Да спасим Режишето на Тюленово

Режището /залив Совата/ Тюленово - любимо място за гмуркачи, за шнорхелисти и за хора, обичащи морето, спокойствието и красотата.Това е днес, след година няма да е така...Частите от корабите ще са нарязани и предадени за скраб, ареал на морски животни унищожен...и какво следва сами се сетете...застрояване на залива. Вече режат усилено, а дъното е покрито с използвани електроди.

В някои европейски страни с далеч по-богати води от нашето Черно море има специално законодателство, което насърчава потапянето на неизползваеми кораби и други съоръжения, с цел превръщането им в изкуствени рифове – не само атракции за водолазния туризъм, но и богати местообиталища на подводна флора и фауна. Тук в момента се прави обратното.

Потъналите обекти в залив Совата /Режището/ представляват подводни забележителности и атракции на водолазния туризъм и привличат стотици туристи в района!

С тази петиция заявяваме, че категорично не сме съгласни с нарязването и изваждането на потопените корабни двигатели и части от кораби в залив Совата  Тюленово, по известен като Режището. Заявавяме , че същите са местообитание на десетки видове риби и морски организми и изваждането им би нанесло непоправи щети на подводната флора и фауна. Същото би унищожило и една подводна атракция, привличаща турсити и водолази, генериращи хиляди левове приходи в Община Шабла.240820684_388749389261906_2262278277585528592_n.jpg

С подписването си упълномощавам Ивайло Василев да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.