на нашите искания. Майчинските за гледане на дете от 1 до 2г. и детките надбавки са увеличавани последно от 01.01.2009г., като по данни на НСИ годишната инфлация през годините е съответно 2009 – 0.6%, 2010 – 4.5%, 2011 – 2.8%. Ще продължаваме да се борим нормативната уредба да бъде променена, за да се случва поетапно индексиране и на социалните плащания от страна на държавата, а не единствено на минималната работна заплата.

За да не изпадаме в ситуация на поредните просещи пари от държавата, ние предлагаме нужните суми да бъдат намерени като:

  1. Чрез по-ефективен контрол на болничните листове
  2. Намаляване до минимум на фиктивни трудови договори, както и санкциониране при несъществуващи договори
  3. Оптимизация на системата на НОИ, с цел неотпускане от тук нататък на неправомерни майчински (към момента към НОИ има над 11млн. лв. такива задължения)

Изразете вашата гражданска позиция и подпишете тази петиция в името на нашите деца!


Галина Арнаудова, Варна    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Галина Арнаудова, Варна да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook