За Синеморец, Варвара, Резово, Ахтопол и горите на природен парк "Странджа". Последен шанс да опазим планината и южното ни море от изсичане и бетониране

Свържете се с автора на петицията

Подкрепа за общата ни кауза! Номинирани сме за "Активисти за природата"

2022-08-07 18:02:55

Скъпи приятели и съмишленици, 

За пореден път ви благодаря за подкрепата и трогателните коментари, които ни дават смисъл и вдъхновение да продължаваме да полагаме усилия за опазването на последните непокътнати частици крайбрежие, гора, планина. 

През последната година нашите ежедневни напъни дадоха и реални резултати. От всички нас - от обществения отклик и поддръжка - зависи тези резултати да останат трайни. Моля ви да подкрепите значимостта на общата ни каузата като отворите този линк и дадете един палец на снимката #SaveSinemorets:

https://www.facebook.com/biodiversity.bg/photos/gm.626652755333359/3274570212820813

 

На линка можете да прочетете и за свършеното до момента (макар и само за последната година). 

Да бъде!


Марта Георгиева

Битката за опазването на парк "Странджа" и против презастрояването на южното ни черноморие продължава.

2022-02-23 19:10:37

Марта Георгиева

Онлайн събитие - разговор за Синеморец след вчерашната среща с МОСВ

2020-12-22 13:11:00

Марта Георгиева

Събития за натиск

2020-10-14 17:28:39

Приятели и съмишленици, 

Утре, 15.10.2020, има две немасови събития, с които продължаваме натиска институциите да престанат да бетонират престъпленията и да се задействат в защита интересите на гражданите. Моля, който има възможност, да дойде в 7:20 сутринта на стоежа над природната забележителност "Корабите" в с. Синеморец. Ще има репортаж за развитието две седмици след началото на строителния период. Тези, които са в София, могат да заповядат в 11:50 на главния ход на бившия Партиен дом, за да внесем призив към Министерски съвет, компетентните институции да заработят по исканията в тази Петиция. 

Новото развитие по казуса със застрояване на "Поляните" в Синеморец е, че по недвусмислен начин всяко строителство точно на това място в ПП "Странджа" е незаконно:  -Решението за промяна на предназначението на земеделската земя, взето през 2006 г., вече е изтекло и земите отново са земеделски. Това е според Закона за опазване на земеделските земи. Тоест земята, Поляните, отново е нива, полянa, каквато винаги е била.   -Разрешението за строеж (на започналия строеж) е издадено, без да има улична регулация и техническа инфраструктура на тази територия, в нарушение на Закона за устройство на територията.   - A улична регулация и инфраструктура не може да бъде приета законно на територия на Природен парк и две зони от Натура 2000, тъй като преди да се приеме трябва да се направи Оценка за въздействието върху околната среда и Оценка за съвместимост. Няма как да ги има птиците и видовете, които са уникални за целия свят, ако се създадат улици, ВиК, канализация, електрификация, топлоснабдяване….тоест цял квартал, каквото е намерението на община Царево.  


Марта Георгиева

Благодарност

2020-09-30 17:17:56

Благодаря ви, че подкрепихте усилието да опазим парк "Странджа" и южното ни море от бетониране и сеч! Коментарите ви показват колко много ни пука и колко много тази природа и дух значат за нас! Подписите ще бъдат внесени на хартия в отговорните институции утре. Пуснахме и сигнали до прокуратурата, МОСВ и ДНСК, като готвим и още! Усилията ни продължават. Гледайте ни утре, 1.10.2020, след 7:40 сутринта по БТВ! Съвсем скоро ще ви потърся за подкрепа на Петиция до Комисията по петиции в Европейския парламент, която може да спеши Европейската комисия да се намеси преди да е твърде късно! Хубави дни в хубава среда!


Марта Георгиева



Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...