ДА ЗАЩИТИМ ВЕЛИСЛАВА ДЪРЕВА И СВОБОДНАТА ДУМА!

От 14 януари т.г. от редакционното каре на вестник „Дума“ отпадна и името на Велислава Дърева! Това е анонимният „отговор“ на ръководството на „Позитано“ 20 на спонтанната широка подкрепа за отстранената преди два дни Велиана Христова. И на доскорошния заместник главен редактор Георги Георгиев и на другите журналисти и служители  на вестника.          

Нека няма никакво съмнение – това не е просто опит за разправа с  ярките личности, посветили журналистическия си талант и професионализъм на каузата на ангажираната журналистика, заслужили през годините широко обществено  признание и уважение. Истинската цел е да се ликвидира живецът на Продевата „Дума“, като трибуна на свободното слово и безкомпромисната принципност. Велиана и Велислава, със своето неповторимо перо, непреклонна гражданска позиция и проникновени послания, днес са ни необходими повече от всякога в борбата за обществена мобилизация в името на демократичното начало и свободата на словото!

Ето защо всички, които желаем достоен живот в просветено общество, сме длъжни високо да заявим своята пълна подкрепа за Велиана, за Велислава, за Георги и журналистите в "Дума", рязко да отхвърлим репресията срещу тях!


Съвременен показател    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Съвременен показател да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...