Почит за героите на България от всички етноси

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Почит за героите на България от всички етноси


Гост

#1

2015-03-30 11:35

Защото е за една справедлива и българска кауза!

Гост

#2

2015-04-01 07:25

Приемам тази кауза и за своя, защото за мен няма значение дали някой се е казвал Иван, Хасан, Гарабед, Моше или както и да било другояче, щом е дал живота си за това днес аз да мога да пиша тук  Вярвам, че не името прави човека, а обратното и затова много ми се иска тези хора с различни имена да получат заслужената си почит...Светъл да е споменът за тях и дано намерим сили сред нас си да бъдем по-справедливи днес без да прилагаме двойните стандарти на миналото...


Гост

#3

2015-04-02 08:19

Защото историческата справедливост го изисква!

Гост

#4

2015-04-04 05:52

Дано тази инициатива не се превърне в мероприятие за героизиране на т.н. борци срещу фашизма и капитализма и срещу комунизма, а само и единствено на загиналите синове и дъщери на България във войните .

Гост

#5

2015-10-29 08:12

Отзовавам се на искането ви за коментар! Първо бих искал да си изясните и уточните понятията и термините, защото арменците от около два века насам вече не са етнос, а нация. За останалите изброени в нея "етноси" също имам някои забележки, но не искам да се задълбочавам! Нека само посоча, че точно от 1863 г., когато в Османска Турция се приема тяхната Конституция, арменците са точно нация, а не каквото им се иска на някои други, които са истински етноси! Второ - няма, не е налице и не е имало събитие с такава историческа важност и стойност в историята на България, че някогашните национални малцинства изведнъж да са променили статута си на етнически. И не слагайте между тях циганите, моля!!! Ако ще слагате и такива донационални конгломерати, които даже си извоюваха нов етноним "роми" и то наложиха в б.к.е, то ще трябва да включите власи, каракачани, шопи, капанци, мървяци, заралии и т.н. За македонците не зная - не искаме да се намесваме в двустранните ви отношения!  Трето - вместо думата "кажете", трябваше някой стилист-коректор или редактор да постави "известете", "уведомете", "информирайте" и пр., защото все пак не сме на улицата!