За пенсиониране на Божидар Димитров, директор на НИМ

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За пенсиониране на Божидар Димитров, директор на НИМ

mun4obravo!!!

#226 Re:

2015-08-15 12:57

#14: -  

 


Гост

#227

2015-08-15 17:15

Защото се отвращавам от този човек.

Гост

#228

2015-08-15 18:12

Подписах петицията защото съм историк. Никога не се представям така, но съм професор по средновековна история и доктор на науките (какъвто - и двете - БД не е) и ми дойде до гуша общността, към която принадлежа да бъде представяна по такъв не само кичозен и чалгаджийски начин, но и вреден за обществото, в което живеем.
Дими

#229

2015-08-15 18:51

Явно е възможно, но ЗАЩО? един бивш от ДС да заема този пост. На 70???? години. Млади хора кадърни, образовани, знаещи, можещи, колкото искаш в България. Дайте шанс на младостта, и знанието. Вън на комунистическите маши. Докога ?

Дими

#230 Re:

2015-08-15 18:55

#228: -Възхищавам се на знаещи, можещи и при това високо образовани и интелигентни хора като вас. От това България има нужда. 

Никола

#231 Re:

2015-08-16 09:55

#228: -  

 

Вие не сте просто историк. Вие сте историк, който никога не е възразил публично, по начин, обичаен за професионалните историци,  на нещо  казано от коментирания БД. Но сега се подписвате под един призив за саморазправа. Което означава, освен всичко друго, че сте подъл историк. Проф. д-р Подъл Историк. Рачко Пръдлето в научно претворение.


Гост

#232

2015-08-16 13:32

А ми май вече му е време................

Гост

#233

2015-08-16 13:35

А ми стига толкова простотииииии............

Гост

#234 Re:

2015-08-16 14:35

#232: -  

#232

2015-08-16 14:32

 

А ми
_________________________________
На ли!

 


Гост

#235 Re: Божидар да безобразничи не спира И това ще го аутодафира.

2015-08-16 15:06


Гост

#236

2015-08-16 16:01

Дори само обстоятелството, че не са спазени административните норми за определен период да бъде провеждан конкурс за дължостта директор на национална институция, както и да се пенсионират служителите, навършили пенсионна възраст, е достатъчно основание Б.Д. да бъде пенсиониран и да бъде обявен конкурс.

Дори само обстоятелството, че директорът на Националния исторически музей се израява по медиите по неописуемо арогантен и циничен начин, обиден за цялото българското общество, е достатъчно основание да бъде свален от поста. Отделен е въпросът, че начинът му на израз е описан от зам.мин. на културата като «атрактивен». Това също е недопустимо! Изразът му не е «атрактивен», а е отблъскващ. Отблъскващи са всички, които го допускат, понасят, които се умиляват и възхищават от него.

Дори само обстоятелството, че Б.Д. обиджа хората, клевети ги, лъже, е достатъчно освование да бъде отстранен. Недопустимо е зам.мин. на културата да го оправдава с това, че той просто «пресолявал манджата». Нито българската култура, нито българското общество е манджа! Това ли е прословутият «патриотизъм» и «национализъм», зад който години наред се прикрива и печели привърженици?!

Но това не е всичко. Дейността на Б.Д. би трябвало да бъде разследвана!

След всичко казано по негов адрес през последните дни, ми стана жал в чисто човешки план. Но вместо поне да замълчи, особено след като оръси премиера и министрите с фекални води, Б.Д., организира две петиции в своя защита. Мобилизира «тежката артилерия» на ДС, всичките си храненици и замесени в нечистоплътните  афери, както и онези наивници, които се възхищават от прословутия му «патриотизъм» и «национализъм» и очакват своите «курУртисти» (цитирам един от коментарите в Петицията за защита на Б.Д.). Интересно е, колко от последните поне са посетили Националния исторически музей, за да имат претенцията, че те могат да се произнасят за кадровата политика на МК?!

Радослав Радев

#237 Re:

2015-08-17 08:18

#236: -  

 Здравейте.

Аз съм обикновен гражданин на Р България и нямам нищо общо нито с НИМ, нито с Божидар Димитров, нито с Историческата наука.

Прави ми впечатление, че повечето коментари срещу Божидар Димитров са на лична основа. Склонен съм да приема, че той има много недостатъци, които оставят в сянка за обикновената публика.

Провокиран съм да пиша тук, защото извънредно много ме дразнят нихилистите в България - подписки срещу паметника на Цар Самуил, подписки срещу реставрацията на базиликата и тнт.,

Трябва да се действа дами и господа (трябва да се бачка) и то не по този грозен и недостоен начин както се случва тук-  казвам го без да съм фен на въпросния господин Димитров, просто той върши нещо полезно, което се вижда от обществото.

И обществото ни  не е изградено от историци, така че ваше задължение е, да си разчупите мисленето и да привлечете внимание с някакви сериозни аргументи, идеи и с РАБОТА.

Така наречената фекална вода и всички истории около нея са реклама и не съм сигурен, че ако някой друг "Учен" беше директор на НИМ щеше България някога да чуе, че дори има такава базилика до Плиска.

Поливането с вода е една сериозна реклама. Оказва се, че един 70 годишен пенсионер е доста по адаптивен от доста негови колеги в това отношение.

Аз съм от Варна, ходил съм до Плиска и нямах представа за тази базилика досега. Нито аз, нито някой друг български гражданин или турист е длъжен да изчете сведновековната ни история отпред назад и отзад напред, за да стигне до там и да разпознае това място сред руините.

Чалга стил или не - претенции срещу всичко случващо се там може да имат само хора, които разполагат с по-добри идеи за реализация на целта - Популяризиране на Българската история, както в нашата страна, така и по света.

В Плиска има само едни голи полета, и основи от някогашните величествени сгради. Аз не съм археолог и предпочитам една възстановена, използваема базилика, пред това което е сега.

Не поставяйте себе си над България. Адаптирайте се към света в който живеем - за да има туризъм трябва да има какво да се види в Плиска. За да знаем историята също трябва да има какво да видим. За да имаме Българско самосъзнание и да се гордеем, въпреки настоящето, също трябва да има какво да видим и чуем.

Впрочем подобна е била целта на тези сгради и в миналото, когато са строени. Те са национално богатство.

Трябва някой да показва всичко това -пак да накъртя - с РАБОТАТА СИ.

Работете!

 


Гост

#238 Re:

2015-08-17 10:21

#193: -  

 Б. Димитров в качеството си на агент на ДС не е работил за българската държавата, а за един човекомразен режим, докаран на власт от Съветския съюз и КГБ и служещ само и единствено на Съветския съюз и КГБ!


Гост

#239 Re: Re:

2015-08-17 10:28

#237: Радослав Радев - Re:  

Господине, може би проблемът се крие в това, ча в археологическия резерват "Плиска" липсват информационни табели? Базиликата в Плиска е открита и проучена много отдавна. Много преди ДС-кречеталото Б. Димитров да започне кариерата си.

А знаете ли колко други антични базилики и средновековни църкви в страната са оставени на произвола на времето, макар от тях да има останало повече отколкото в Плиска? Но до много от тях дори няма път! Обаче не разчитайте на ДС-кречеталото Б. Димитров да ги популяризира - той за повечето дори не е и чул!


Гост

#240

2015-08-17 10:31

Защото всичко казано по отношение на Б.Димитров е вярно.
Митко Станков- оригинал

#241 Re:

2015-08-17 11:25

#240: -  

 Защото казаното от Б.Д. в неговите„научни трудове“ и телевизионни предавания е перверзно преразказване на установеното от по-интелигентни и по-честни историци и археолози , отколкото той самият. Защото Б.Д. е откривател на дебелашката тъпанарщина , обслужваща само невежите  псевдо-патриотични-грандомански амбиции на мутри политици и „прабългарите“ от последните 25 години. Защото Б.Д. е професор по нагаждаческо и печалбарско изкуство на мутрите във властта. Защото му липсва култура (всякаква!). Защото е лъжец, мръсник , клеветник, злословник, грубиян , самохвалко , угодник и дупелизец. Защото„ лъже като стар циганин“.


Гост

#242

2015-08-17 13:45

Трябва най-после край на тази пошла историческа чалга - "проф". Димитров!

Гост

#243 Re: Re:

2015-08-17 13:46

#241: Митко Станков- оригинал - Re:  

 Колко добре сте доказали твърденията си - точно като човек, който е джентълмен, порядъчен, интелигентен, достоен, не е мръсник и злословник, помияр, самохвалко и интригант!

Поклон ;)


Гост

#244

2015-08-17 15:45

Т.н. "професор" Божидар Димитров разпространява и тиражира в медиите неаргументирани и недостоверни твърдения и становища с които опозорява българската наука и България въобще !

Гост

#245 Re: Re:

2015-08-17 16:28

#33: Смешни сте някои - Re:  

Много смешно оправдание. Няма значение от кой се почва. Божидар Димитров не може да се крие зад гърбовете на други "по заслужили от ДС" :)


Гост

#246 Божидар Димитров се държи непрофесионално

2015-08-17 16:34

За мен Божидар Димитров се държи последователно непрофесионално буквално във всичките места където се е намесил. Обича да се изказва неподготвен, много бързо започва да псува всеки, който чието мнение не съвпада с неговото, без значение дали неговото е логически или научно вярно. Опитва да замазва личните си и професионални издънки зад смешен и недомислен национализъм. Има нездрав интерес към християнската вяра, така че много бързо обявява за вярни, още не проверени неща, стига да съвпадат с предубежденията му, с което дори вреди и на вярата. Вече два пъти подред обявява канализационна вода за светена. Да не говорим, че самият му избор за директор на НИМ е много спорен, не е ясно кога е провеждан конкурса задължителен по закон, не е ясно до кога е мандата му. Време му е сериозно да се замисли за пенсиониране, и дано тази подписка му помогне да вземе правилното решение.

Вели Първанов - истинско име

#247 Корупция при Димитров

2015-08-17 17:14

Длъжността на другаря Божидар Димитров е конкурсна. Такъв конкурс той не е полагал. Вече 11 години  е на тази длъжност. Прикриваше го преди това Сергей Станишев а сега тази корупциона практика ппродължава и при другаря Борисов. Хаиде да дадем гласност на този факт и да го поставим публично на  вниманието на другаря Борисов. Следва ли Божидар Димитров да е там при условия че не е полагал конкурс. Чакам вашите инизиативи.


Гост

#248

2015-08-17 17:34

Псевдо-учен, псевдо-професор, агент на ДС с каруцарско поведение.
Бих инициирал и петиция за свалянето на предаването му от БНТ. Не желая с моите пари на данъкоплатец да се плаща на такива хора.

Гост

#249

2015-08-17 20:51

Крайно време е този Агент на ДС да се пенсионира!

Anonymous

#250

2015-08-18 16:03

Професора е изкукуригал достатъчно.Досажда вече с постоянното си присъствие по медиите на БГ.Кога му остава време да работи от медиини изяви?!