Оставете 5kmrun на Гребна база Пловдив

До ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – Пловдив

До КМЕТА НА Община Пловдив

До ОБЩEСТВEНИЯ ПОСРЕДНИК НА Община Пловдив

Уважаеми господа,

С настоящата подписка, ние граждани и гости на гр. Пловдив, обединени от инициативата 5kmrun, настояваме Община Пловдив да продължи разрешението ни за провеждане на съботното ни 5-километрово организирано бягане в досегашните часове (9:00 ч. лятно и 10:00 ч. зимно време), по познатото ни трасе – Гребна база – Пловдив.

5kmrun е национална организация, с повече от 13,000 участници, които без значение от спортни възможности, пол, възраст, националност и религия, от 06.04.2013 г. досега са приветствани всяка събота на 5-километрови бягания в София, Варна, Бургас и Пловдив. Постоянните трасе, ден от седмицата и час за провеждане на бяганията са част от модела на 5kmrun, които го правят разпознаваем.  

В гр. Пловдив за пръв път организирахме 5 км бягане на 12 април 2014 г., на Гребната база, от 9.00 ч., за което имахме разрешение от Община Пловдив. След повече от 140 проведени 5-километрови бягания (без пропусната събота), считано от 1 януари 2017 г.), Община Пловдив прекратява разрешението на 5kmrun да провежда традиционното си 5-километрово бягане по трасе Гребна база, в съботни дни, в познатия ни час. Едновременно с това Община Пловдив е разрешила на една организация, начело с г-н Станимир Симеонов (който е бивш координатор на 5kmrun), да ползва от тази дата същото трасе, по същото време за провеждане на бягания напълно копиращи модела на 5kmrun!

Със самочувствието на първо основатели, ние настояваме пред Община Пловдив:

Провеждането на 5kmrun и занапред, да остане на Гребна база Пловдив, всяка събота от 9:00 ч. лятно и 10:00 ч. зимно време!