Против удължаване на учебната година в юли месец

Против удължаване на учебната година в юли месец / Съобщения / Петиция против за удължаване на учебната година и ваканциите в Европа / Коментари


Гост

#1

2017-08-08 13:26

това с дължината на ваканциите беше блъф, искаха да си усвоят едни пари за едни реформи, а не прецениха, че и ние можем да смятаме и изчисляваме,

Гост

#2

2017-08-08 19:16

И тези ваканции са достатъчни на нашите деца - колкото повече почивки, толкова по-трудно се концентрират.


Гост

#3

2017-08-09 06:25

Абсурдното в цялата тази ситуация е, че каквото и да правят и да искат да направят тези от МОН, образованието ще потъва все по-надълбоко! Тъй като учениците в България са свръх натоварени от гледна точка на учебен материал! И дори увеличение на учебната година или увеличението на ваканциите, няма да помогне докато не се рефакторира учебния материал до равнище, съответстващо на периода на обучение и заинтересоваността на учениците (която до известна степен зависи от начина на преподаване (тъй като учителите имат съдържание, което задължително трябва да преподадат в рамките на 1 учебна година, се стига до момента на или-или: или ще мина през учебния материал без да отделям много време, или ще отделя прекалено много време за сметка на някоя от темите от списъка), от натовареността и от учебния материал)! Така че докато не се направи обзор на материала, който учениците трябва да усвоят, не мисля, че трябва да се говори за каквото и да е увеличение от страна на време!

Гост

#4

2017-08-09 17:36


Защо не сме като, като първите 10 държави, не само по ваканции, а и по -заплати и МТБ и т. н. ?

Гост

#5

2017-08-09 19:32

Направо е ужас
Гост

#6 Re: /

2017-08-13 16:49

#3: -  

 Благодаря за точния коментар! Съгласна съм, че докато не се вземат мерки по въпроса с учебния материал и натоварването, е изключено да се правят промени, свързани с ваканциите. Неприятното е, че за да се смени учебното съдържание и начините на преподаване, ще трябват години. Българската образователна система е тромава. А и определено тези реформи и подобрения ще костват ресурси, но не само финансови. Това би значело да се пренапишат учебниците и вероятно да се организират обучения за учителите, ако трябва да включим и нови начини на преподаване, тъй като знаем, че една голяма част от учителите са от по-старото поколение. Кой ще напише учебник? Какво ще стане със старите учебници и с тези, които наскоро ги издадоха? Твърде сложно стана за нашето управление. И докато що-годе се постигне нещо, ще го изядат всички, родени от 2002 нагоре включително. За 2001 и 2000 си остава старата програма, а на останалите - честитка. Явно представата е, че ако ни намалят ваканцията, ще учим повече и ще имаме по-добри резултати на тези международни проучвания. Някои хора (повечето) използваме ваканциите и за учене за училище и допълниелно. Нищо няма да им стане да ни оставят 5 дни повече ваканция, нищо няма да се промени. 


Гост

#7

2017-08-14 09:48

Аз предлагам да не спираме до тук!!!Има още много грешки за оправяне!

Гост

#8 Re: Re: /

2017-08-14 09:54

#6: Гост - Re: / 

 Учебник,единен за цялата страна,един за всеки предмет!Ще се напише от работещи,подготвени УЧИТЕЛИ,на достъпен език!Другите учебници,които вече са издадени да се ползват за помагала,ако въобще стават някои от тях!