За запазване училището в Николаевка

• Унищожаването на духовното продължава:
    НА ИЗВЪНРЕДНА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - Суворово, бе взето решение за закриване на НАЙ-СТАРОТО БЪЛГАРСКО СВЕТСКО УЧИЛИЩЕ в тогавашната Варненска околия (ВЪЗРОЖДЕНСКО, създадено през далечната 1847 година – рождената на Христо Ботев по нов стил, та и българският герой е негов патрон) - в село Николаевка.

Основател и пръв преподавател е бил бащата на Петър Дънов- Константин Дъновски.

Допреди 5 години, единени в сплотена общност между родители и учители, учеше на морал, традиции, духовност и българщина.

Екологичен живот, прекрасна чиста природа с тучни поляни, гора и голям язовир, обширен зелен двор и дружелюбни местни селяни, живеещи природосъобразно, спокойствие, липса на заплаха от профучаващи автомобили – накратко: рай за децата!

После властта отстрани директора Павлина Иванова и намести свои протежета, които да го съсипят. След 5 години борба, тя се върна и сега се опитва да попречи на унищожението му.

Който закрива училища, отваря затвори!

Не закривайте училището!

С подписването си упълномощавам Мария Димитрова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.