ЗА НЕЗАВИСИМ ЛЕВ, РАБОТЕЩ ЗА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА

Свържете се с автора на петицията

600 подписа!

2013-10-11 15:51:26

Надявам се, че след провеждането на научната икономическа кръглата маса на 9 ноември 2013 г. в София на тема: "Модерната монетарна теория: актуалност и приложимост в съвременната икономическа наука”, организирана съвместно от Съюза на икономистите в България (СИБ), УНСС-София и българския блог "България и ММТ", ще имаме много нови съмишленици, подкрепили идеята ни за независим лев и суверенна държава.

До тогава нека всеки от нас се опита да убеди поне още един близък нему, който да подпише символичната, но много важна петиция.

Не е лесно, но друг път няма.

 

 


Райчо Марков

Съмишленици, вече имаме собствена група във Фейсбук

2013-09-21 11:57:32

Групата ни се казва "СВОБОДНА ИКОНОМИКА = НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ !

Ще се радвам да се видим там.


Райчо Марков

500 !

2013-09-20 20:18:44

Приятели, петицията ни за независим лев достигна 500 подписа!
Нека продължаваме да я разпространяваме - стъпка по стъпка, лека полека, бавно, но славно...


Райчо Марков

Бавно, но славно!

2013-09-14 13:05:28

Днес петицията ни за пълен български суверенитет е на първо място сред най-популярните петиции за последните 24 часа.

Но ние сме маратонци и ще продължаваме да се увеличаваме бавно, лека полека, но славно. :-)

http://www.peticiq.com/?kategoria=kaikki&jarjestystapa=desc&sarake=stats_signatures_last_24_hours&start=0


Райчо Марков

400!

2013-09-06 16:15:01

Нека сега всеки от нас убеди поне още 1 близък или познат също да подпише!

И нека напомня, че на 9-ти ноември в София ще проведем първата ММТ научна конференция с участието и на български икономисти, която, се надявам, да бъде отразена от медиите. Сигурен съм, че след това ще има много нови поддръжници на петицията ни.

 

 

 


Райчо Марков

300

2013-08-26 18:47:34

Съмишленици,

Гледали ли сте филма “300”?

Засега сме само 300, но силни и сърцати. Стотици хиляди ще се влеят не след дълго, но засега трябва да отстояваме позициите и бавно да продължаваме напред.

Ако всеки един от нас убеди поне още 1 човек да подпише веднага ставаме 600.

Благодаря от името на всички ни.

 

 

 

 


Райчо Марков

работа като отбор

2013-08-22 10:50:14

Съмишленици,

Най-важното за постигането на всяка цел, за успеха на всяка кауза е съмишлениците да работят заедно, организирано. Сам човек нищо не може да направи.

Затова ви напомням да не забравяте да разпространявате петицията ни, когато можете и да убеждавате хората, най-близко около вас, в правотата на нашето искане.

Вече сме 218!

 

 


Райчо Марков

Малка промяна във формата на петицията ни

2013-08-20 14:50:40

Приятели,

Днес направих малка промяна във формата, но не и в съдържанието, на петицията ни.

С цел да звучим позитивно и да не настройваме веднага срещу себе си хората, които с години са били лъгани от неолибералната пропаганда, тази сутрин промених заглавието на петицията от "Не на валутния борд в България" на "ЗА НЕЗАВИСИМ ЛЕВ, ПОДКРЕПЯЩ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА".

В съдържанието на петицията допълних също и следния текст:

"Ето какво казва един умен американски икономист, Уорън Мозлър, за паричната система на валутен борд: "..валутният борд е инструмент на колониално експлоатиране, служещ да предизвика насилствен износ на реални ресурси, стоки и услуги срещу чисти финансови активи чрез намаляване на реалните заплати чрез 'дефлация'. Не е грешно да го наречем престъпление срещу човечеството."

Под "чисти финансови активи" разбирайте евро - валута, която не е конвертируема в злато, и каквито валути са съвременните "пари" на болшинството днешни капиталистически страни, а именно къс хартия.

Нямаме нужда от чуждата хартия, тъй като сами можем да си издаваме независим лев при плаващ международен курс на обмяна, само че без да сме зависими в икономическото си развитие от чужди заеми."

Смятам, че с новите промени ще ни бъде малко по-лесно да намираме нови привърженици.

Длъжен бях да уведомя всички, подписали петицията, за направените промени дори и да бяха само във формата.

 

Надявам се новата опаковка да бъде по-привлекателна за обезверените и лъгани наши сънародници!

 


Райчо Марков

158 подписа до днес

2013-08-18 02:29:30

Съмишленици,

Петицията е символична, но е от огромно значение, за да покажем, че в България вече има обществена подкрепа за премахването на валутния борд и въвеждането на независим лев при плаващ курс.

Ако всеки един от нас убеди поне още 1 човек, подписите веднага биха се удвоили. Аз продължавам с малки реклами във Фейсбук, за да могат повече българи да узнаят за това искане.

Благодаря от името на всички българи, дори и от името на тези, които на този етап са против.

 

 


Райчо Марков

Няма да е лесно, но никой и не е очаквал да бъде

2013-08-13 00:51:05

Приятели, не е лесно да убедим останалите ни сънародници в правотата на нашето искане.

Не е лесно да вървиш срещу добре финансиран и владеещ медиите противник в лицето на неолибералната макроикономическа догма, защищаваща интересите на единия процент най-богати хора навсякъде по света.

Промиването на мозъци е жестоко. Доказателство за това са многобройните критики и обидни думи по мой адрес. Само вижте за себе си коментарите тук в рекламната страница на нашата петиция, която купих за $100 от Фейсбук, така че в рамките на 6 дни да бъде доставяна до по-голям брой Фейсбук членове в България.

https://www.facebook.com/Bulgaria.MMT/posts/285042184971442?comment_id=1283530&offset=0&total_comments=384&notif_t=share_comment

Искам да завърша, цитирайки мисълта на американския ММТ икономист, предприемач и наистина прогресивен човек Уорън Мозлър относно паричната система на валутен борд:

"..валутният борд е инструмент на колониално експлоатиране, служещ да предизвика насилствен износ на реални ресурси, стоки и услуги срещу чисти финансови активи чрез намаляване на реалните заплати чрез 'дефлация'. Не е грешно да го наречем престъпление срещу човечеството."

Под "чисти финансови активи" разбирайте евро - валута, която не е конвертируема в злато, и каквито валути са съвременните "пари" на болшинството днешни капиталистически страни, а именно къс хартия.

Нямаме нужда от чуждата хартия, тъй като сами можем да си издаваме независим лев при плаващ международен курс на обмяна, само че без да сме зависими в икономическото си развитие отвън.


Райчо Марков



Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.