НЕ на проектите "ТРАКИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ" и "ЕВРОРЕГИОН ТРАКИЯ"

Свържете се с автора на петицията

26-И МАРТ - ДЕН НА ТРАКИЯ

2014-03-26 12:38:30

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ТРАКИЙЦИ!


Боряна Колева Делчева

ЧЕСТИТА!

2014-01-01 13:42:40

Честита, сбъдната и благословена НОВА ГОДИНА! Здраве, щастие, мир и благоденствие!На многая лета!


Боряна Колева Делчева

ВЕСЕЛА КОЛЕДА!

2013-12-22 23:34:26

В началото сме на празничната Коледна седмица!
Най-искрени пожелания за здраве и сили, за ползотворни дела, за топлота и доброта - дарявани и получавани, за дни на радост с усмивки и веселие, за мигове на сбъднати мечти! Нека Бог да благослови делата ни и да ги претвори в реалност, за едно по-добро бъдеще на страната ни и на децата ни! Весела Коледа!


Боряна Колева Делчева

ОЩЕ ЕДНО ЕКСПЕРТНО МНЕНИЕ ПО ТЕМАТА

2013-12-19 19:40:30

Алекс Алексиев: Речта на Ердоган в Кешан е част от теорията на неоосманизма, която, съчетана с радикален ислям, е пряка заплаха за България

Алекс Алексиев, експерт по радикален ислям, в интервю за Агенция "Фокус"

Фокус: Г-н Алексиев, как ще коментирате последните изявления на турския премиер Реджеп Ердоган за Тракия, които Гърция и България смятат за неуместни и недобросъседски?
Алекс Алексиев: Изявленията на Ердоган не са никаква изненада. Изненада е това, че Атина и София се правят на изненадани, което показва до каква степен те не са в час с това, което става в Турция. Това, което Ердоган каза за Тракия, е основна теза на нео-османизма, само че се отнася за Румелия (страната на римляните) или Отоманските владения на Балканите. Възможно е Ердоган да не е добре запознат с географията, но хората които му пишат речите, би трябвало да знаят че нито Солун, нито Скопие, а камо ли Делиормана, се намират в Тракия. Но не това е същественото. Същественото е че нео-османизмът продължава да е базата на външната политика на Турция, а той е в основата си една агресивна и ревизионистка доктрина към нас и други на Балканите. Съчетан с радикалния ислямизъм, проповядван от Ердоган, той представлява открита заплаха за България.
Фокус: Бихте ли обяснили накратко какво представлява нео-османизмът като доктрина?
Алекс Алексиев: Нео-османизмът се базира на тезата, че Отоманската империя е била една успешна империя и, че османските векове на Балканите са били златните векове на региона. По думите на турския външен министър, Ахмет Давутоглу: „Османските векове са успешна история. Сега трябва да я възстановим“. С други думи, това значи, че Анкара възнамерява да засили влиянието си на Балканите и други бивши османски територии посредством „исторически връзки“, т.е. засилване на влиянието си върху мюсюлманските малцинства там. Това, според Давутоглу, ще осигури „стратегическа дълбочина“ за турската външна политика.
Друг основен момент в нео-османистката доктрина е отъждествяването на интересите на мюсюлманските малцинства с тези на Турция, което, разбира се, в даден момент може да оправдае намеса във вътрешните им работи. Важна теза е също, че Отоманското минало на Балканите дава на модерна Турция правото да се смята и да бъде смятана за Европейска държава. Или, както казва г-н Давутоглу, „Османската империя е била преди всичко балканска държава.“
Крайната цел на нео-османизмае да превърне Балканите в една нова Румелия, доминирана от Турция. Че теорията е абсурдна от гледна точка на историческата истина, не е важно за ислямистите дотолкова, доколкото им дава някаква, макар и фалшива, историческа псевдо-легитимност.
Фокус: Необходимо ли е да се обръща толкова внимание на предизборните брътвежи на Ердоган? Не ли по добре да си кажем „кучетата си лаят, керванът си върви”.
Алекс Алексиев: Не, защото кучетата вече са започнали и да хапят. Проблемът за България, и той е сериозен, е че у нас вече има не малко хора, които танцуват по музиката на Анкара. И двете етнически партии, ДПС и тази на Касим Дал, според мен, в момента се съревновават кой да бъде по-верен лакей на Ердоган, макар че не се обичат помежду си. Погледнете например, последната реч на Доган в Бял Извор, Ардинско, и ще видите, че той съвсем открито пледира за „прекрояване на границите, съобразно с етническите граници“, и може да бъдете сигурни че той няма предвид прекрояването на турските граници в българска полза.
Или вземете неотдавнашното посещение у нас на турския вицепремиер Бекир Боздаг. Г-н Боздаг изяви претенции към България за стотици ислямски „културни паметници“, които били занемарени. Турция щяла да ги поправи и да се грижи за тях. С други думи, г-н Боздаг иска ни повече, ни по малко от екстра-териториален статус за обекти на българска територия. И през цялото му посещение, г-н Дал и г-н Исмаилов, които са доказани клакьори на Ердогановия ислямизъм, го съпровождат навсякъде, както послушни пудели припкат пред господаря си.
Вземете също претенциите на мюфтийството за над 1500 имота идесетки активни дела, въпреки че всички спорни въпроси за имотите на вероизповеданията са уредени с Българо-Турски договор още през 1909 година. Най-накрая прочетете скандалните предложения за изменения на Закона за вероизповеданията и ще ви стане ясно че във всичко това няма нищо случайно. Против България се води масивна офанзива от турските ислямисти отвън и техните агенти и продажното антибългарско правителство отвътре.
Прибавете и руско-мафиотските попълзновения към що е останало от суверенитета ни и мога само да кажа: „Боже, пази България”. Ние, българите, изглежда не сме способни да я пазим.


Боряна Колева Делчева

ИЗМИНА ЕДИН МЕСЕЦ!

2013-12-18 21:28:36

Здравейте!

Измина точно един месец, откакто беше публикувана петицията. Вече сме почти 2000! Не сме толкова много, все още, но сме достатъчно, за да дадем пример на други наши сънародници да ни последват.Защото нашата кауза е справедлива и родолюбива, насочена срещу порочни намерения и антинационални експерименти. В името на България трябва да успеем!


Боряна Колева Делчева

Да се замислят онези, които искат Тракия да стане Еврорегион

2013-12-14 06:40:12

Здравейте! Реших да публикувам за тези, които не са го чели, изявлението на Професор Д-р Божидар Димитров пред в-к 24часа. "ИЗЯВЛЕНИЕТО на турския премиер г-н Реджеп Ердоган със своята пределна откровеност е и смущаващо, но и будещо силно безпокойство.

Той заяви, че Република Турция иска ни повече, ни по-малко възстановяване на Турска република Тракия, в която трябва да влязат части от Гърция и България, но също така и Солун, Македония, Косово и Лудогорието.

На практика Ердоган иска не Турска република Тракия, а възстановяване на бейлербейство Румелия - областта, която включваше от ХV до ХIХ ІІІ век всички европейски владения на Османската империя.

Казаното от Реджеп Ердоган не буди изненада поне за мен. То чудесно се вписва в доктрината на неоосманизма, създадена от неговия външен министър г-н Давутоглу, според която Турция трябва да се върне в бившите си владения в Европа.
Като опитен дипломат, той, разбира се, уточняваше, че има предвид само в икономически и културен смисъл.

Ердоган в прав текст каза какво точно има предвид Анкара с тази доктрина. Има ли от какво да се притесняваме?

Изявлението е направено не от ръководителя на някоя малка, тресяща се от комплекс за малоценност държава като Македония, а от регионална велика сила със 75-милионно население, 650-хилядна армия, десета в световната ранглиста по брутен вътрешен продукт.

Няма и на кого да разчитаме. Европейският съюз търпи 40% от територията на своя страна членка като Кипър да бъде окупирана от Турция, като там също има някаква Турска република.

Армията ни не може да спре инвазията дори на един турски корпус. За авиацията и флота да не говорим.

Нека не се утешаваме, че приказките са казани на предизборен митинг. На подобни мероприятия обикновено се обещават други неща - строителство на мостове дори когато няма реки, откриване на училища, дори когато няма деца.

Заявлението на Ердоган е излязло от душата и сърцето, както се казва. То е с външнополитическа цел и една от тях е да окуражи ефреммолловците в България, Гърция, Македония и Косово. А дори и в Албания.

Затова нека се замислят тези, които искат еврорегион Тракия, може би с най-чисти помисли. Пътят към ада винаги е постлан с добри намерения. Потънали във вътрешните си ежби, както в края на ХVІI век, няма да се усетим как еврорегион Тракия ще стане Турска република Тракия."


Боряна Колева Делчева

Ето защо!

2013-12-12 05:18:57

Здравейте приятели!Ето защо трябва да се спре това безумие:
"Тракия е и Солун, и Ксанти, и Кърджали в България, Вардар, Скопие, Призрен в Косово, Сараево. Тракия е нашата жива история в Европа.Тя е нашият представител в този географски регион", заяви турският премиер Реджеп Тайп Ердоган в предизборно си изявление за местните избори в Кешан.
Тази реакция на Ердоган е естествена след открито заявените "патриотични" намерения на учредителите на Еврорегион Тракия. И не той е виновен за имперските си интереси, а тези, които му дадоха повод!


Боряна Колева Делчева

БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

2013-11-22 18:00:43

Благодаря на всички, които към момента подкрепиха тази кауза! Убедена бях, че много истински българи ще се противопоставят с вота си, на циничните намерения на "патриотите", които с лека ръка предават българските национални интереси.

Петицията е само от 4 дни, а сме толкова много вече! Скоро ще станем още повече (не се съмнявам)  и заедно ще спрем това безумие в името на бъдещето на нашите деца и бъдещето на България! Заедно, ще успеем!


Боряна Колева Делчева



Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.