За пенсиониране на Божидар Димитров, директор на НИМ

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За пенсиониране на Божидар Димитров, директор на НИМ


Гост

#76

2015-08-13 11:35

Божидар Димитров Стоянов е осъден http://tsvetankov.blog.bg/

 

Възмутен

#77

2015-08-13 11:41

Да не би организаторът на тази петиция да е по-добър. Това е "историкът" Ивайло Дичев, който нарече цар Самуил - недостоен и обяви, че 3 март не бил национален празник.


Гост

#78

2015-08-13 11:44

Подписах петицията на първо място поради срамът, който изпитвам от изявите на г-н Димитров, нямащи нищо общо с науката и на практика водещи до разрушаване, а не съхранение на археологическото ни наследство. На второ място, законът трябва да важи за всички - има определена възраст за пенсиониране, нека да се спазва.

Гост

#79

2015-08-13 11:52

Ако има някой на който трябва да му с екаже че трябва да спре то това е този позьор.

Гост

#80

2015-08-13 11:55

Този екземпляр е олицетворение на всичко мръсно и отвратително в псевдонауката, която се шири в родината ни.
Всички медии и персони, които го титулуват "Професор" трябва да бъдат осъдени за лъжа, заблуда и обида не само към академичните среди, но и към страната ни.
Когато някой се обърне към него с "Професоре", моля да ни обясни професор по какво, къде и как е хабилитиран.

Промъкнал се в институт по партийна линия - рабфак буква "Ж". Прякор " хамелеона". Когато името Димитров носи дивиденти, той разбира се е Божидар Димитров. А иначе си е  Божидар Стоянов. Плюе,  лиже, маже интригантства.

Надушва от километри силния на деня и запява дитирамби. Предлага приятелство на всички, от които може да изпроси нещо и ще  има полза, но приятелство на Брут.

Доносник, когато му е изгодно, "разузнавач - герой" пред неосведомените.  Отврат.

Ако не разчистим България, ако не потърсим сметка, нямаме шанс да оцелеем.


Гост

#81

2015-08-13 11:58

Време е тоя боклук да се маха

Гост

#82

2015-08-13 11:59

Гнус ме е от Божидар Димитров. Не познавам по-вреден човек за тази страна и този народ от него.

Гост

#83

2015-08-13 12:03

монетарно ориентиран с около нулев академичен принос, но сведущо по всичко

Гост

#84

2015-08-13 12:07

Публично обиди цялото съсловие на българските архитекти, които се борят да съхранят историческото наследство. Ако иска да реализира собствените си виждания за отделни обекти, нищо не пречи да ги реализира в съседство, на празен терен, а не да профанизира авнентичния паметник. Не може да се позволява чалгата да превземе и историята ни!
От кой точно университет е професор господинът, или му е приятно така да го наричат журналистите и вече не ги поправя, че е ст.н.с.?

Гост

#85

2015-08-13 12:09

Едно е да си пееш глупости от позицията на обикновен хахо - никой не може и не бива да те спира да го правиш - това е свобода на словото, съвсем друго от отговорна държавна длъжност - това е мракобесие!
Танас

#86 Оставка

2015-08-13 12:21

  Подписах петицията защото съм дълбоко убеден, че такива като четворният ДС агент - Богдан, Кардам, Тервел, Телериг нямат място във  властта които да определят Бъдещето на поколения Българи а трябва да отговарят за действията си преди 1989 година. Мнението ми е че трябава да се извърши Пълна Лустрация както във всички посткомунистически страни даже и Румъния а Германия увеличи срока на действие до 2019 година за това трябва да се доразвие в тази насока все още действащият ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.

 

ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН

Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.


 Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.
(2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.

 Чл. 2. (1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:
1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;
2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;
3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд";
4. моралния и икономическия упадък на държавата;
5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;
6. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост;
7. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи;
8. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението;
9. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдаване на изброените по-горе действия;
10. безогледното унищожаване на природата.
(2) Комунистическият режим е отговорен за това, че:
1. отнемаше на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля, като ги принуждаваше да крият своята преценка за положението в страната и ги принуждаваше да изразяват публично съгласие за факти и обстоятелства с пълното съзнание за тяхната невярност и дори това, че те представляват престъпления; това то постигаше чрез преследване и заплахи от преследване към отделната личност, нейното семейство и близки;
2. системно нарушаваше основните човешки права, като потискаше и цели групи от населението, обособени по политически, социален, религиозен или етнически признак, въпреки че Народна република България още през 1970 г. се присъедини към международни актове по правата на човека;
3. нарушаваше основните принципи на демократичната и правова държава, международните договори и действащите закони, като с това поставяше интересите на комунистическата партия и нейните представители над закона;
4. при преследванията срещу гражданите използваше всички възможности на властта, като:
а) екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия;
б) освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, като средство за политически репресии;
в) лишаване от право на собственост;
г) възпрепятстване и забрана за получаване на образование и упражняване на професия;
д) възпрепятстване на свободното движение във и извън страната;
е) лишаване от гражданство;
5. безнаказано се извършваха престъпления и се предоставяха незаконни предимства на лица, които вземаха участие в престъпления и преследвания на други лица;
6. подчиняваше интересите на страната на чужда държава до степен на обезличаване на националното достойнство и практическа загуба на държавен суверенитет.
 Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.
(2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.
 Чл. 4. Всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит.
-------------------------
Законът е приет от ХХХVIII Народно събрание на 26 април 2000 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание

Гост

#87 Re:

2015-08-13 12:23

#77: Възмутен -  

 Трети март е рожденият ден на Руския император, в чест на когото е избан денят, за да се подпише мирен договор мужду две воюващи страни. Между членовете на този договор е и окупирането на завоюваните земи от руската армия.

Което е и факт - със съответния губернатор, администрация и т.н. "Задунайская губерния". А ние, "вироглави неблагодарници" сме си измислили конституция и сме тръгнали да си търсим княз, да правим Съединение, да обявяваме независимост, все против волята на Русия.

Така че нашия ден е Денят на Съединението - 6-ти септември и Денят на независимостта - 22-ри септември или 24 май - денят на Светите Кирил и Методий, защото без буквите.... но това е друга тема.


Гост

#88

2015-08-13 12:36

Божидар Димитров е не за пенсия, а за уволнение за злоупотреба със служебна позиция.

Изявленията му са псевдо-научна и псевдо-патриотска гавра с историята и археологията.

Връзките, които създава между НИМ и Васил Божков - колекционер на археологически находки със съмнителен (т.е. най-вероятно иманярски) произход противоречи на всякаква професионална етика.

Гост

#89

2015-08-13 12:46

Време е ДС агента,комуниста,лъжепатриота,шамана и т.н. да излезе в заслужен отдих и да си харчи откраднатите от всички нас милиони.

Гост

#90

2015-08-13 12:53

Отвратително арогантна личност,преминала всякаква граница.

Гост

#91

2015-08-13 12:54

Отдавна му е време за недостойно заслужен отдих.

Гост

#92

2015-08-13 12:57

Божидар Димитров не е виновен, че небивалиците му се тиражират в медиите. Те го търсят по повод и без повод, а той с майсторски цинизъм им подхвърля "сензации", в които сам не вярва. Трябва да се запитаме защо хора като Димитров, който не е никакъв професор, а старши научен сътрудник, но няма нищо против да го титулуват "професор", виреят в публичното пространство у нас, и то толкова години.

Гост

#93

2015-08-13 12:57

Преля чашата на търпението.

Гост

#94

2015-08-13 12:59

Не на простотията!
Никола

#95 Срамно!

2015-08-13 13:01

Г-н Димитров със сигурност не е най-добрият български историк. Със сигурност медийните му изяви на са с най-доброто качество и понякога са спорни или непремерени. Но е доказан български патриот. Един от малкото, които популяризират българската история с любов и всеотдайност. Единствен, който има активна позиция по темата "Македония".  И, като такъв, е в остър конфликт с хора, мислещи в космополитния стил на г-н Дичев. В това няма нищо лошо, ситуацията е повече от нормална - националисти и космополити винаги са били основата на дебата върху националните ценности. Лошото настъпва тогава, когато едната страна се опита не просто да противопостави своите идеи в рамките на един коректен научен спор, а в буквалния смисъл пристъпи към физическото и морално унищожение на опонента. Актът на г-н Дичев и компания с  подписката е точно такъв, напълно в стила на времената, в които са били гонени вещици, организирани са другарски съдилища и пр. низости  с една-едничка цел - да се запуши устата на човек, на когото трудно успяваш  да възразиш.

Е, няма как да подкрепя подобна подлост, без мен!


Гост

#96

2015-08-13 13:06

Не пенсиониране, а уволнение!

Гост

#97

2015-08-13 13:08

Г-н Димитров изцяло отговаря на законовите изисквания за преминаване в заслужен отдих. И не на последно място-по-голямата част от изложените в искането мотиви оценявам като обективни и основателни.

Гост

#98

2015-08-13 13:08

Божидар Димитров е самовлюбена персона, отдавна загубила уважението на хората заради думите, които "ръси" за щяло и нещяло.

Гост

#99

2015-08-13 13:10

s togova nqma da svyrshat glupacite, no pone da namaleqt s edin!

Гост

#100

2015-08-13 13:24

И Веждата, от същия кюп - след него.