Против дискриминацията над българските ученици!
Свържете се с автора на петицията
Re:
Да, нашите деца пък не са получавали детски откакто ми е свършило майчинството. Няма и да получат сигурно, защото сме много "богати" с баща им, по-точно доходите ни са легални. Нямам и познати, които да вземат детски. По мои наблюдения, основно циганите получават детски.
За да си ром, сам трябва да с есамоопределиш като такъв . Съветвам всички протестиращи да го направят ;) , да се самоопределят като роми и да имат претенции за този вид подпомагане. Пък нека министерството да му мисли как и на кого ще разпределя стипендиите. Мисля, че ще им е малко неловко, а и ще е явна дискриминация по външни признци да определят кой е истински ром.
Чл.4. (1) Забранена е всяка пряка или не пряка дискриминация,основана на пол,раса,народност,етническа принадлежност,...,установени в закон или в международен договор,по който Република България е страна. (2) Пряка дискриминация е всяко по-неблагоприятно третиране на лице на основата на признаците по ал.1, отколкото се третира,..... би било третирано друго лице при сравними сходни обстоятелства. (3) Не пряка дискриминация е поставяне на лицена основата на признаците по ал.1 в по-неблагоприятно положение в сравнение с други лица чрез привидно неутрална разпоредба, к ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ изм.ДВ.бр.39от20Май2011г.
Действителното българско образование и
МОН отдавна са две ралични планети !
Цитат от Конституцията на България!!!!!
Чл. 53. (1) Всеки има право на образование.
(2) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително.
(3) Основното и средното образование в държавните и общинските училища е безплатно. При определени от закона условия образованието във висшите държавни училища е безплатно.
(4) Висшите училища се ползват с академична автономия.
(5) Граждани и организации могат да създават училища при условия и по ред, определени със закон. Обучението в тях трябва да съответства на държавните изисквания.
(6) Държавата насърчава образованието, като създава и финансира училища, подпомага способни ученици и студенти, създава условия за професионално обучение и преквалификация. Тя упражнява контрол върху всички видове и степени училища.
Ще сменя етноса си, ще стана циганка, ще нося шалвари и чехли с терлици, ще се науча да псувам и да говоря развален български... И децата си ще пиша за циганчета, дано най-накрая и те се ползват с някоя и друга облага и подкрепа от държавата. Ще спра да ходя на работа и да плащам данъци. Щом аз като български гражданин не заслужавам нищо - ще стана ЦИГАНИН, че да съм по-ценен за страната.
| This discussion has been closed. |