НЕ на агресията над българските учители

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията НЕ на агресията над българските учители


Гост

#1

2016-01-09 17:32

Първо, съм човешко същество, на което не му е чужда състрадателността. Но няма как да помогнем, проявявайки само съпричастие към чуждата болка, клатейки с глава неодобрително или мъмрещи осъдително под нос. Трябва да се вземем в ръце, за да се прекрати това безумно и безпричинно посегателство върху хора, които всячески се грижат за изграждането на морални ценности и духовно израстване в душата на общество, което е заболяло необратимо от отдавна; хора, които се опитват да заличат дефектите в душите и мислите на едно увредено вече поколение; хора, които с подути от безсънни нощи очи, са се трудили неуморно да възпитават, обучават, формират добродетели и за какво-накрая да заплатят цената на труда и изхабените си сили с кървав бой? Затова ли си призван и роден, български учителю? Това ли е твоята награда?! Да ти е посягано с такава безподобна ненавист и да бъдеш малтретиран и мачкан, да бъде поругавано достойнството ти от същества с низки страсти, които стоят на много по-ниско стъпало от теб и които никога не биха могли да достигнат твоята висота, твоята възвишеност! Второ, живея на територията на тази страна, в която виреят злобата, арогантността, завистта, омразата, агресията и се разпространяват мълниеносно. Трето, аз също съм учител и утре пострадалият може да се окажа аз. Искам да изразя огромната си болка от случилото се с госпожа Калоянова, да й кажа, че я подкрепям във всичко, което е предприела, за да се възцари справедливост, и че й пожелавам здраве и сили да се пребори с тази ситуация! Нелепо е и е недопустимо всичко онова, което се налага да преживяваме в днешно време. Случаят не е единичен и е способен да ни откаже да бъдем учители в тези вълчи времена, в които всяка ценност е заменена с порочност. Всеки идеал-добре замаскиран с поквара. Всяка красота-засенчена от пошлост. А липсата на учители ще доведе до още по-голяма деградация и девалвация във всеки един смисъл на тези понятия. Замислете се върху това-какво изобщо се прави с тези хора, в които може би единствено са останали някакви духовни ориентири!


Гост

#2

2016-01-09 18:17

Не мога да приема подобно посегателство срещу учителската гилдия.

Гост

#3

2016-01-09 19:25

kraino vremee da slojim stop na nasilieto nad balgarskite uchiteli,vseki edin ot nas moje da bade na tqxno mqsto ako nie obshtestvoto ne se nadignem nqma koi drug da spre taq anarxiq i bezodgovornost,koqto cari sred xorata.

Гост

#4

2016-01-09 21:01

Недопустимо е такова отношение към учителите!
Тези непросветени цигани нямат никакво уважение към никого! За тях няма закони,няма задължения! Знаят си само правата.Не можем повече да ги носим на гърба си! Да си отиват в циганария и там да правят каквото искат!

Гост

#5

2016-01-10 16:22

Всички заедно трябва да защитим достойнството на българския учител!

Гост

#6

2016-01-10 19:07

Хора събудете се! Учителите са единствените хора, които се грижат за образованието на децата ни. Те трябва да се уважават. За това ли се бориха будителите, възрожденците и всички велики личности от историята ни? Крайно време е това издевателство над българските учители да се спре!!!!

Гост

#7

2016-01-10 22:08

  Учителка съм. Имала съм подобни преживявания с родители. Безсилни сме пред родителската арогантност и безпардонност! Вместо да отчитат факта, че са ни поверили най-ценното си-децата и трябва да оценяват безкрайно-важната ни роля, някои родители грубо    се намесват в учебно-възпитателната работа на учителя. Въобразяват си, че познават работата ни и, че са компетентни по въпросите за образованието. При всяко оплакване от тяхното дете, родителят се жалва направо при директора. Прескачат се учител, възпитател.Учителите не са помощен персонал в отглеждането на децата, а моделират, оформят детското мислене, представи, въображение. Оформят детската личност. Който осъзнае това, ще може да оцени безкарайно-важната роля на учителите!


Гост

#8

2016-01-11 03:01

Аз съм учител с 35 годишен стаж . Поздравявам, авторите на тази петиция ! Моята кариера е на финалната права ,но се страхувам за здравето и живота на младите колеги !

Гост

#9

2016-01-11 08:24

След като новият закон гарантира авторитета ни на учители, не би трябвало да се работи в атмосфера на страх!

Гост

#10

2016-01-11 11:49

Подписах я, защото и аз съм учител и смятам, че е недопустимо посегателство върху личността на учител! Нация, която посяга на учителите си е ОБРЕЧЕНА!!!

Гост

#11

2016-01-11 14:49

Искам хората, които учат моето дете да са спокойни,за да си вършат работата.

Гост

#12

2016-01-11 19:36

Защото ми омръзна българският учител да бъде унижаван от самозабравили се директори, от самозабравили се, невъзпитани и арогантни родители, омръзна ми да слушам глупости от управляващите за "светло бъдеще". Омръзна ми да ме лъжат, че няма пари за заплати на учителите.


Гост

#13

2016-01-11 19:58

Българските учители заслужават почит и уважение, не шамари !!!

Гост

#14

2016-01-12 07:51

Защото съм учител !
Защото работя в системата вече 30 години !
Защото гаврата с българското учителство е недопустима !
Защото унищожиха престижа на професията !
Защото се подиграха с възнаграждението на труда ни !
Защото погубиха самочувствието ни !
Защото безумните експерименти в образованието не престават !
Защото никой не ни чува !
Защото........
Защото .......
Защото съм учител в България !

Гост

#15

2016-01-12 08:56

ТО МЕ Е СРАМ,ЧЕ ИМА ТАКАВА АНКЕТА..! НАИСТИНА НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ ТОВА..ДА ВДИГНЕШ ТЪКА СРЕЩУ УЧИТЕЛ...! ТЪЖНА КАРТИНА СМЕ..! И ДА МЕ ПРОЩАВАТ МЛАДИТЕ МАЙКИ И БАЩИ...ВСИЧКО ИДВА ОТ ТЯХНОТО ВЪЗПИТАНИЕ..КОЕТО РЕФЛЕКТИРА НА ДЕЦАТА...!! СТРАШНО Е..! НАРОДИХА СЕ ДЪРВЕНИ МЪРЗЕЛИВИ ФИЛОСОФИ КОМПЕТЕНТНИ ПО ВСИЧКИ ВЪПРОСИ..НО НА УЛИЧНО НИВО..! ТОЗИ ТОВА КАЗАЛ...ОНЗИ ТОВА КАЗАЛ..А ГИ МЪРЗИ ЕДНА КНИГА ДА ПРОЧЕТАТ...! РАЗБИРА СЕ НЕ НА ПОСЛЕДНО НИВО .".ЧАЛГАРСКАТА ХУЛТУРА ", КОЯТО НИ ЗАЛИВА 25 Г ОТ ЕКРАНА НА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ...

Гост

#16

2016-01-12 13:18

Защото съм преподавател и зная , че в една или друга степен съм жертва на агресията!

Гост

#17

2016-01-12 13:24

Учителка съм 40 години.Виждала съм всякакви деца и родители , които по една или друга причина недоволстват, но всичко се е решавало на базата на взаимния компромис. В последните 10 години масово зачестиха побойщата над учители. Проблема е в това ,че някой хора си знаят правата , но учителя никога не е имал права ! Учителят е унижаван и обиждан .За всичко това е виновна държавата. Ако въобще има такава! Съжалявам искрено за колежката , зная колко я боли не от причинената болка а от безсилието и унижението, което е понесла. Желая и скорошно оздравяване!

Гост

#18

2016-01-12 15:30

Учител съм. Не са ме малтретирали, нито съм позволила да ме обиждат. Парирала съм всеки такъв опит. Но знам, че винаги има първи път. А нашето болно общество ражда всякакъв тип поведение, а агресията е начин на живот при някои групи. Смятам, че подобна агресия, трябва да бъде осъдена.

Гост

#19

2016-01-12 18:10

Подписах тази петиция защото е крайно време ученици, родители и учители да осъзнаем, че сме в един отбор и имаме една цел - възпитанието и образованието на децата докато станат добри, достойни и интелигентни хора. Каквото и да било и към когото и да било насилие в семейството и училището е недопустимо противоречие с естеството на човешката личност независимо от възрастта ѝ. Учителя Беинса Дуно е казал: " Когато Любовта царува смут не става; Когато Мъдростта управлява реда не се нарушава; Когато Истината грее плодът цъфти и зрее."

Гост

#20

2016-01-12 18:34

Коментарите защо се подписваме под подобна петиция за мен просто са излишни. Самият факт, че сме стигнали дотам да се налага да има такива петиции ме ужасява.

Гост

#21

2016-01-13 02:48

Защото съм учите и е време някой да защити учителите ,да се знае ,че и те имат права и търпението им не е безгранично!Никой няма право да ги мачка ,те работят за бъдещето на децата на тази страна!

Гост

#22

2016-01-13 20:45

Време е за промени в образованието. В училище сме да работим, а не да се страхуваме какво може да се случи след малко. Да се търси по голяма отговорност от родителите.

Гост

#23

2016-01-14 07:27

Защото самата аз съм учител и директор и ежедневно с колегите сме подложени на тормоз от родителите на някои ученици.

Гост

#24

2016-01-14 21:05

Защото забравихме уважителното отношение към българския учител!В миналото най-важни бяха кмета, попа и даскала!А сега учителите са подложени на унижение от държавата чрез заплатите,от родителите и учениците чрез агресията,която проявяват спрямо тях!

Гост

#25

2016-01-15 06:33

Защото е недопустимо българските учители да бъдат подлагани на унижения и побои от родители, и още повече пред учениците. Какъв пример дава тази майка на детето си , а и на останалите деца в класа?