Оставка на министъра на туризма Христо Проданов !!!

Възмутени и погнусени сме от думите на министъра на туризма Христо Проданов от БСП : 

"Ще настоявам след 31 май програмата за настаняване на бежанци от Украйна в хотели, за които плаща държавата, да приключи. [...] да излязат на пазара на труда, да си намерят квартира, да плащат наем и да живеят така, както живеят всички останали хора." 

Туристическият сектор е един от големите бенефициенти по програмата на правителството за настаняване на бежанци в хотелските бази по черноморието. 

Бежанците в голямата си част са жени, деца, възрастни хора, които не владеят български. Срокът да си намерят работа е нереалистичен. 

Изказването не кореспондира с емпатията, която народът ни показва, след като хиляди доброволци се опитват да помагат, да отделят от времето си и залъка си, за да не бедстват пристигащите украински майки и децата им и за да се чувстват добре приети. 

Смятаме, че подобна нечовечност няма място в правителството ни по време на настоящата криза, която изисква от нас и от правителството ни да покажем съчувствие със страдащите. 

Освен това смятаме, че изказването не кореспондира с духа на една социалистическа партия, която трябва да показва солидарност и загриженост за онеправданите и страдащите, вместо да заплашва, че ще ги остави на улицата без подслон и храна. 

Смятаме, че г-н Проданов трябва да подаде оставка като министър и да “излезе на пазара на труда, както всичко останали”!!!


Даниел Димитров; Надя Колева    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Даниел Димитров; Надя Колева да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


ИлиПлатена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...