Животните нe са стока! Спрете продажбата им в интернет!

Свържете се с автора на петицията

Питбул използван за бой се предлага с обява!

2013-04-05 08:38:12

Поредното доказателство, че сайтовете не упражняват контрол! Кучето от обявате се използва и предлага за боеве, което е нарушение на закона по следните членове:
Чл. 325а. (Нов - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) (1) Който организира или участва в провеждането на боеве с животни, отглежда, тренира или предоставя животни за боеве, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от хиляда до десет хиляди лева.
(2) Наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба от пет хиляди до петдесет хиляди лева, когато:
1. деянието е извършено повторно;
2. деянието е извършено от ветеринарен лекар или техник, от лице, осъществяващо дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полагане на грижи за тях;
3. на боевете присъства малолетно или непълнолетно лице;
4. боевете се заснемат с цел разпространение.
(3) Наказанието по ал. 2 се налага и на онзи, който организира или участва в залагания при боеве с животни.
(4) Деецът не се наказва, ако доброволно съобщи на надлежен орган на властта за извършено престъпление по ал. 1 и 3.

Изглежда администраторите на сайта prodavalnik.com не са запознати със закона. Обявате е вече премахната, но след големия шум вдигнат от организациите за защита на животните.

Ще се радвам да дадете повече гласност на петицията, за да успеем да спрем продажбата на домашни любимци по интернет!

Благодаря сърдечно на всички, които я подписаха!

София Ангелова

Защо не бива да си купуваме домашния любимец? Истината за зоомагазините!!!

2013-02-05 11:49:45

София Ангелова

Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

• Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.