"ЗА" именуване на връх "Людмил Янков-Людмата"!

20230311_105102.jpg

Уважаеми сънародници, 

Група приятели инициираме обществена инициатива за именуване на планински връх, на името на родния алпинист  - Людмил Янков, по случай 70-годишнината от рождението му.

Проучили сме процедурата по именуване на географски обекти в РБ България. Създали сме Инициативен комитет от хора, които ще придвижим нещата към ресорната в страната институция. Важно условие при официалното входиране на документацията е, тази инициатива да бъде одобрена от колкото се може повече хора!
Ето защо с настоящата петиция събираме подписи на желаещите да подкрепят това паметно дело.

Избрали сме забележим и отличаващ се връх в Рила - планината, люлка на Българския алпинизъм и вечен пристан на неспокойната душа на поета- алпинист Людмил Янков.

Искаме да дадем името "Людмил Янков - Людмата" на Рилски връх, намиращ се на билото - между вр.Мусала и вр.Алеко, познат в туристическите среди като "Безименния".
Това е 4-тият по височина връх в Рила, и част от емблематичния "Мусаленски траверс".
Върхът е висок 2 792 м.н.в. , и точните му GPS-координати са: 42.184514, 23.581545.


Молим всички, които подкрепят идеятат да бъде запазена паметта на този невероятен човек и личност с изключително значение в историята на Българския алпинизъм - да подпишат петицията.

С оглед, че ще предоставяме събраните подписи пред Комисия по именуване на обекти с национално значение, при Президенството на РБ, препоръчително е петицията да се подписва с ВИДИМИ подписи!


Предварително благодарим, и вярваме в успешния завършек на благородното дело :)


Инициативен комитет    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Инициативен комитет да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...